En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Alla inlägg under november 2013

Av Sara Modigh - 22 november 2013 14:00

 


Usch vad less jag blir, Här har vi ett klassiskt exempel på hur psykiska sjukdomar smutskasta dagligen.

Så fort någon blir sur eller irriterad på en människa som gör något fel , beter sig konstigt eller till och med brottsligt så kommer hobbypsykologen där och diagnostiserar personen. 

Jaa, för man kan ju inte vara konstig eller begå brott utan en psykisk sjukdom? 

Jag blir så arg och ledsen på sådant!

Det är ju just ett sådant beteende som gör att personer med psykisk ohälsa aldrig kommer att få ta del i samhället eller få samma rättigheter. Det är detta som gör att psykiskt sjuka får ett så dåligt rykte!

Tänker för hur ni formulerar er! Även om någon är jättedum och jobbig på er så behöver ni inte kränka en hel grupp människor på kuppen!




Av Sara Modigh - 21 november 2013 23:20

Jag är trött som vid en långvarig och envis förkylning. Orkar verkligen ingenting, men jag är inte trött på ett sätt så att jag kan sova. Det är så jättefrustrerande. Annars känns det som om jag sakta men säkert börjar bli bättre. Har fått tid till att göra ännu en MR på min hjärna för att se om jag fått ett nytt skov igen eller om det är biverkningar på min medicin som gör att jag mår såhär. Jag hoppas att det är biverkningar och att den är övergående för jag ser inte fram emot fler MRs och medicinbyten. Jag HATAR magnetkameraundersökningarna.
Usch usch usch
Jag som intalat mig själv att jag inte skulle behöva göra nån mer för ens om ett halvår. Men men, det är bara att göra det som krävs. Fy vad jag hatar mitt skitliv!
Vi får hålla tummarna nu att Extavian (medicinen) börjar fungera snart. Har dock stannat på halv dos i fall det är så att det jag upplever nu är biverkningar.

SYMPTOM

Utmattad
Huvudvärk
Myrkrypningar vid huvudrörelser
Ont i käkarna
Brännande känsla i rygg och fötter
Yrsel vid huvudrörelser
Svårt att kontrollera rörelser i vänster ben och arm.
Illamående

Av Sara Modigh - 21 november 2013 10:15

Jag tänkte att jag i december månad skulle ta att ha en liten julkalender till bloggen där jag laddar upp ett julrelaterat inlägg varje dag fram till jul. Låter det roligt? 

Av Sara Modigh - 20 november 2013 23:07

Fortfarande inte helt okej. Är ur illamående utmattad och har huvudvärk. Jag är så otroligt frustrerad på skiten just nu. Får ångest attack efter ångest attack och känner mig verkligen totalt utpumpad. Jag mår verkligen inte bra, och jag vet inte hur mycket mer jag klarar av.

SYMPTOM

Utmattad
Huvudvärk
Ont i axeln
Svårt att gå
Svårt att röra armen
Yr vid huvudrörelser
Myrkrypningar vid huvudrörelser

Av Sara Modigh - 20 november 2013 01:11

Mår okej idag, men har varit trött och fick sova se stund på soffan under dagen för att orka hålla mig från sängen tills det är dags att sova för natten. Antar att jag är så trött idag pågrund av gårdagen.
Jag är fortfarande väldigt utmattad, det känns som när man är riktigt riktigt förkyld och man sover och sover men blir aldrig piggare. Vaknade med huvudvärk i morse men de har som tur är försvunnit. Har fortfarande svårt art gå, men jag känner i alla fall att jag klarar av att gå korta bitar.

SYMPTOM

Utmattad
Svårt att styra vänster sida av kroppen
Yrsel - är kvar men den är inre så allvarlig längre.
Myrkrypningar - bara när jag sätter hakan mot bröstet.
Brännande känsla i husen då och då. Främst fötterna och ryggen.

Av Sara Modigh - 18 november 2013 22:00

Idag är det lite bättre, men fortfarande inte helt bra. Har varit på sjukhuset och träffat en sjukgymnast. Det var intressant och tack gode Gud att jag var bättre idag än jag varit under veckan annars hade jag aldrig klarat av alla övningar som jag fick göra. Är fortfarande totalt utmattad men har lite mer energi nu när jag inte är lika yr.

?symptom
Utmattad
Huvudvärk
Yrsel
Illamående
Myrkrypningar fast inte så mycket längre.
Lite av den brännande känslan
Lite domnande känsla i huden på vänster Arm
Lite ont i vänster axel

Av Sara Modigh - 18 november 2013 00:18

Även fast jag börjar må bättre nu så är det psykisk tortyr. Jag är så fruktansvärt utmattad. Jag har ingen energi alla och samtidigt så kryper jag snart på väggarna av att jag är så uttråkad. Jag har kunnat gå lite bättre idag, det är fortfarande svårt och jag måste verkligen koncentrera mig för varje steg jag tar, men Gud va skönt det är att veta att man kan ta sig till toan själv om man skulle behöva det. Dock så är det ju en kraftansträngning son kräver mer energi än jag har att vara uppe och gå. Men har i alla fall kunnat sitta upp idag och jag har suttit en liten stund vid datorn. Het fortfarande ångestattacker med jämna mellanrum.

?symptom
Yrseln
Myrkrypningar
Brännande känsla
Utmattad
Illamående
Huvudvärk
Ont i vänster axel
Svårt att gå
Svårt att kontrollera vänster arm

Av Sara Modigh - 16 november 2013 00:14

Börjar må bättre nu. De senaste dagarna har verkligen varit ett helvete. Under i alla fall en vecka har jag vart så yr att jag blivit åksjuk. Det har känts som om jag suttit på en karusell och inte kunnat gå av. Jag har dessutom fortfarande problem med mitt ben som nu spridits till hela min vänstra sida. Har knappt kunnat gå överhuvudtaget den senaste tiden.
Jag är dock inte riktigt lika utmattad längre och idag har jag kunnat sitta upp lite mer och jag har kunnat äta bättre. Jag har dessutom orkat vara vaken hela dagen. Något mer som är positivt är att de symptom jag hade förra månaden med öronsus och synproblem har blivit bättre.
Jag hoppas verkligen att de problemen jag har nu snart går över.

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards