En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 25 maj 2015

Släktträff på Öland

Av Sara Modigh - 25 maj 2015 12:30

I fredags påbörjade vi färden mot Öland runt klockan halv två. Jag och Jakob åkte och hämtade upp Alfons och Ludvig och vi började köra. Men innan vi ens hunnit ur stan kom vi på att vi hade glömt korv hemma hos Ludvig så vi vände och åkte tillbaka. 
Sen var vi åter på väg mot Öland igen. 
     
Vi körde på ett tag och satt och sjöng i bilen tills vi kom till Kalmar där vi stannade och fikade lite pizzabullar som jag bakade för ett tag sedan. Det var trevligt. 
Sen åkte vi vidare över bron och till Borgholm. Väl där slog det oss att vi glömde kylväskan med all korven på rast platsen. 
Hahaha kan bara tänka mig minen på människan som hittar en väska fullproppad med massa korv. 
Vi orkade nämligen inte vända efter den där korven igen. 

När vi kom fram till min mormor och hennes syster så var det dags att bygga ett partytält inför morgondagen. 
Det var en hel det trixande och fixande innan vi fick ihop det, men tillslut stod det där så magnifikt. 
Vi gjorde ett bra samarbete. 

Efter det fick vi äta lite och vi satt och pratade och skrattade tillsammans fram tills att det var dags att åka till stugan som vi skulle bo i. 
Väl där spenderade vi kvällen med att spela spel och dricka Minttu Hahaha 


Sov fruktansvärt dåligt första natten. Kom inte till sängs förrän vid ett eller något och kunde verkligen inte sova. Det var kallt och varmt samtidigt och alldeles för tyst för mig som är van att lyssna på talböcker hela nätterna.

Men somnade tillslut efter många om och men. Dock vaknade jag redan vid sju på morgonen och då gav jag upp och gick istället och duschade och gjorde mig i ordning.
Sen vid nio åkte vi och åt frukost i mormors stuga som hon tillsammans med moster och morbror och deras familjer bodde i.
Sen åkte Jakob, jag och bröderna på upptäcktsfärd ett tag innan det var dags för den stora släktträffen.

Vi åkte in till Borgholm och tittade lite på stan men vi hann inte så mycket mer för släktträffen började.
Så vi åkte till sommarstugan som mormors syster äger där släktträffen var och så fick vi hälsa på alla släktingar och man kände sig rätt förvirrad ett tag med så många nya ansikten och tillslut kände jag inte ens igen de som jag egentligen borde känt igen.

Släktträffen var väldigt kul. Vi åt massor med mat, gick tipspromenad, tog gruppfoton och några av oss sköt luftgevär och andra kollade på Melodifestivalen. Men mest så pratade vi med varandra.
Det var spännande att lära känna alla sysslingar som jag aldrig träffat innan.

Men vid elva tiden så kändes det att jag bara fått knappt fyra timmars sömn och att jag hade blivit helt uppäten av mygg så vi begav oss hem till stugan där vi tittade på när Mums Mums vann Eurovision.
Sen blev det dags att sova igen och det gick något bättre tror jag sov i typ sex timmar.
Jag har väldigt svårt att sova när jag inte är hemma.
Men nu för tiden klarar jag ju ett par dagar med dålig sömn så det är ju skönt. Blir lite grinig och irriterad bara men folk brukar överleva ändå.

Sista dagen spenderade vi med att åka omkring på Öland och kolla på lite allt möjligt. Först åkte jag, Jakob och mina bröder till Långe Erik och tittade på den fyren.

     
Sen åkte vi förbi någon järnåldersby men den såg tråkig ut så vi dissade den.
Efter det mötte vi upp släkten vid Raukarna på Öland och så tittade vi på den och klättrade omkring där på stenarna ett tag.

 
De minsta barnen tjatade om att få bada så vi åkte till en strand och mycket riktigt så hoppade galningarna ner i havet som var helt iskallt. Jag kände bara med fötterna men det kändes ju som om man skulle få kramp så kallt var det.
Men det har vart riktigt bra väder i helgen runt 20 grader på dagen så riktigt härligt. Råkade dock bränna mig i solen. Så är både bränd och uppäten av mygg. Hade 18 myggbett på bara smalbenen. Det kliar som satan och jag ser typ ut som om jag har någon smittsam sjukdom för myggbetten är så svullna och röda. Försöker att inte klia men det är svårt.

På vägen hem igen svängde jag och killarna förbi någon ruin och kikade lite men åkte fort vidare för alla var trötta och ville hem.
Det gick bra att köra och vi kom hem hela.
Sen när vi lämnat bröderna hemma så åkte vi för att hämta hem våra katter. Men vi kunde bara få med oss ena katten hem för vår andra katt gick inte att hitta någonstans och vi orkade inte leta klockan tio på kvällen när vi var helt slut och Jakob dessutom skulle upp och jobba idag.


Vi har i alla fall haft en jätterolig helg. Det var kul att träffa alla, att åka runt och titta på Öland och att bo med bröderna i en egen stuga. 

Vi pratade om att vi kanske skulle åka dit alla syskonen tillsammans någon sommar och vara där lite längre så man hinner titta på allt och kanske bada lite också. 


© Sara Modigh - En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards