En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 14 december 2014

Promenad, Pepparkakshus, pulka och partaj

Av Sara Modigh - 14 december 2014 20:45

Nu har det vart ännu en helg full med roliga saker. 

Fredags hände det inte jättemycket, om jag inte förträngt något. Vi åt tacos hos pappa som vanligt. Det var trevligt. Det snöade jättemycket på kvällen, och det kom en blixt och ett muller. Mycket mystiskt.

På vägen hem sedan var det jättemycket snö på motorvägen och det var massor med lastbilar som hade fått stanna. Men vi kom i alla fall hem utan problem. 

Sedan på lördagen började vi dagen med att åka och träna.

Det var skönt att komma iväg på det för det bar inte blivit av på så länge eftersom jag mått så dåligt. 

Jag har inte riktigt orkat med att träna när jag känt mig så nere. Sen får jag ju alltid huvudvärk av träningen också och vi misstänker att det kanske är på grund utav MSen och att jag får huvudvärk för att jag blir för varm eller något. Jag får ju ofta huvudvärk av värme så det är ju möjligt. 


     

Sen på lördagskvällen var jag hos en vän som hade tjejkväll med pepparkakshus-bak. 

Det var jättetrevligt, hon och jag började med att baka fudge tillsammans och sen när de andra gästerna kom började vi göra pepparkakshuset. Jag har aldrig satt ihop ett sådant tidigare så det var ju ett äventyr och jag fattar inte hur folk lyckas haha. Allt blev helt snett och det var glipor och allt möjligt överallt. Ett tag där kändes det som om det inte skulle gå. Men så efter mycket slit så fick vi faktiskt ihop ett litet muminhus :D

 

Jag hade väldigt trevligt på tjejkvällen och det kändes skönt att vi faktiskt lyckades få ihop det där pepparkakshuset. Men det tog lång tid typ 4 timmar.

Eftersom ingen ville äta det sen så limmade vi ihop det med limpistol.

Så får vi se hur länge det håller sen :P

 

Söndagen sedan var en lång dag. Vi började dagen med tipspromenad på Öxnehaga och det var väldigt skönt att komma ut lite. Var lite orolig för hur det skulle funka att gå så långt i snön, men det gick faktiskt väldigt bra. Det var väldigt behagligt väder för att vara ute och gå i. Hade träningsbyxor med ett par mjukisbyxor över så jag inte skulle frysa och medans vi gick var det nästan helt vindstilla och ett par plusgrader men ändå inte så att det var bara en massa blask. 

När vi var ute och gick i skogen så stötte vi på tomten som bor där. Han har inte varit hemma de andra dagarna vi gått men nu så var han det. Samuel och Elias fick var sin godispåse av tomten och de fick sitta i hans knä. 

   

Sedan så gick vi vidare och framåt slutet så kommer det en lång nedförsbacke som jag åkte pulka i...två gånger. 

Det var jättekul. 

Synd bara att det är så jobbigt att springa upp. 

Åkte tillsammans med Elias och backen börjar straxt efter en fråga och vi kunde åka hela vägen till nästa fråga. Sen när vi svarat så sprang vi upp jag Jakob, Samuel och Elias och åkte en gång till. Men denna gången bromsade vi inte vid frågan så då åkte vi i full fart och vi åkte förbi frågan och kom halvvägs till nästa fråga. Jag vet inte om det var jag eller småpojkarna som tyckte att det var roligast att åka pulka. Måste ta och åka nån mer gång det var så roligt.

 

Efteråt så fikade vi som vanligt och det var jättemycket folk där så tog väldigt lång tid. Vi brukar ju alltid äta våfflor där men det tog nästan en timme att få sin våffla efter att vi beställt.

Men jag satt och lekte med Elias under tiden så det gjorde inget. Han satt och försökte äta upp mig, drog lite i mina flätor och sa åt mig att klippa naglarna. 

Sen tillslut fick vi våra våfflor och då blev vi glada

 

 

Efter fikat åkte vi hem och vilade en stund innan det var dags att göra sig i ordning för att åka på födelsedagskalas. Ludvig fyller nämligen 19 år idag. 

Så vi åkte alltså hem till mormor och fikade i "stallet" och hade det trevligt. 

Vi tittade på när Ludvig öppnade sina paket och så tävlade jag och Alfons om vem som var vigast. Jag vann nog. 

 


Så det har varit en lång helg och nu är jag väldigt trött. 

Vet inte vad det är, men blir fortfarande så där jättematt helt plötsligt. Så jag måste nästan varje dag om jag gjort något annat än att sitta vid datorn eller kollat på tv, lägga mig och vila en stund mitt på dagen. 

Det är väldigt jobbigt och det kommer oftast väldigt plötsligt. 

Jag hoppas på att det blir lite bättre när jag får nästa dopp för jag misstänker att det kan vara fatigue som kommer upp nu i julstressen och allt som händer runt omkring. För det har varit väldigt mycket nu ett tag. 

Men samtidigt så känner jag mig så uttråkad hela tiden så vill ju gärna hålla mig sysselsatt och vara ute och göra saker. Gäller väl bara att hitta en balans så man inte tar ut sig för mycket. 

Så nu blir det sängen med massa vetekuddar och någon bra serie


Gonatt!

 

 
 
Ingen bild

Matilda

15 december 2014 13:26

ååh låter så mysigt!!
Saknar er <33 men kommer hem imon wiiiie

Sara Modigh

15 december 2014 14:44

Jaaa :D

 
Ingen bild

Jakob

15 december 2014 14:33

Jag vill också åka pulka igen :D

Sara Modigh

15 december 2014 14:45

När snön kommer tillbaka så får vi kidnappa Samuel och Elias och åka mer :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards