En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 21 mars 2014

Jag har inte bett om din hjälp!

Av Sara Modigh - 21 mars 2014 11:30

    


Jag blir vansinnig alltså!  Jag har för i helvete aldrig bett om din jävla "hjälp", och om du för en sekund tror att det är hjälp att bli spammad med påhittad skit så tror du så in i bövelen jävla fel!


Jag är sååååå trött på detta!


Från typ första dagen då jag berättade om min MS diagnos har jag fått höra så otroligt mycket skit, det har varit allt ifrån att åka utomlands för att göra operationer på halsen eftersom man inte får göra dem här i Sverige, till att dricka ett mirakelvatten som med lite efterforskning visade sig vara vanligt vatten med salt och Klorin i, för att sedan vara nått annat av alla dessa mirakelmedel som jag inte tänker skriva ut namnen på då jag inte vill vara en anledning till att någon mer dör i njurskador eller får svåra skador av diabetes. 


Det enda alla dessa mirakelmedel har gemensamt är att de enligt utsagor i princip botar allt!

Det botar cancer, det botar diabetes, det botar Multipel Skleros, det botar Depression, det botar ALS, det botar Parkinson, Det botar Asperger, det botar ADHD, det botar Migrän, det botar kronisk värk, det botar alla dessa olika saker som inte alls fungerar på samma sätt och därför logiskt inte borde kunna bota alla dessa saker samtidigt!


Så fort ett medel utlovar att de ska bota något som trots otroligt många år av forskning ändå inte kunnat hitta en tillförlitlig bot så drar jag öronen till mig. För sanningen är att detta oftast rör sig om ett sätt att tjäna pengar. Man vet att många som är sjuka och desperata efter att må bättre gör vad som helst och till vilket pris som helst. Det är ju inte konstigt när man tittar på några av ägarna till några av dessa "botemedel" att man kan hitta flertalet "mirakelkurer" som de gett ut tidigare som sedan blivit förbjudna på grund av att de visat sig vara skadliga eller helt overksamma. 



Så länge det inte finns vetenskapliga studier med bevis på resultat som är noga studerade så är jag inte intresserad att höra något om det!.. och nej! Youtube videos från människor som uttalar sig om sin egen erfarenhet är inte vetenskapliga bevis på att läkemedlet fungerar. Placebo är en grymt stark effekt och om man verkligen tror att något ska hjälpa kan man faktiskt bli hjälpt av placeboeffekten. Men då är det grymt onödigt att äta, dricka, smörja sin kropp eller göra potentiellt livsfarliga operationer eller vad nu alla dessa mirakel medel menar på att man ska göra och faktiskt riskera att det kan leda till att man får mer skador och problem än man hade innan!





Ett läsvärt inlägg i ämnet att pracka på en sjukmänniska sin "hjälp"

 

 
 
Annie

Annie

21 mars 2014 15:38

Men vad sjukt! Det är alltså nån som skrivit så till dig?
Det finns verkligen folk för allt i detta samhälle. Tyvärr i detta fall ... Ibland undrar man hur en del är funtade :-(

Kram/

http://Lifebyannie.bloggplatsen.se

Sara Modigh

21 mars 2014 16:06

Japp, flera stycken och jag börjar bli riktigt trött på det nu. Speciellt när de vänder det mot mig och kallar mig rövhål och efterbliven bara för jag inte tror på det dem försöker sälja in.

 
Malin

Malin

21 mars 2014 22:12

Men att det ska dyka upp sånt trist folk jämt och förstöra och vara nedlåten mot dig ! Det är verkligen inte okej att bli kallad såna saker. Hoppas att du har styrkan att orka stå emot deras dumheter och inte låter det påverka dig för mycket, även om jag förstår att det måste vara fruktansvärt frustrerande !

Hur fungerar ditt liv med MS ? Lider inte utav det själv men det är alltid upplysande att få lära sig något nytt och hur olika det kan vara från person till person.

Styrkekram !

http://www.dontcryforpain.wordpress.com

Sara Modigh

21 mars 2014 23:07

Jaa, Det är trist med sådana människor. Men jag är glad att jag har styrkan att stå emot allt det som de försöker sälja mig annars hade jag väl vart ruinerad vid det här laget.

Livet med MS rullar på. Än så länge funkar livet rätt mycket som förut. MS går ju i så kallade skov och jag har haft tur som inte har några handikappande rester av de skoven jag haft. Det sägs att bara 30% av skoven lämnar kvarstående handikapp. Just nu när jag är "frisk" så har jag bara brännande smärta i ryggen, myrkrypningar vid ansträngning och en värmekänslighet. Vissa dagar kan jag vara lite ur gängorna och är då väldigt trött och känner mig febrig.
Tyvärr verkar det som om jag har en väldigt aktiv sjukdom. Jag har väldigt många inflammationer i både hjärnan och ryggmärgen. Men har nu fått börja med en av de mest potenta bromsmediciner som finns. Så jag har stora förhoppningar på att det kommer bli bättre nu.

Det som är jobbigast just nu är väl att jag blir snabbare trött, känner mig lite svag i kroppen och jag orkar inte lika mycket som innan. Sedan krockar MS:en lite med ångesten jag har genom att min ångest triggar igång så jag får restsymptom av gamla skov vilket är väldigt jobbigt.
Jag hoppas också på att få en venport snart så det inte behöver ta 40 minuters grävande med en nål i armen för att få in droppet i ett kärl :P

Jag hoppas att allt är bra med dig
Kram Sara

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skapa flashcards