En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Alla inlägg under juli 2014

Av Sara Modigh - 20 juli 2014 22:07

Idag har det verkligen vart jättefint väder. Helt lagom varmt. Soligt utan att det blivit för varmt och det har inte varit sådan där jobbig tryckande värme heller så då har vi passat på att åka runt och bada i olika sjöar.

Vi åkte först till Ören i Örserum som ligger strax utanför Gränna

   


Där tyckte jag inte om att bada för jag gillade inte att det var så grusig sand och lera på botten. Men den lilla flotten var rolig i alla fall. 

Så då tänkte vi åka till lagunen i Gränna men den var avstängd för det skulle vara nån allsång där så den sjön får vi strunta i. 

Då åkte vi istället till Bunn som ligger i Ölmstad. 

   

Där var det väldigt fint runt omkring, men massa stora stenar man snubblade på hela tiden :P


Det blev bara et snabbdopp i Bunn för vi var hungriga. Så vi åkte och köpte pizza som vi åt på vätterstranden

 


Där vi sedan också tog ett dopp i Vättern

 

Det var faktiskt inte alls så kallt som jag trodde att det skulle vara där. Faktiskt helt okej. Men fy vad stenigt det var i början. inte bra tycker jag!


Måste säga att jag tyckte att det var väldigt kul att åka runt och bada i olika sjöarna. Man måste ju testa vilka som är bäst. haha


Hittills så är det Åsasjön som är min favorit av de 10 sjöar vi testat. 


Av Sara Modigh - 19 juli 2014 21:17

Idag har vi firat min födelsedag. Fyller egentligen inte nu men det var lite svårt att få ihop en helg som passade alla, men idag kunde de flesta.

Hade väldigt trevligt!


   

Vi fikade

 

Vi satt och pratade på mormors veranda (som var enda tillräckligt svala stället för mig att sitta på idag)

   

Sen försökte vi hjula, stå på händer och Matilda skulle lära mig dansa linedance

   

Sen öppnade jag paket

 


Fick många fina och bra presenter. Är verkligen jättenöjd :D

Fick precis det jag önskat mig så det tycker jag var bra. 


Här är vi alla syskon + Jakob 

 



Av Sara Modigh - 17 juli 2014 16:45

Vad ska man skriva, när ska man skriva?


Jag har ingen aning. Det är sommar, vädret är fin, inte så många som läser och kommenterar och jag gör hellre annat än att sitta vid bloggen just nu. 

Det krävs ju rätt mycket arbete för att hålla bloggen i rullning och jag funderar lite på hur jag ska göra sedan när skolan börjar. 


Det kommer nog inte bli lika många inlägg när skolan sätter igång eftersom jag kommer behöva fokusera på skolan. 

Jag har funderat på möjligheten att ta in gästbloggare som kan skriva någon gång då och då. Vad tycker ni om det? 

Är ni intresserade av att skriva ett inlägg till min blogg så är det bara att höra av sig. 

Av Sara Modigh - 15 juli 2014 22:45

Jaa, Inatt så sov jag något så otroligt dålig. Jag vaknade om och om igen. Så när klockan var runt åtta på morgonen gav jag upp. 

Då tänkte ja, efter som jag är uppe ovanligt tidigt och Jakob är ledig så kanske vi ska ta och åka till Ullared. Sagt och gjort. Jag gjorde mig i ordning och packade lite saker vi skulle ha med medans Jakob åkte och lämnade vår bil på verkstaden. När han kom hem i gen var jag färdig och så tog vi Jakobs pappas bil, åkte hem till hans föräldrar och bytte bil med dem så vi istället fick ha hans mammas bil.. De är så otroligt snälla som låter oss låna bilar så mycket nu när våran totalt gett upp. 

 

Vid typ halv ett var vi framme vid    Gekås...och Herre vad mycket folk det var. Jag har aldrig varit med om något liknande i hela mitt liv. Man kunde på riktigt typ bara gå tre steg åt gången. 


Så efter ett tag kände vi oss rätt trötta på folkvimlet och jag var sjukt trött i benen och hade jätteont i ryggen. Men det löste vi genom att jag fick åka kundvagn

 


Sen bestämde oss för att köra vidare till Varberg. Vi tänkte titta på Varbergs fästning, men det blåste och regnade så mycket så det var inte så intressant. Inte kunde vi bada i havet heller. :(


Men vi gick på restaurang i alla fall...

       


Det var väldigt trevligt :)


Jag vann ju ett presentkort på en restaurang i Varberg på min möhippa så nu kom det till användning också hehe..


Eftersom det regnade så mycket så åkte vi tillbaka till Gekås och gick den sista timmen där inne tills det stängde. 

Vilken skillnad i folkmängd det var!
Han kolla väldigt mycket mer, och hittade saker vi inte såg första varvet så vi handlade lite till :P

 


Vi hittade lite kläder vilket var väldigt bra för jag har knappt något att ha på mig längre. 


Är väldigt nöjd med dagen måste jag säga!


Av Sara Modigh - 13 juli 2014 13:15

Ofta ser man den där ständiga jakten efter att vara ett ideal. Det är otroligt många tjejer som svälter sig eller tränar ohälsosamt för att få någon form av drömkropp som ses som ett ideal...men ett ideal för vem?


Vem bestämmer vad som är snyggast och måste alla tycka att just det är snyggt?



  

Visst påverkas vi av media och den bild som media sänder ut. När man bara ser en sorts kropp om och om igen så känns det som om det är den enda kroppen som duger. 

Men sanningen är att vi alla gillar olika saker och vi ar alla både bra och dåliga delar vilket jag tycker är väldigt bra. 

Det är ju dessa saker som gör oss till egna individer, det som gör oss speciella. 


Om man riktar fokus bort ifrån just kroppar och tänker på natur istället så kan man ju tänka som såhär, Jag tycker att solnedgångar är otroligt vackra. Men det finns många som tycker att soluppgången är vackrare. Det är lättare att se och acceptera att människor tycker olika saker är fina när man släpper just tanken på kroppar och då också de ideal vi fått inlärda. 

Det är helt accepterat att säga att man tycker att mossiga kullar är vackra, men inte lika accepterat att säga att man tycker att *inte ideal* är det vackraste som finns. 

Gillar man det som inte är idealet så kallas det ofta för fetisch. Jag är en fetisch, för jag tillhör inte idealet vältränad, smal, lång, blond och reklamsnygg tjej. 



Men vet ni vad?! Det spelar ingen roll om man är ett ideal eller en fetisch! För alla är vackra på sitt sätt. Det finns alltid någon som tycker att du är den vackraste de sett! Så släpp alla negativa tankar på din kropp och börja acceptera dig själv som du är. Lär dig själv att känna dig vacker som du är istället för att pressa sig själv in i ett dåligt mående i jakten efter den perfekta kroppen. 

Av Sara Modigh - 11 juli 2014 13:00

Jag har spännande nyheter att dela med mig. Om en månad kommer jag att börja skolan igen... Ja ni läste rätt jag kommer börja skolan igen. 


Detta är ett av de svåraste besluten jag tagit i mitt liv och jag är helt vettskrämd. Men samtidigt känner jag att jag måste prova,måste gå framåt.. Jag har bestämt mig för att prova ett par veckor bara för att se hur det känns. Funkar det inte så funkar det inte. Men att sitta hemma och inte göra något av rädslan att misslyckas är inte bra och kommer definitivt aldrig leda till något bra.


Jag försöker att inte sätta förstora krav på mig själv, det där med skola har aldrig fungerat tidigare. Men jag känner att det är värt att pröva en gång till bara för att se hur det funkar nu. 


Jag kommer få tre månader på mig att bestämma om jag tror jag kommer vlija fortsätta med utbildningen och liksom testa på lite hur det är.


Så den 11 Augusti  kommer jag att börja en omvårdnadsutbildning för att utbilda mig till undersköterska

 


Jag är väldigt nervös och rädd. Vet inte riktigt hur detta ska gå ihop eller fungera..

Är illamående av ångest, ångrar mig redan för att allt känns så fruktansvärt jobbigt. Men jag ser ändå fram emot det. Jag kommer förhoppningsvis att kunna gå på halvtid så att det inte blir för mycket på en gång.  Vet inte hur det kommer gå. Är väldigt nervös


Men jag har i alla fall försökt öva på att åka buss nu i sommar för att kunna klara den biten.. Fattar ni vilka stora steg detta är.. Mig på en buss!!



 

Har till och med åkt buss själv!

Har jag tagit mig vatten över huvudet?
Den som lever får se..


Jag är så rädd, jag är så rädd, jag är så rädd,  jag är så rädd,  jag är så rädd, jag är så rädd! AAAAAHHH  

 

 

Av Sara Modigh - 11 juli 2014 03:51

Har varit en lång dag idag. Började ju dagen med att åka och få mitt dropp. Det gick väldigt bra och de bjöd på fika, det tyckte jag var trevligt.

Efter det åkte vi till stan och handlade lite innan vi åkte vidare för att bada med Jakobs bror och hans tjej. Idag var vid på Tenhultsbadet, tror nog att denna badplatsen är bland de sämsta vi testat hittills. Men det gick att bada i alla fall.

Efter badet begav vi oss hem till svärföräldrarna och åt mat och spelade spel. Mycket trevligt även fast jag inte vann ;)

Vid klockan två på natten bestämde sig jag och Jakob för att ta ett nattdopp.

Det var kallt, men ändå skönt. Det var inte så kallt som jag trodde att det skulle vara :)

Av Sara Modigh - 10 juli 2014 02:02

Idag har jag verkligen haft roligt. Vi var och badade igen och idag följde även Ludvig med. Vi var i Åsasjön idag. Så har tagit 5 av 17 ( eller hur många det nu var) sjöar än så länge.


Sjön idag var nog bäst hittills. Trevlig strand med både gräs och lite sand, sandbotten, bra brygga och ett hopptorn som jag faktiskt vågade hoppa ifrån haha. Jag är grymt höjdrädd så trodde faktiskt inte att jag skulle våga.
Sen försökte vi göra volter ifrån varandras axlar. Kan väl säga som så att vi väntar med att gå med i cirkusen i alla fall :P

Eller kanske som clowner, för mycket skratt blev det. Skrattade så jag höll på att drunkna efter att Ludvig kastade Jakob rakt i huvudet på mig. Allt jag såg var en stor rumpa som kom flygande mot mig. Hehe

Sen försökte vi göra cirkuskonster uppe på land också, men det gick inte bättre där.

Så då åkte vi till piren och åt glass istället.

Sen var klockan mycket så vi kände att det började bli dags att ta sig hemåt igen. Men vi stannade på hemmakväll och köpte lite godis och sen kollade jag och Jakob på film och åt godis till middag för vi hade inte lust att ställa oss och laga mat vid halv elva på kvällen. Så känner mig väldigt onyttig då jag bara ätit glass, godis och en kvarg på hela dagen. Aja, man lever bara en gång så varför inte göra det bästa av det :P

Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen också. Kommer förhoppningsvis orka åka och bada lite efter sjukhuset imorgon. Kanske testa någon mer ny sjö? Vi får se :)

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skapa flashcards