En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Alla inlägg under juni 2013

Av Sara Modigh - 1 juni 2013 12:00

 


Dag ett

Hur länge har du självskadat? Diskutera varför du började.


Jag har självskadat sedan jag var runt sex år.

För mig var det så att jag märkte när jag var väldigt liten, typ sex år. Att jag fick mindre ångest när jag tillfogade mig själv smärta. Det började rent instinktivt med att jag knät mina händer och liksom grävde in mina naglar i handflatorna. Så där som man ibland gör när man är rädd, nervös eller stressad. Jag kopplade smärtan med att få kontroll och känna en viss lättnad. Så jag började knyta händerna med flit, sedan gick det över till att jag nöp mig själv rev mig själv, bet mig själv och började slå mig själv. Efter många år av detta utvecklades det till att jag började skära mig för att få mer smärta och då också mer kontroll och mer "frihetskänsla"


Det är från lekistiden som jag har mina första minnen av att skada mig själv (med filt) fysiskt för att dämpa inre smärta. 

Men jag började inte skära mig för ens i högstadiet. Så om man räknar med att jag är helt fri från förra återfallet så har jag självskadat genom att skära mig i nio år. 

Jag började skära mig för att det kändes som ett naturligt steg då jag hade rivit, bitit och slagit mig själv i flera år.

Jag förstod aldrig riktigt vad ett självskadebeteende var, eller att det fans andra som gjorde som jag. Hade jag vetat mer om självskadebeteende skulle jag aldrig ha börjat.  




Av Sara Modigh - 1 juni 2013 02:11

Var nyss en person på bilddagboken som taggade mig i en kommentar, bara för att säga ett en människa var ful.

Jag antar att det berodde på att denna människa klagat mycket på hur ful och äcklig jag är. Men jag tycker verkligen inte att man behöver säga något om någon annans utseende hur fula de än är. Jag förstår inte poängen att säga till någon att de är fula. 


Vad spelar det för roll, Man får väl vara ful om man vill det?


Jag säger inte ofta att människor är fula, eftersom jag lever efter att leta efter det positiva i varje situation. Jag väljer att se det som är bra istället för det som är dåligt. Men är det något som jag faktiskt tycker är fult så är det trångsynta människor som försöker trycka ner andra på grund av hur de ser ut. Vet inte varför, men sådana människor blir alltid mycket fulare i mina ögon än en snäll, glad och trevlig person. 

Kanske är det för att om någon kommenterar hur ful någon är så tittar man automatiskt efter det fula hos dem? 

 Jag skulle i alla fall inte skriva till henne vad som är fult på henne enligt mig. För tro mig hon är inte vacker i mina ögon efter allt hon skrivit.  Jag brukar aldrig vara såhär elak som jag varit nu.

Börjar ångra mig.


  


Fast å andra sidan så har hon klagat på mitt utseende i flera dagar nu efter att jag skrev om att alla ska trivas med sig själva och att alla är vackra på sitt sätt, så då bör hon väl tåla det jag skrev? eller? 


Jag vet inte. Det kanske är så att hon har jättekass självkänsla och det är därför hon skriver till andra att de är fula? 

Men men, det är inte sättet att lösa sina problem på. 


Alla skulle må mycket bättre om de fokuserade på bra och positiva saker istället för det som kan tänkas vara negativt. 

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards