En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 27 januari 2014

Jag är en "Sovhjärna" enligt Fredrik Reinfeldt

Av Sara Modigh - 27 januari 2014 15:00

 
Jag blir så illa berörd av det jag läser att jag slutade läsa efter första kapitlet.
Det ger verkligen en inblick i hur vår statsminister ser på oss "sovhjärnor" som han kallar det. Med andra ord människor som av någon anledning får bidrag från staten.
 
Detta är bland den första text som man möts av i Reinfeldts bok:
 
 
Reinfeldt fortsätter med att beskriva hur dessa sovhjärnor sitter i en stol dag in och dag ut med en fjärrkontroll som en del av armen för att slutligen dö av inaktivitet. 
Detta är alltså hur dagens statsminister ser på bidragstagare. 
 
Jag lever varje dag i skräck över att bli utförsäkrad, Jag lever under ett styre som klassar mig som skräp. I detta styret känner jag mig alltid osäker på om jag kommer få fortsätta få behandling och tid att läka eller om jag helt plötsligt kommer kastas ut och bli helt utsatt. 
Jag har inte förmågan att kunna sköta ett jobb. Jag kan knappt sköta mig själv. 
Men jag känner en sådan otroligt stor press och stress på att bli "arbetsduglig"... Inte frisk utan arbetsduglig. För det är det enda som räknas.
 
Reinfeldt vision är ju att inga bidrag utöver "svältgränsen" ska komma från staten.
 
 
Det spelar ingen roll om jag är frisk eller sjuk så länge jag kan jobba.
Tror Herr statsminister verkligen att alla bidragstagare hellre sitter hemma och glor på tv än att ha ett jobb med en bra lön? 
 
Jag kan bara tala för mig själv. Men jag skulle gärna byta liv.. Vara frisk och klara av att jobba. 
Självklart vill man väl det? Det är inte kul att vara en "sovhjärna", Det är inte trevligt att sitta hemma i sitt hem och må dåligt och känna sig som en börda.
 
Jag skäms över min oförmåga att jobba, jag skäms över att behöva bidrag för att kunna leva. Framför allt så känner jag mig så lite värd. Jag lever i ett samhälle som ser mig som en parasit "som lever på andra". För alla ser ju hur deras pengar går till ovärdiga människor som bara sitter hemma och zappar på tv:n. Ingen ser ju att det som de betalar i skatt är sin egen skolgång där ni fått äta er mätta, det är vård till alla barn och ungdomar som även var du en gång i tiden. Det är är även din framtid du betalar för. Så att du kan få vård när du blir gammal och sjuk.  
 
 
 
Jag känner det som att jag lever i ett samhälle där jag ska bli straffad för att jag är sjuk eller snarare för att jag på grund av sjukdom kostar pengar.
Det är psykisk tortyr att inte ha någon trygghet av att veta att man får vara sjuk och få behandling och rehabilitering som får ta den tid den tar så att man blir frisk. 
 
Jag skulle vilja se Fredrik och alla andra överbetalda politiker leva under existensminimum under ett par månader ..bara så de får en inblick i hur det är. 
Tänk sen också att vara sjuk och ständigt leva under hotet att inte få ett öre om man inte "är frisk" inom en viss tidsgräns. 
 
Hur kan man ge sig själv löneökning efter löneökning när det inte finns pengar att anställa tillräckligt med personal på vårdcentraler, hur kan man försvara en månadslön som är nästan det dubbla av vad jag får i bidrag på ett helt år och sedan klaga på att bidragstagare kostar samhället för mycket pengar.
 
Regeringen idag påminner mig om ett företag på väg in i konkurs, där chefer och VD:ar tar ut mångmiljonsbonusar och sedan lämnar arbetarna utan lön. 
 
 
 
 
 
Sonny

Sonny

27 januari 2014 18:30

Tack så hemskt mycket för svaret på Viras blogg! Det betyder så sjukt mycket! <3

http://Itsjustinyourhead.blogg.se

Sara Modigh

27 januari 2014 18:40

Det var så lite så

 
Msz

Msz

27 januari 2014 19:34

Åh vilket toppen inlägg, bra att du tar upp det och skriver om det. Är så sjukt hur systemet fungerar..och jag är orolig över att inte "hinna" bli frisk inom en speciell tidsram, jag menar vad händer dåå? :/

http://Msz.bloggplatsen.se

Sara Modigh

27 januari 2014 21:32

Tack :)
Jag tycker det är jättejobbigt att ständigt gå och oroa mig över framtiden. Jag känner mig så osäker.

 
Ingen bild

Matilda

28 januari 2014 22:42

Verkligen sjukt!!! usch bort med alliansen i årets val. fy fan säger jag bara

Sara Modigh

28 januari 2014 23:11

Ja, Man blir har ju blivit mörkrädd för mindre.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards