En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 7 januari 2015

Precis vad världen behöver, en till psycho bitch!

Av Sara Modigh - 7 januari 2015 16:45

 "Jag ser att du är en av de här tjejerna som skär sig. Precis vad världen

 behöver, en till psycho bitch!"

Nej men oj, vad har hänt med dig?
Är mamma lite störd kanske? Skrek hon på dig när du var liten? Har du blivit slagen av din störda mor?

Eller har du haft det oturligt i kärlekslivet? Flickvän som bråkat på dig? Kunde du inte behålla hennes intresse för dig? Gillade hon inte osäkra småpojkar?

För du verkar ju onekligen ha det väldigt svårt för kvinnor med psykisk ohälsa.
Eller har du bara lite otur när du tänker kanske?
För vad tänkte du egentligen med den där kommentaren? Vad var det du ville uppnå med den?
Tror du att jag skulle bli ledsen av den? Att jag skulle ta åt mig? Gå och gråta lite i ett hörn? Skulle du må bättre av det? Känna dig stor och stark där bakom din skärm?

Trodde du att det är lätt att sparka på någon som ligger? Har du så dåligt självförtroende att du måste bygga upp det genom att slå ner andra?


Väldigt manligt, det kommer du säkert långt med hos tjejerna!

... eller inte. 


Jag säger bara:

 

Förresten, så är det faktiskt PRECIS vad världen behöver! 

Abraham Lincoln, Virginia Woolf, Ludwig van Beethoven, Ernest Hemingway, Karin Boye, Isaac Newton, Vincent Van Gogh och Winston Churchill? ­Historien vimlar av personer som trots psykisk ohälsa lyckats uträtta stordåd.

Isaac Newton och Michael Faraday var psykotiska, medan Charles Darwin hade besvär som liknade manodepressiv sjukdom. Gregor Mendel led av nervösa sammanbrott och man misstänker att flertalet berömda personer har haft Aspergers syndrom, däribland Albert Einstein och Marie Curie.

Och hur skulle världen sett ut utan dessa personer? 

Det sägs finnas ett samband mellan kreativitet och psykisk ohälsa och inte allt för ofta dras denna typen av människor därför till kreativa yrken. Yrken som många av oss idag uppskattar att de finns. För har du någon gång uppskattat att ha en mysig hemma kväll i soffan framför en film har du garanterat stött på en och annan "psycho bitch". 
Catherine Zeta Jones har bipolär sjukdom typ 2, även Mel Gibson och Tim Burton är drabbade av Bipolär sjukdom. 
Kändisar som drabbats av depression är bland annat Emma Thompson, Jim Carrey, J.K. Rowling, Winona Ryder, Owen Wilson, Ellen DeGeneres, Brad Pitt och Robin Williams där sjukdomen tillslut skördade hans liv. 
 
Psykisk ohälsa är allvarligt och inget att skämta om, det är dödliga sjukdomar. 
Dina ord hade kunnat skada otroligt mycket och konsekvenserna hade kunnat bli stora.
Enligt NASP är självmord vanligaste dödsorsaken bland män i åldern 15-44 år, och den näst vanligaste bland kvinnor i samma åldersgrupp. Bland alla ungdomar mellan 15 och 24 år, är det självmord som dödar flest.
Kanske något att tänka på innan du bestämmer dig för att skriva elaka saker till någon du ser mår dåligt. 
Vill du verkligen vara en bidragande del i att en människa kanske förlorar sin kamp mot en svår och hemsk sjukdom. 
 
Men ja det var kanske naivt av mig att tro att du överhuvudtaget skulle bry dig. För världen var väl bättre utan "oss"? 
Men stanna upp och tänk efter en stund..Vad har DU någonsin gjort för världen?
Har DU någon betydelse här på jorden? Varför behöver världen dig?
Tänk en stund, skulle världen verkligen sakna dig och skulle det ens märkas att du försvann?
Nej förmodligen inte, och det samma gäller väldigt många av oss. 
 
Men jag försöker i alla fall bidra med mitt. Jag jobbar ideellt med att öka förståelse och kunskap om psykisk ohälsa och jag jobbar hårt för att motverka fördomar genom att sprida kunskap.
Jag har ställt upp på flertalet intervjuer i tidningar för att sprida förståelse för hur det är att leva med psykisk ohälsa och det gör jag för att motverka sådana som dig!
Sådana som inte förstår att det handlar om en sjukdom, sådana som sparkar och slår på sjuka människor som redan har det svårt. Sådana som du som tror att för att man haft turen att undkomma psykisk ohälsa så är man starkast och bäst i världen. Du som tror att det är en personlig styrka att inte drabbas. 
Men faktum är att du bara haft tur än så länge, och jag hoppas för din skull att turen fortsätter. För du min vän skulle aldrig klara av det. 
Det krävs mer styrka än du någonsin kan förstå att leva med psykisk ohälsa och måste man gömma sig bakom en skärm och skriva dumheter för att känna sig stor och stark så har du inte den styrkan på långa vägar.
 
:) 
 
 

 
 
Annie

Annie

8 januari 2015 16:14

Bra skrivet Sara! Helt rätt!**

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

Sara Modigh

8 januari 2015 16:15

Tack så mycket :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards