En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 15 februari 2014

Var stolt över dig själv

Av Sara Modigh - 15 februari 2014 14:00

Jag kan för första gången i mitt liv ärligt säga att jag är stolt över mig själv.  

 

Jag har nog aldrig tänkt på mig själv som duktig eller stark. Men i dag kan jag faktisk ärligt känna mig nöjd över det jag åstadkommit. Jag tror att det är jätteviktigt att kunna känna sig stolt över sig själv och det man gjort, även de små sakerna. 

 

Jag har aldrig riktigt reflekterat över att jag aldrig känt mig stolt. Men nu när jag gjort det för första gången i mitt liv undrar jag ju naturligtvis varför jag aldrig haft den känslan innan.

Jag antar att det har med min självbild att göra. Jag har alltid känt att inget jag gör är tillräckligt bra. Jag har nedvärderat mig själv och nästan mobbat mig själv för att jag inte är tillräckligt bra på något.

Men jag tror att jag nu när jag mår lite bättre kan acceptera mina fel och brister bättre och därför också kan acceptera att inte vara bäst och ändå vara stolt över mig själv. 

 

Jag inser ju nu att jag faktiskt har saker att vara stolt över. 

 

Det är en väldigt härlig känsla och jag känner mig nästan hög. Jag har aldrig tidigare upplevt något liknande. 

 

Jag önskar att jag hade kommit till insikten att man inte behöver vara bäst för att betyda något tidigare. Jag önskar att jag hade kunnat vara mer stolt över mig själv. Jag tror att alla skulle må bättre överlag om de faktiskt värderade sitt eget värde högre. Allt man gör har betydelse och varje litet framsteg är något man borde vara stolt över. 

Förändringar sker inte över en natt. Men jag hoppas att jag kan lära mig att se och vara stolt över fler saker i mitt liv. Man kan ju liksom inte gå ner 40 kilo i veckan för att kunna vara stolt.

 

Det gäller nog att hitta sina egna saker att vara stolt över. Stora som små.

 

Har ni något som ni är speciellt stolta över?

 
 
Ingen bild

Ruth

16 februari 2014 00:03

Det var underbart att läsa, vad glad jag blir! Du är så värdefull, för du är bäst på att vara Sara! Du har också visat prov på styrka och envishet, som är bra att du har. Du har all anledning att vara stolt, grattis!

Sara Modigh

16 februari 2014 14:08

Tack. Känns väldigt skönt att jag kommit så långt at jag faktiskt kan se det själv :)

 
Johanna

Johanna

16 februari 2014 07:58

Det är viktigt att vara stolt över sig själv, men det är svårt att komma dit. Jag är stolt över att jag mår bra idag, för några år sedan mådde jag jättedåligt psykiskt.

svar på din kommentar:Ja jag tycker att man ska visa kärlek på annat sätt än att köpa saker :)

http://www.lifeiswonderful.bloggplatsen.se

Sara Modigh

16 februari 2014 14:09

Ja, Det är väldigt svårt. Speciellt när man mår dåligt.

 
Annie

Annie

16 februari 2014 13:35

Vad härligt att du känner så! Du ska Absolut vara stolt över dig Själv!
Jag tycker du är stark som kommit så långt! :-)
Trots allt vad du varit med om .. Det är styrka!

Ja det har jag ;-)
Jag är så stolt över mig själv att jag lyckades ta mitt efterlängtade Körkort i december, trots mina diskbråck och konstant värk.
Sån euforisk känsla :-) Och att jag tränar så mycket som 4-5 grr/vecka, det är jag också stolt över ;-)

Ha en fin söndag!
kram/

http://Lifebyannie.bloggplatsen.se

Sara Modigh

16 februari 2014 14:10

Så roligt att höra. Grattis :D

 
Ingen bild

Sara

28 juni 2014 11:48

Sara, jag blir berörd och stärkt av att läsa dina ord. Kom av en slump till din blogg idag. En ledsen och tung dag, för att minnet av en svår relation värker och alla frågor över hur jag ska hantera det.
Och då såg jag vad du skrivit om stolthet. Jag tycker också att det är såå viktigt. Och så lätt att glömma. Tack för att du påminner. Jag är stolt över att jag, med en familjebakgrund där problemen sopades bort så gott det gick och där jag därför som barn lämnades ensam att hantera min mammas missbruk, har hittat ett liv där jag ständigt försöker HANTERA känslor och inte fly. Där jag vågar be om hjälp oftare än tidigare. Där jag strävar efter att erkänna smärtan och sorgerna. Men inte fly. Hur svårt det än är. Jag är stolt över alla vackra möten med andra människor som jag skapar. Ja, jag vill fortsätta öva på att vara stolt och jag blev så tacksam över att stöta på dina ord idag. Det hjälper. Du skriver så bra. Tack, varm hälsning, Sara (heter jag med :))

Sara Modigh

28 juni 2014 22:18

Tack så mycket, och tack för att du delar med dig av det du är stolt över. Det gör mig så glad att läsa att du har så många bra saker att bara stolt över. Det är jätteviktigt att kunna stanna upp och verkligen känna sig stolt :)

 
Ylva

Ylva

10 juni 2015 11:10

Hittar massor av dina inlägg på "Mias" sida.

http://nouw.com/eldhjaerta

Sara Modigh

10 juni 2015 12:09

Ja jag vet :(
Hon är helt störd och förstår inte skillnaden på mitt och ditt.
Inget i hennes blogg är sant.

 
Monica

Monica

21 juni 2015 02:38

TacK
Jag har läste dina historia o jag lärt mig hur man klara mig speciellt när man mår dåligt.

http://wikopeda

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - Fredag 15 mars 06:13

         

Av Sara Modigh - Fredag 1 mars 21:15

Det finns en grupp människor i vårt samhälle som inte tror på att psykisk ohälsa existerar eller åtminstone inte alla diagnoser.  ADHD är en sådan diagnos som människor gärna har åsikter om. Jag kan inte räkna gångerna jag har fått höra att "alla h...

Av Sara Modigh - Tisdag 26 feb 01:30

Jag är en skör liten själ, jag påverkas otroligt lätt av negativa eller spända stämningar.  Blir rädd, orolig och ledsen väldigt lätt.  Ibland känner jag mig som en liten mus i en värld av monster. Jag skulle så lätt trampas ner och bli helt förs...

Av Sara Modigh - Lördag 9 feb 07:30

Jag har levt med ångest så länge jag kan minnas. Jag tror att jag mer eller mindre alltid har haft min ångestproblematik. Jag kan iallafall inte minnas en stund i mitt då jag levt utan ångesten. Jag vet med säkerhet att jag hade den vid sex års åld...

Av Sara Modigh - Fredag 1 feb 18:15


Jag har under de senaste åren använt alkohol på ett allt mer destruktivt sätt. Alkoholen har varit en tröst och en flykt från från min vardag.  Jag har kämpat mot psykisk och fysisk ohälsa hela livet och alkoholen blev ett sätt att bedöva allt. Jag...

Om Mig


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se