En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2013

Vilken mysig gubbe.

Av Sara Modigh - 31 oktober 2013 00:00

  

Klicka på bilden för att komma till artikeln. 

 

Nej, men vilken otroligt trevlig och mysig gubbe detta verkar vara. Precis sådana som ska jobba med barn......ELLER INTE!!!

 

Jag blir så ledsen när jag tänker på vilka orättvisor man måste utstå bara för att man haft oturen att födas med en psykisk funktionsnedsättning. 

Allt fler och fler resursskolor läggs ner med motivet att dessa barn inte ska uteslutas ur samhället. De ska slängas ut från sina klasser där de får den hjälp och stöd de behöver för att sedan kastas in i en stor klass med stressade lärare som inte räcker till. En klass där de inte längre kan få hjälp.. En klass där de egentligen inte är välkomna.

 

Jag vet hur det känns att vara den där "cancersvulsten" för jag kände alltid hur irriterade lärare och rektorer var på mig. Speciellt i högstadiet. 

Jag passade inte in i mallen som de försökte pressa in mig i och därför dög jag inte.


Det är en skam hur Sverige behandlar vissa barn. Det är en skam att dessa barn inte får samma rätt till skola och undervisning som andra!


Det är fruktansvärt att barn med svårigheter ska benämnas som cancersvulster och ruttna äpplen!


Så nu undrar jag herr Greger von Sivers, Är jag ett ruttet äpple?

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Noomi

31 oktober 2013 01:45

Satan vad förbannad jag blev när jag läste denna och en liknande aartikel om asperger då jag själv har det bland annat! Det pratas så jävla mycket om att göra något åt mobbningen och så beter sig då vuxna människor som jobbar som lärare på detta vis! Friskolorna kan då ta sig någonstans säger jag bara!!!

Jag förstår dig Sara hur irriterad du är över det och det är jag också då jag själv blivit dåligt behandlad när jag gick i skolan. Gillar din blogg tjejen! Fortsätt blogga som du gör!

Sara Modigh

31 oktober 2013 02:03

Jaa, Det är så fruktansvärt att människorna som ska ge utbildning åt barn kan bete sig på det viset!
Jag ska verkligen göra allt jag kan för att hålla bloggandet igång, för det är så otroligt viktigt att fortsätta prata om allt sådant här.

 
Ingen bild

Maria Wolke

31 oktober 2013 06:33

Ja, du måste hålla bloggen igång, den är mycket bra och viktig för många!!!

Sara Modigh

31 oktober 2013 14:58

Tack så mycket :)

 
Rianna Wik

Rianna Wik

31 oktober 2013 10:27

Nog för att jag inte håller med om att alla friskolor är skit, då jag gått på flera friskolor som varit jättebra, men vissa kan jag hålla med om är rent förjävliga (det kan även kommunala skolor också vara, Almunge skola där jag gick i 4:an och 5:an är ett bra exempel.) Alltså, vilken jävla äckelgubbe. Hur kan man hålla på så mot barn, kalla dem cancersvulst? Ruttet äpple? Vafan? Och så helt plötsligt: Vd:n uppger i programmet att han inte jämfört barn med ruttna äpplen, ­utan att det var en liknelse. DET ÄR JU FÖR FAN SAMMA SAK???! O_o Försöker lirka sig undan och påstå att han inte sagt något helt plötsligt. Urk, fy fan. Bra att han avgick, hoppas han aldrig mer får jobb inom skola igen.

Sjukt bra att du skriver om sådana här saker. Keep it up!

http://www.dont-stop-the-music.bloggplatsen.se

Sara Modigh

31 oktober 2013 14:57

Ja, självklart finns det bra skolor.. Men jag tycker att man borde se till att alla skolor är bra skolor. Alla barn borde få samma förutsättningar till en skola där de kan lära sig och utvecklas.
Just denna gubben hoppas man ju är den ruttnaste typen som finns i svenska skolvärden. Men jag är övertygad om det finns fler. Och det gäller självklart inte bara privatskolor.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - Tisdag 10 sept 16:30


"Du skrattar ju, så då kan du väl inte må så dåligt?"   Ja, jag är en person som skrattar mycket tillsammans med familj och vänner. Jag har en "bubblig" och energisk personlighet och människor i min närhet säger ofta att de blir glada av att vara...

Av Sara Modigh - Torsdag 25 juli 03:00


De allra flesta människorna jag känner älskar sommaren och värmen. Sommaren är semester, sol, bad, fest, värme och allt som är roligt.  Men för mig är det allt annat än roligt, hela sommarhalvåret innebär en försämring i min MS. Ju varmare det blir...

Av Sara Modigh - Söndag 23 juni 03:15

För bara lite mer än ett år sedan fick jag en kommentar som verkligen satte sig djupt i mig. En kommentar här på min blogg som för mig så länge var mitt safe space där jag kunde ventilera och bearbeta mina tankar och känslor. Min blogg som tidigare...

Av Sara Modigh - Onsdag 15 maj 02:40

Det finns en stor del av mig som säger att jag aldrig kommer att få den kärlek och närhet som jag behöver. Som säger att jag aldrig kommer kunna känna mig trygg.  Jag känner mig så ensam och svag, jag har ingen som helst tillit till mig själv och i...

Av Sara Modigh - Fredag 15 mars 06:13

         

Om Mig


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se