En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 7 december 2013

Men sådant kan man inte skämta om!

Av Sara Modigh - 7 december 2013 20:00

"Det låter oerhört osmakligt. Jag tycker man kan skämta om det mesta, men det låter ju som det där var långt över gränsen"

 

”Jag tycker att han (man) kan skämta om det mesta. Men det blir bäst om han (man) vet vad han (man) pratar om. Till exempel skillnaden mellan diabetestyperna 1 och 2. Det gör han inte i det här fallet.”, skriver Peter Jihdetill Resumé.


"Hur kan man som ansvarig tillåta att ett sånt kränkande program sänds riktad mot oskyldiga barn och ungdomar som har diabetes? Och hur kan man som programledare tycka det här är roligt???
Vad var eran tanke med det inslaget om diabetes? 
Det är ingen satir eller humor i detta! Utan det är oerhört kränkande och sårande för våra barn! 
Jag tycker ni verkligen ska skämmas för att ni gjort sån skada o sårat så många barn! "


"Mette Hildingsson har en son som fick Typ 1-diabetes för en månad sedan.
– Det är väldigt olämpligt att skämta om det. Ska min son skämmas för sin sjukdom, säger hon till Aftonbladet."

 

"Jag som alltid har gillat P3.
Vad ledsen jag blev när jag hörde hur ni kränker typ 1 Diabetiker. Jag vill att ni i ert program ber om ursäkt. Jag tänker inte betala en spänn till Radiotjänst innan ni gör det!"

 

"I dagens program pratade dom en del om diabetes. Jag kan säga så här: Jonathan Unge. Vad i helvete är det hans EGENTLIGEN säger och påstår? Han HÅNAR verkligen oss diabetiker och tjejerna i bakrunden fnittrar åt honom och han vidriga påståenden om hur vi diabetiker är som personer. Jonathan! Skulle du säga samma saker om cancersjuka människor också? Har du inga spärrar? Ja, herregud! Du har gjort bort dig fullständigt."

 

"du kanske tycker det är ok att sticka sig i magen minst 10-15 per dag?????!Som sagt man önskar inte någon denna piss sjukdom!Men jag önskar att du får den!!!"

 

 

Usch så hemskt att någon skämtar om diabetes.. SKÄMTAR, på ett sett som liknar den attityd man som psykiskt sjuk lever med varje dag!

Jag önskar att folk stod upp lika mycket för psykiska sjukdomar som folk gjort inför detta skämt. Ett skämt som uppenbarligen folk inte förstod, vilket är märkligt då Unge under hela sommaren skämtat på liknande vis om till exempel Korta människor, Långa människor, Kattägare och så vidare.

Då blev det minsann inte sådana här ramaskrin. 

 

Något jag dock märker av att många blivit extra arga över är kommentaren om att diabetiker fått diabetes på grund av att de inte motionerat tillräckligt. Många blir helt vansinniga och slänger ur sig kommentarer om att det är skillnad mellan typ ett och typ två. Visst är det så.

Men är det mer okej att "mobba" typ tvåare än att "mobba" de som fötts med diabetes?

Här ser man ju hur tjockisföraktet glöder och finns det något i samhället i att bli behandlad på liknande sett som när man är psykiskt sjuk så är det ju just om man skulle vara tjock och sjuk. 

För då får man skylla sig själv!

 

 Något som kanske är värt att tänka på kära arga människor är att det finns personer runt om i Sverige som lever med sådana här kränkningar på riktigt, hela tiden och inte bara under en fem minuters satir i radion vid ett tillfälle. 

 

 

 
 
Emma

Emma

7 december 2013 23:31

SÅ SANT!

http://lordbellatrix.tumblr.com

 
Sverige

Sverige

8 december 2013 00:51

Mycket bra skrivet. Min åsikt är att vi antingen kan och ska skämta om allt (så smakligt som det går) eller så ska vi inte skämta alls. Att skämta om fetma, psykisk ohälsa osv är alltid helt okej enligt majoriteten av svenskar. Men sen har du andra saker som diabetes och religion och ja, många andra saker som folk bara blir jätte arga över. Som det tyvärr alltid är så är det en väldig dubbelstandard. Nu är ju jag överviktig själv och håller på/har blivit behandlad för en allvarlig depression. Jag har inget emot att skämta om dem två sakerna på min egen bekostnad (vilket förövrigt är oftast det enda som får folk att sluta tänka på att jag t.ex är överviktig eller har käkat antidepressiva). Och om folk vill skämta om det med mig där så visst go ahead. Men då tycker jag att dem också måste gå med på och acceptera att folk kommer skämta om saker som dem finner känsliga. Som sagt bra skrivet!
//Victor Asserud
victor@keepowling.com

http://www.keepowling.com

Sara Modigh

8 december 2013 00:57

Ja, men precis! Jag tycker att man kan skämta om de mesta så länge det inte är riktat direkt mot en enskild person på ett mobbande eller kränkande vis (om man inte vet att personen i fråga är med på det vill säga)

 
Ingen bild

psykiatrin.blogg.se

8 december 2013 11:27

så sant, skrivit lite om detta...

http://psykiatrin.blogg.se/2011/march/ingen-sport-i-att-skamta-om-allt.html
http://psykiatrin.blogg.se/2011/january/reklam.html
http://psykiatrin.blogg.se/2010/october/da-blir-man-san.html

 
Ingen bild

alicemathilda84

8 december 2013 12:25

Som vanligt spot on! Så jävla bra att du lyfter detta, Sara. Finns inget som gör mig så ledsen som den här "skyll dig själv"-mentaliteten. Snacka om trippelbestraffning. 1. må så fruktansvärt dåligt att man inte orkar sköta sin hälsa. 2. till råga på det drabbas av diabetes. 3. få höra att man får skylla sig själv. SHIT ALLTSÅ. Till alla empati- och respektlösa idioter har jag bara en sak att säga: innan du tar dig rätt att döma en annan människas val i livet, gå tio meter i hans/hennes skor. Eller för all del, prova skorna. Det skulle nog räcka.

Tycker du är så himla grym Sara, och stark med tanke på vad du kämpar mot. De ämnen du lyfter är sååå viktiga och såååååå väsentliga. Tack. <3

Sara Modigh

8 december 2013 13:33

Tack så jättemycket

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skapa flashcards