En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 21 september 2015

Bra dagar

Av Sara Modigh - 21 september 2015 13:15

I mina senaste inlägg har jag ju beskrivit en helt vanlig dag. Men precis som med allt annat här i livet så går allt upp och ner. Vissa dagar är jävliga och andra är hur bra som helst. 

I min bloggserie valde jag att beskriva en "mittemellandag", en dag som varken var bra eller dålig utan rätt neutral. 

Det jag vill få fram är att även om många dagar liknar varandra så har man både bra och dåliga perioder.


De senaste dagarna har varit väldigt bra och det känns helt fantastiskt. 

Jag har mått så dåligt ett tag nu, vilket brukar vara det normala i samband med att det blir allt mörkare ute. 

Men i fredags kom en vändning och hela helgen har varit väldigt bra. Det var länge sedan jag hade så många bra dagar på rad. 

Känner mig trött nu men på ett bra sätt. 

I fredags jobbade Jakob kväll och medans han jobbade var jag hemma och diskade, tvättade dörrar, dammsög och gick och småplockade här hemma. Det var riktigt länge sedan jag orkade med något sådant så det kändes så otroligt skönt. 

Gick om kring och dammsög upp alla bananflugor som satt i taket samtidigt som jag lyssnade på musik i mina hörlurar och sjöng med för fulla muggar. Det var säkert en syn att se :P 



Sen att jag klarade ett sådant stort hinder som att hålla på med disken är helt jävla otroligt. 

Matrester är en av mina starkaste rädslor, så att diska är naturligtvis en av de saker som jag har allra svårast för.

För ett år sedan hade det varit het otänkbart att tömma och fylla på diskmaskinen, det hade aldrig varit möjligt att stå och handdiska använda stekpannor, jag skulle aldrig ha klarat av att tömma slasken på gammal mat och lägga i en avfallspåse och gå ut och slänga det i sophuset.

Tanken på att jag någonsin skulle kunna klara av något av detta fanns inte ens i min värld.


Så hur lilla det än har varit nu ett tag så har det varit så mycket värre när man väl tänker efter. 


När jag hade städat och hållit på halva kvällen så tog jag en dusch för att tvätta mig ren från all smuts jag handskats med, och la jag mig sen och kollade på vänner. Jag hade en jättebra dag.

Bättre än jag haft på väldigt länge. Kan faktiskt inte minnas när det var så bra senast. Tror att det var över ett år sedan.


På lördagen höll det fortfarande i sig och jag och Jakob spenderade hela förmiddagen med att gå på lite olika secondhandbutiker och göra några ärenden på NetOnNet och tygfabriken. 

Efter det blev det Tacos och lite sällskapsspel hemma hos pappa. 

Det var jättetrevlig för det var väldigt länge sedan vi var samlade alla syskon på tacoskväll. 


Sen på lördagskvällen så  blev det party, alla syskonen och några vänner hade förfest hos Alfons innan vi drog ut på krogen.

     

Alfons och Matilda stannade inte så länge dock så de missade det mesta av kvällen.

I alla fall saker som att jag  blev uppraggad av en tjej, hamlade i slagsmål, eller när vi råkade hamla på en spelning med BYZ och när en kille försökte skaffa tjej till sin kompis genom att gå fram och fråga om jag var singel för att hans vän ville ha en tjej som var singel.. Mycket höga krav där haha, tyvärr uppfyllde jag ju inte det enda kravet som då var att vara singel. 

Det var väldigt komiskt att se killens min när jag sa att jag var gift. Den minen av chock när han frågade hur gammal jag, var såg helt obeskrivligt rolig ut. 

När jag svarade att jag var 25 sa han "Det hade jag aldrig trott, trodde att du var MAX 23" samtidigt som han gestikulerade överdrivet mycket.

Hahaha, så himla skojig prick. 


Som sagt, det var en mycket rolig kväll. Kom hem vid klockan fyra så blev ingen lång sömn den natten direkt.


Söndagen började strax innan tio med lite lugn och ro framför datorn ett tag. 

Sen bestämde vi oss för att åka ut och äta lunch med Ludvig, så vi åkte till Matildas jobb och åt där.

Hon blev väldigt förvånad när vi dök upp i kön. Så roligt :D

 

När vi hade ätit gjorde vi Ludvig sällskap när han gick och kollade lite i affärer.

Så vi hade en rätt lugn och trevlig förmiddag tillsammans. 

På eftermiddagen fick jag besök av en väninna och vi satt och pratade i flera timmar.  Ibland undrar man ju hur många ord som får plats i två små kvinnor.  Det var verkligen jättetrevligt att sitta och prata så mycket. 


Har skrattat och pratat så mycket att jag har fått ont i halsen.

Då vet man att man har haft roligt!




 
 
Lina Tsutsumi

Lina Tsutsumi

22 september 2015 21:04

Om du vill bli av med bananflugor kan du alltid lägga vatten,vinäger, diskmedel och honung i en bunke, så kommer de att simma ni i den. Mycket mera effektivare. Bara ett litet tips (:
http://www.jagarbipolar.spotlife.se

http://www.jagarbipolar.spotlife.se

Sara Modigh

22 september 2015 21:40

Har provat det men det funkar aldrig för mig :O

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skapa flashcards