En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 25 november 2015

Carpe Diem för tusan

Av Sara Modigh - 25 november 2015 14:00

Jaha, igår var det dags för dropp igen, tiden går så fort.

 

Nu är det bara ett dropp kvar på det här året. Det blir inte dagen innan julafton detta året i alla fall och det känns ju skönt. Dock blir det den 22:a så fortfarande väldigt tätt inpå. Men det känns lite bättre än den 23:e som jag hade föra året. Då kände jag mig så jättesjuk att behöva sitta med dropp dagen innan julafton tyckte jag var en stor påminnelse om hur allvarligt det egentligen är. 

Men samtidigt så mår jag ju faktiskt väldigt bra efter omständigheterna så jag borde ju inte klaga haha



Eftersom jag känt att jag mår så mycket bättre så har jag lovat mig själv att jag ska försöka anta nya utmaningar och passa på och leva och framför allt uppleva mer. 

Så när jag och Jakob mötte upp min bror efter att jag hade vart på sjukhuset och fått mitt dropp så fick vi en impuls att istället för att gå på secondhand ,som var planen från början, att vi skulle åka till Göteborg för att gå på hockey.

Så sagt och gjort, vi åt lite lunch innan vi skulle åka och när vi åt kom vi på idén att hämta våra supporter saker. Då jag inte direkt bryr mig om hockey och inte visste vilket jag jag skulle heja på så fick jag ha Frölunda tröja och Luleå halsduk så blev det dubbelt så kul. ;)

När vi hämtat våra saker gav vi oss av mot Scandinavium, men på vägen stannade vi i Borås och handlade lite på NetOnNet.


Vi kom fram till Scandinavium i precis rätt tid vi satt nog bara ner i några få minuter innan det hela körde igång.

Det var en väldigt mäktig upplevelse faktiskt, och det blev ju betydligt mycket mer spännande att se det i verkligheten istället för på TV. Jag tyckte till och med att det var roligt. 

 

Det känns så skönt att helt spontant kunna göra en sådan grej. Det är knappt att jag ens fattar att jag kan göra sådant nu, för under så många år av mitt liv var det inte ens att tänka på att vara på en plats med så mycket människor.

Jag känner mig väldigt glad över den utvecklingen jag lyckats göra och att jag faktiskt får chansen att kunna uppleva lite saker. 


Att helt spontant sätta sig i bilen och dra iväg sådär det är så befriande och det blev väldigt lyckat måste jag säga!

Jag är så glad att jag vågade ta chansen och att allt gick så bra. Jag hade nästan ingen ångest alls och det var riktigt trevligt. 

Det var bara vid ett tillfälle som jag blev lite rädd och det var när en bister vakt kom fram gil mig och sa "jaha ja, vad har du här då" och jag lite smått förvirrad fattade inte vad han menade och tänkte " Vad tusan har jag gjort för fel nu". 

Han syftade dock på min halsduk och fortsatte med att säga " Man kan ju inte blanda heller!"

Då skrattade jag och fattade vad han menade och sa att " Det kan man visst det, för då blir det roligare för då vinner den man hejar på oavsett vilket lag som vinner. Då skrattade han åt mig och skakade lite på huvudet åt mig. 

Han tyckte tydligen att jag var knäpp. Men det kanske jag är också.

 

På vägen hem så var vi sugna på bullar så vi stannade på en mack för att köpa varsin bulle och det var det var den torraste bulle jag någonsin ätit. Jag skojar inte. Det var nästan som att äta skorpor. Så köp inte bullar vid halv tolv på natten när de antagligen har legat framme hela dagen haha.


Som sagt, jag hade väldigt kul och nu ser jag fram emot nästa äventyr!


 
 
Maria

Maria

26 november 2015 11:52

Hej Sara! Vad underbart att läsa! Jag blev så glad av att läsa om er spontana utflykt. Din mamma log i himlen det är jag säker på. Kram / Maria

http://Mariasdagbok.blogspot.com

Sara Modigh

26 november 2015 11:55

Ja det tror jag med :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skapa flashcards