En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Alla inlägg under augusti 2014

Av Sara Modigh - 6 augusti 2014 12:15

Jag är inte snyggast i stan, jag är inte smal och vältränad och jag ser definitivt inte ut som tjejerna på alla reklampelare. Men vet ni vad?


JAG ÄLSKAR MIN KROPP!


Jag har ben som jag kan gå på och som tar mig dit jag vill, Jag har ögon att se med så jag kan se på alla bra filmer och tv serier som jag gillar, jag har öron att höra all bra musik jag vill lyssna på, Jag har en röst som jag kan prata med och jag har en snygg röv ;)

    


Nej men skämt åsido. Jag gillar faktiskt min kropp som den är. Det har tagit tid att lära mig acceptera mig själv som jag är. Det går fortfarande upp och ner och självkänslan finns där inte alltid. Men just nu, just idag älskar jag min kropp. 

Jag önskar jag kunde känna såhär jämt.. 


Det är svårt att gilla sig själv när man ständigt uppmuntras till att ogilla sin kropp och att man hela tiden ska förändra sin kropp för att bli bättre. 

Min syster skrev ett bra inlägg om just det på sin blogg härrom dagen..

 


Livet är för kort för att ödsla tid på att avsky sin kropp och den man är. 

Det finns så mycket här i livet som betyder mer än utseende. 


Jag kan bara prata för mig själv. Men det finns ingen kropp i världen som jag hatat så mycket som min egen och jag tror att de flesta håller med om att man inte spenderar mycket tid på att stirra sig blind på andras fel och brister. Så varför ska jag fokusera så mycket på mina fel som det ändå bara är jag som bryr mig om i mer än fem minuter. 


Det är du själv som sätter värdet på din kropp så värdera den högt :)

Låt aldrig någon annan mobba dig till att tro att du inte duger, och framför allt låt aldrig den som mobbar dig vara du själv!

Av Sara Modigh - 5 augusti 2014 13:15

Axamobadet, Axamosjön

 


Axamo badplats är en rätt fin strand med både gräs och sand. vattnet är klart och botten är bra. Det är också en rätt varm sjö.

Tycker den är helt okej men kan vara lite mycket folk där då det är en camping där.  

Har ett litet hopptorn vid ena bryggan. 

Finns även ramp för handikappade så de kan bada också vilket är bra dock vet jag ej vart rampen ligger så har inte kunnat kolla hur den är. 


Axamosjön har även en väldigt bra hundbadplats på andra sidan sjön. 


Bunnströms badplats, Bunn

     

Svårt att hitta till stranden då den som vi brukade bada i förr tydligen nu var uppköpt? Men vi körde runt lite och hittade ett fint område med en stor öppen yta, liten lekplats och en sandstrand..

Men dock mycket vassa stenar så detta var inte en hit enligt mig..

Dock hittade vi inte till den rätta badplatsen så den kanske är bättre.. där skulle det i alla fall finnas en brygga


Hunnerydsbadet, Landsjön

 

Här har vi badat mycket som barn. Jag tycker att detta är en fin badplats där de har en bra brygga, sandbotten och  sand- och grässtrand. 

På sensommaren växer det dock ganska mycket alger(?) här. Men det gör det väl i de flesta sjöar när det blir varmt i vattnet. 
Finns lekplats men en liten klätterställning och gungor, volleybollplan, grillplats och omklädningsrum här så det är en populär strand för barnfamiljer. 
Lovsjöbadet, Barnarp

 

Här trivdes jag bra. Tyckte att trots en lite lustig brygga att det var väldigt fint här. 

Vattnet var fint, bottnen var bra och sjön låg fint till. Dock dåligt med parkeringar. 

Men jag tyckte att botten var väldigt bra här och vattnet kändes rent. 

Det blev djupt fort så man kunde dyka från bryggan vilket jag tycker är bra. 


Munkabobadet, Angerdshestra

 

Förmodligen sämsta sjön hittils. Låg långt bort från oss och var jättesvår att hitta, sen var det kolsvart vatten som var jättekallt på botten och varmt på ytan.  Nej hit tänker jag inte åka igen :P


Rocksjöbadet, Jönköping

 

Får plus för att det är typ enda handikappvänliga badplatsen i hela kommunen de har en ramp så man kan komma ner i vattnet med exempelvis rullstol, samt att det är lätt att ta sig dit med buss då sjön ligger precis mellan stan och A6


Minus är för min del folkmassorna som är på restaurangen som ligger precis vid badplatsen och att den ligger så mitt i stan.  

Jag gillar lite mer privata bad så man inte behöver skämmas när man leker. Stråkenbadet, Bottnaryd

 

Inte heller denna var någon favorit, långgrunt och snuskig botten.

Sedan var det så mörkt vatten så man såg inte alls vad det äckliga man trampade på var. Hua va läbbigt! 

Ingen brygga att dyka ifrån fanns det heller så det var tråkigt tycker jag.. 


Tahebadet, Taberg

 

Helt okej badplats som jag kan tänka mig att återvända till. Fint område med sandbotten och både gräs och sandstrand. 

Finns omklädningsrum, WC, grillplats och lekplats här så ännu en bra strand för barnfamiljen. 

Jag gillade denna sjön faktiskt. 


Tenhultsbadet, Tenhult

 

Ännu en botten sjö, med betoning på botten som även här var väldigt äcklig.

Vattnet här kändes smutsigt och botten var äcklig att gå på. 

Plus var väl att det fanns en volleyboll plan om man skulle gilla sådant. Uddebobadet, Lekeryd

 

I denna sjön har jag typ vuxit upp. Här badade vi allra mest när vi var små, och jag förstår varför. Detta är fotfarande en av de sjöar jag tycker bäst om. 

Den har en brygga som är lite vinglig på ena sidan vilket vi lekt mycket med när vi var yngre, sedan finns även ett hopptorn vilket gillas. 

Att det även är en bra avdelad bit för små barn tycker jag är bra. Ingen risk att komma ut på alldeles för djupt vatten här där det blir djupt rätt fort. 

Även här finns omklädningsrum, WC, Grillplats och lekplats. 


Västersjöbadet, Axamo

 

Denna sjön har inte något sådär jättespeciellt direkt. Varken negativt eller positivt. 

Den är fin och helt ok för ett kvälls dopp. Men inte den roligaste att leka i då det inte finns någon brygga eller liknande. 

Har ett hundbad en liten bit bort om man vill bada sin fyrbenta vän. 


Vättern, Beachvolleyplanerna

     

Vättern har sin charm och det är trevligt att bada där när det väl blivit varmt... Men jag gillar inte när det är så långgrunt. Jag vill inte behöva gå en kilometer för att komma till midjedjupt vatten. Sen var det alldeles för mycket sten i början.. så blä för vätterstranden. 

 


Åsabadet, Norrahammar

 

Den klara favoriten. En enligt mig väldigt bra sjö. Den har en hög brygga som man kan simma under och hoppa ifrån. Det blir djupt fort och den har ett hopptorn. Botten är fin sand och stranden är både sand och gräs. Här har vi badat mest i sommar. 

Finns grillplats, WC och några mysko träningsredskap man kan leka på.

Här finns även en kiosk och kanotuthyrning men det har jag inte provat på så det vet jag inget om haha..


Örserumsbadet, Ören

 


Den enligt mig äckligaste botten haha.. Var blålera på botten som jag tycket var väldigt obehagligt att stå på så vågade inte sätta ner fötterna. Sen låg den också väldigt långt bort.. Men den hade en liten flotte man kunde simma ut till vilket var rätt trevligt. 

Av Sara Modigh - 4 augusti 2014 20:14

När man får nya symptom hur ska man då veta om det är MS-relaterat eller något annat? Känner mig helt hispig och varje ny grej jag känner gör mig rädd att ett skov är på väg. Häromveckan hade jag kramp i ena låret och kände mig jättevinglig på / svag i benen. Hade så mycket kramp att jag hade träningsvärk i muskeln i 3 dagar efteråt och igår fick jag ett kraftigt tryck över bröstet och det var jätteobehagligt att andas och jag var tvungen att ta mig hem klä av mig alla kläder och lägga mig raklång i sängen bredvid AC:n för att det skulle ge med sig.  

Det där tycket har jag känt av två gånger innan men då har jag varit hemma och kunnat ta de lugn. Men att få det ute i värmen var verkligen hemskt.


Man börjar ju undra vad det är för något.


Jag har ju kunnat få tryck över bröstet av ångest, Men detta känns annorlunda och mycket värre. Sen har jag ju ingen ångest alls vid tillfällena då det inträffat så tror inte att det är ångestrelaterat i alla fall. 


Så om det inte är ångest vad är det då?

Av Sara Modigh - 3 augusti 2014 13:00

"Du säger att du lider av ångest, du kanske ska fokusera att lyssna på mkt glada låtar? Då kanske du ändrar mer humör i vissa situationer"


Jaa, tack så mycket för ditt tips. Om jag bara kommit på att min sjukdom berodde på mitt musikval så hade jag kunnat bli fri från min ångest för länge sedan. 


Ibland blir man bara skräckslagen över de råd man får. Kunskapsnivån är så otroligt låg att det är pinsamt i många fall. Idag är det tydligen musik som ska bota mig. 

Jaa, glad musik kanske kan påverka humöret.. HUMÖRET!! Min ångestproblematik är inget humör!


Det är inte så att jag sitter hemma och lyssnar på deppig musik och gör mig själv ledsen och kallar det att må dåligt. 

Det är mycket mer komplext än så. 


Generaliserat ångestsyndrom är inte ett humör framkallat av musik, och bryts inte heller med hjälp av att bara "fokusera på att lyssna på glad musik". 

Dessutom tycker jag inte att min musik är deppig och jag mår inte dålig eller får ångest av den. Jag får inte heller mindre ångest bara för att jag lyssnar på glad musik. Jaa, musik kan ha stor inverkan på måendet och påverkar hjärnan på många olika sätt. Men att förringa min problematik på det viset är bara onödigt! 

Jag tror inte ett skit på att jag skulle må bättre om jag hade en annan musiksmak och det är inte mitt humör det är fel på. Jag vet att detta var menat väl, men det är så klumpigt sagt. 

Jag känner mig förminskad när mitt helvete, mitt dåliga mående och min långa kamp beskrivs som ett humör som blir bättre om jag lyssnar på annan musik. 

Av Sara Modigh - 1 augusti 2014 14:15

Jag tycker mig se mer och mer "kurvor är okej propaganda" cirkulera i runt. Vilket är jättebra. Många är oroliga över sin vikt och mår bra av att få ett bryt från alla supersmala ideal. Men vad jag inte förstår är varför man måste sänka någon annan för att bygga upp något.

 

Varför i hela friden måste man trycka ner smala när man försöker säga att kurviga tjejer också är snygga?
Det är klart och tydligt att vi behöver fler kroppar i media. Inte bara en typ. Vi behöver långa, korta, färgade, tjocka, smala, handikappade och så vidare.. Vi behöver se verkligheten för många har en orealistisk bild över hur vi människor ser ut och det leder till dålig självkänsla och att man inte känner något självvärde bara för att man inte har den där reklam-kroppen. 

Men för att lyfta upp en grupp måste man inte trycka ner en annan. Jag tycker det är otroligt viktigt att tänka på att vi alla är människor som har känslor och blir påverkade av allt sådant här. 
Som smal får man också skit och det finns många som mår dåligt över sin vikt som är smala också och då är det svårare att få hjälp och förståelse från omgivningen. 
Att ständigt känna att man måste äta mer än man vill för  att bevisa att man äter, att hela tiden se sig själv i spegeln och önska att man hade "kvinnliga former med mer att ta i", få upprepade frågor om man svälter sig själv, frågor om sjukdomar och sedan få bilder av att man bara duger om man har kurvor är inte lätt.  Något som vi med kurvor egentligen borde förstå då bilden av att bara duga om man är smal fått många av oss att må så dåligt. Varför väljer vi då att göra så mot andra människor?


Varför ska vi sitta och diktera över vilka kroppar som duger och vilka som inte gör det?


Kan vi inte bara acceptera att vi alla ser olika ut och att alla gillar olika? Bygg upp utan att riva så når vi högre!


Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Träna glosor med Ovido