En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 28 december 2014

Hell no Aloe

Av Sara Modigh - 28 december 2014 18:00

Jag vet inte hur många gånger man egentligen måste ta sådant här..

 

Men vill jag köpa något så köper jag det själv. Jag vill inte bli attackerad av massa hobbyförsäljare som försöker tvinga på mig en massa produkter jag aldrig någonsin velat ha.

Jag tycker att det är fruktansvärt obehagligt och när säljaren inte kan ta att man säger "Tack men nej tack" så gör ju inte det saken lättare.

Jag är inte intresserad av att köpa massa saker bara för att.  Jag ogillar nätverksförsäljning och vill inte känna mig tvingad till att köpa saker jag inte vill ha.

 

Just denna gången rör det sig om en person i min närhet som verkligen inte kunde ta att jag inte vill köpa smink (som jag aldrig använder) eller någon Aloe vera-skit att mata mina katter med. 

Jag sa det att jag vill inte ge mina katter några växter om hen inte hade vetenskapliga bevis för att detta inte skulle vara giftigt och kunde komma på en giltig anledning till varför jag skulle mata mina katter med något sådant. Katter är Karnivorer, det vill säga att de lever på kött.

De flesta växter är giftiga för katter och många saker klarar inte kattens mage av att bryta ned.

Jag tycker att det låter fullständigt vansinnigt att mata sin katt med växt delar bara för skojs skull.

Jag vet att det är många som tror på natur mediciner och sådant, och för människor kanske det finns en viss effekt. Men bara för att det är bra för oss människor behöver det inte betyda att det är bra för katterna också. 

Jag ser ingen som helst mening med att köpa dyra och potentiellt farliga produkter att mata mina katter med utan någon anledning. 

 

Jag sa att jag inte var intresserad just därför att jag tyckte det hela lät konstigt och idag så fick jag och Jakob detta meddelandet:

 

 "Hej på er!
Jag skulle vilja förklara lite angående A:s försäljning av Aloe Vera.
Hen är bekymrad över vad Sara sa så jag tänkte ta detta från början...
Jag har in i det längsta hållit A borta från försäljning av Aloe Vera så länge jag kunnat, men hen har verkligen viljat försöka så
tillslut gav jag med mig och gjorde henne till en oberoende återförsäljare. A köper in produkter och säljer sedan direkt till vem hen vill.
Vi får se hur uthållig hen är.
Det är viktigt att hen får känna sig värdefull och lyckas. Jag har många gånger sagt till A att många säger Nej och att en del är kritiska både till produkten och försäljningssättet. Detta har dock inte hindrat hen, även att hen blev bekymrad som sagt 
var över det Sara sa. 
Forever Living Products är ett företag från USA som funnits sedan 1978. De använder en försäljningsmetod som har haft och har många dåliga exempel. Den vanligaste kopian brukar gå under pyramidspel. Denna form är olaglig och handlar om att få in folk "under sig" som betalar för något som är dåligt eller till och med inte existerar. När tillräckligt många kommit med och de i toppen fått massor av pengar så rasar systemet ihop. Folk blir lurade och har förlorat mycket pengar. I bästa fall grips upphovsmännen men oftast så får de aldrig tillbaka sina pengar.
Jag har arbetat med Forever i 5 år. Jag trodde varken på produkten eller arbetssättet. Idag kan jag intyga att det inte är något bekymmer. Det är ett stabilt företag som funnits i över 30 år och de betalar moms och skatt och har inget mystiskt över sig alls. Det är inte så märkligt egentligen men det är annorlunda mot en vanlig affär. När jag handlar i en affär så betalar jag för personal, reklam, grossist, lokal mm. Vi tar bort dessa led och säljer direkt till kund. Det får vi betalt för, eftersom vi gör allt jobb. Produkterna är också så bra att vi ger pengarna tillbaka, även om förpackningen är tom, inom 90 dagar. Så det är i allra högsta grad seriöst.
Beträffande djur och Aloe Vera så finns det en bok ( engelska) som du säkert kan gå tag på om du är intresserad. 
Aloe vera är bra för alla djur och människor med mage och tarm. Jag har dock läst att det kan vara giftigt för katter och hundar så det stämmer säkert. Jag jobbar inte själv så mycket med djur men jag vet de som gör om du vill veta mer. 
Jag vill med detta bara ge lite information om A:s verksamhet. Hen kanske tröttnar, men vi har, jag och A:s mamma kommit fram till att hen får försöka.
Hen är lite för ivrig misstänker jag, men det är bara att hålla god min även om man aldrig kommer att köpa.
Hoppas detta sms kan skapa lite förklaring.
Med vänlig hälsning,
"I",
"A"s assistent "


Alltså nej..Bara NEJ!!!

Detta är INTE okej!!


Personen ifråga som försökt sälja till mig har samma diagnos som jag, alltså Asperger så jag förstår många av de svårigheter som hen har. Men att assistenten får för sig skriva såhär till mig (Jakob egentligen) tycker jag är fruktansvärt. 

Jag känner mig jätteträngd och tvingad till att köpa. Jag har jättesvårt att säga nej och tycker inte att jag ska behöva få meddelanden om att A är bekymrad över att jag sagt att jag inte vill köpa och att jag ska hålla god min även om jag aldrig tänker köpa..Nej varför ska jag behöva må dåligt och utsättas för något som jag tycker är hemskt för att A ska få ha roligt med sitt nya projekt. Varför är det jag som ska offra mig? Jag har tillräckligt med problem som det är utan att behöva ta på mig en massa extra för att underlätta hens nya hobby också. Något som hen själv valt att göra som är helt frivilligt för hen. 


Under julafton satt A och i soffan och  stortjöt så tårarna sprutade för att hen inte fick sälja sina grejer till släkten.. "Men "I"(assistenten) sa att jag skulle sälja till er i kväll" buhuhuhuhu...

Jaa vad ska man säga. Vad är det för assistent som säger så? " Gå hem och sälj massa saker till din släkt nu under julen"


"Jag har in i det längsta hållit A borta från försäljning av Aloe Vera så länge jag kunnat,"

Det har jag svårt att tro för jag förstår inte ens varför man nämner en sådan här sak och pratar så mycket om hur bra det är och hur bra det är att sälja om man försöker hålla någon borta från det. 

A hade inte vetat något om vad du gör på din fritid om du inte hade berättat det från första början. 

Men ja, jag känner inte dig och du känner inte mig så kan vi stanna vid det. 

Jag tycker absolut inte att det är okej att du kontaktar mig och skriver till mig så som du gör. 

Jag har rätten att tycka vad jag vill om den typen av försäljning och det är i min fulla rätt att säga ifrån när jag känner mig trängd. 


JAG VILL INTE KÖPA!!!!


Jag är så upprörd och känner så stort obehag inför det här att jag skakar i hela kroppen. 

Är det verkligen så att jag ska behöva må dåligt i min egen familj och skuldbeläggas för att jag inte köper saker som jag inte vill ha??


Detta känns jättepåträngande och jag tycker det är väldigt fult gjort. 

Detta är en man i fyrtioårs åldern som sitter och skriver till en ung tjej med Asperger. 

Hade detta inte varit i textform så jag kunde bearbeta detta i lugn och ro så hade jag aldrig klarat av detta. 

Jag behöver skriva av mig lite för just nu är jag så stressad och mår så dåligt över detta att jag inte vet vad jag ska ta mig till. 

Sitter med gråten i halsen och känner mig jättedum och elak som inte köper saker som jag inte vill ha och jag jag känner mig otrygg och väldigt sårbar. För jag vill ju inte ha dessa produkter men känns som om jag inte har något val annat än att köpa det där om jag nu ska få massa saker skrivna till mig av denna man om jag tackar nej. 

Jag hoppas verkligen att jag aldrig någonsin måste träffa denna gubben igen för det här känns så fruktansvärt hemskt. 


Har fått två meddelanden från honom idag och har inte vågat svara ännu. Vet inte vad jag ska säga eller om jag ska säga något. Börjar tvivla på mig själv och mina egna rättigheter i sådana här situationer. Men JAG tycker inte att detta är okej..Men tycker jag fel då?


Jag tycker detta är hemskt. Vad ska jag göra? 

 
 
Ingen bild

Anonym

28 december 2014 22:27

Ingen mer än du kan ju bestämma om du ska köpa eller inte. Men bara för att A har asperger och att assistenten verkar vilja tvinga dig till att köpa så tycker jag att du ska gå på din känsla. Och din känsla verkar vara att du inte vill köpa. Jag vet själv hur svårt det är att säga nej till människor, men man måste gå på sin egen känsla ibland och våga säga nej till saker man inte vill ha eller inte vill göra :)
Hoppas mitt tips är till någon nytta :)
Förresten så tycker jag den blogg är riktigt intressant att läsa! Har läst den i ungefär ett år nu.

Sara Modigh

28 december 2014 22:41

Ja, jag tycker att det är jättesvårt och nu känns det jättejobbigt för mig eftersom denna mannen skrev såhär till mig efter att jag inte ville köpa det som såldes.

 
Ingen bild

Anonym

29 december 2014 10:45

Jag tror du tolkar in för mkt. Inget av den texten du kopierade känns som om att assistenten försöker få dig att köpa ngt du inte vill. Utan vill väl mer förklara varför denna A beter sig som hon gör, och att du ska låta henne köra sitt försäljningssnack och slå dövörat till, typ, och säga tack men nej tack. Ingen kan ju tvinga dig till ngt du inte vill!
Det är väl upp till dig vad du vill ge dina djur, och jag håller med, katter är köttätare, och ska inte ges spannmål eller andra växtligheter.

Sara Modigh

29 december 2014 15:27

Möjligt, men varför överhuvudtaget hålla på att skriva om hur bekymrad A är och lägga den skulden på mig. Jag tyckte att det kändes jättejobbigt att ha en 40-årig man som sitter och skriver så. Han skickade även en massa om minsta dagliga intaget av aloe vera som katter skulle ha och så vidare i ett annat sms.
Jag tycker det känns som om han försöker få mig att känna så starkt obehag att jag måste tvingas att köpa.
Detta är en man som jobbar med personer som har psykiska funktionsnedsättningar och borde ha förståelse för hur man beter sig med en person som är drabbad.
Detta gör ju också att han förstår precis vilket obehag detta skulle kunna ge en person med Asperger.

Allt denna "informationen" om företaget ser jag mer som reklam och tycker är påträngande. Jag upplever det som om han försöker övertala mig att köpa fast jag redan sagt nej.
Även det när har pratar om att A är bekymrad känner jag är en skuldbeläggning. Jag var dum och gjorde hen bekymrad för att jag sa nej.

 
Annie

Annie

29 december 2014 19:08

Men herregud, det låter ju inte klokt.
Inte ska man väl lägga skuld på den eventuella köparen? låter inte klokt i mina öron ..
Dem har ingen rätt att "lägga över" det på dig, tycker jag iaf.
Tycker dem gick för långt när dem skickade det där brevet till dig faktiskt. Tacka Nej om du inte vill ha det :)

Kram

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Sara Modigh

29 december 2014 20:00

Tack. Känns skönt att det är någon mer som håller med.
Ska ignorera det där SMS:en som han har skickat och som tur är träffar jag inte personen så ofta så förhoppningsvis har väl hen slutat sälja till nästa gång man tvingas mötas.

Hoppas du haft en trevlig jul :)
Kram!

 
Ingen bild

Ruth

31 december 2014 12:59

Hej, du ska inte känna nån skuld för att du inte vill köpa nåt som nån annan vill sälja. Jättebra att du står på dej! Sen känner ju jag mej dum som gav dej en aloe vera-produkt i julklapp! Kram

Sara Modigh

31 december 2014 13:54

Hahaha, men den tänker jag inte mata mina katter med ;)
Det är mest det att jag ogillar att få påträngande försäljare efter mig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skapa flashcards