En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 31 juli 2016

Den bästa födelsedagen

Av Sara Modigh - 31 juli 2016 14:45

Igår fyllde jag 26 år. Jag känner mig så gammal haha. Jag har verkligen inte sett fram emot att fylla år.

Sedan mamma dog så har det inte känns bra att fylla år, det har bara känts stressigt, omständligt och jobbigt. Eller ja, i alla fall delen med födelsedagsfirandet. Det är alltid någon som reser bort på födelsedagen och det strular med vem som kan komma när och vilken tid, och sådant gör mig fullständigt galen av frustration och stress. Jag avskyr det verkligen. Jag avskyr det så mycket att jag bestämde mig för att inte fira min födelsedag alls i år. 

Men efter lite tjat och frågor bestämde jag mig bara några dagar innan att de som vill och kan får följa med mig och fika på stan om de vill. 

Så sagt och gjort, igår vid klockan tolv möttes vi upp på Condeco där vi satt och fikade, pratade och jag fick öppna paket. 

 

   

Jag vet inte om det var för att jag inte hade önskat mig nått, men jag tyckte faktiskt att detta årets presenter var de bästa presenterna jag fått på länge. 

Jag fick saker som jag jag inte ens visste att jag ville ha, jag fick saker jag ville ha men aldrig hade köpt till mig själv och jag fick saker som jag verkligen behövde och ville ha men som jag aldrig skulle kunnat med och önska mig i födelsedagspresent.

Jag är så glad över att födelsedagen blev så lättsam och enkel, att vi kunde hålla det på en så enkel nivå som att bara gå ut och fika istället för att organisera ett helt födelsedagskalas. 


När vi hade fikat klart så åkte jag och Jakob, tillsammans med Matilda upp till A6 och köpte en födelsedagspresent till mig från pappa. Jag fick ett presentkort av pappa i förrgår när vi var där och åt lite middag eftersom han kunde inte vara med på själva födelsedagen. Jag köpte en klänning som jag haft ögonen på ett tag men inte köpt för jag har tyckt att den varit lite för dyr. Men när man fyller år och har fått ett presentkort så passade jag på. Det tycker jag är den bra saken med presentkort. Man kan köpa det man vill ha utan lika stora skuldkänslor. 

Jag är en sådan person som mår skit när jag köper något, speciellt om det kostar lite mer. 

Jag mår sämre ju mer det kostar, har inga problem med att gå och små handla billigt, men så fort det är en sak som är dyr så blir det jobbigt. För andra kanske inte en klänning för 500 kronor är en så big deal, men för mig som köper den mesta delen av mina kläder secondhand var det väldigt dyrt. 


När vi var ute och åkte passade vi även på att jaga lite pokémon, och när vi kom hem tittade jag och Jakob klart på den sista säsongen av Prison break och spelade lite CS:GO.

Vi hade en lugn och mysig dag hemma innan vi gav oss ut och åt väldigt sen middag och tog ett glas eller två med mina syskon och en vän till oss.   


Kort sagt så är jag väldigt nöjd med min födelsedag och jag vill tacka alla fina människor i min omgivning som gratulerat mig på födelsedagen. Ni är bäst!


 
 
Ingen bild

Maria

31 juli 2016 19:48

Grattis i efterskott! Vad härligt att du fick en fin födelsedag. Men nu blev jag lite nyfiken på den där klänningen, kan du inte lägga upp en bild på den?

Sara Modigh

31 juli 2016 23:09

Tack så mycket :)
Och visst kan jag göra det, om jag kommer ihåg haha :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - Torsdag 6 sept 03:01

Vem är jag ens? Är detta mitt liv? Är det såhär det ska vara?    Jag vill bara fly från allt, försvinna... Men hur mycket jag än flyr kan jag inte springa ifrån livet. Livet som jag så innerligt hatar, jag avskyr allt med det. Den ständiga ån...

Av Sara Modigh - Söndag 19 aug 07:45

Varför försätter jag mig själv i destruktiva situationer? Varför söker jag mig till förövare för att återuppleva mina trauman? Vad vinner jag på att låta mig utnyttjas om och om igen?  Varför söker jag tröst i situationer som inte alls ger tröst. V...

Av Sara Modigh - Torsdag 19 juli 13:45

  Hon var en tillsynes vanlig tjej, alltid med ett leende på läpparna. Hon var nog lycklig en liten stund. Men med åren blev allt bara mörkare och tyngre.  Hon var deprimerad, men ville inte erkänna det, hon sa jämnt attt hon var okej. Men d...

Av Sara Modigh - Fredag 6 juli 04:02

           

Av Sara Modigh - Onsdag 27 juni 05:05

Trots att det gått över tio år påverkas jag fortfarande av det du gjorde mot mig.  Jag kan känna din tyngd över min kropp, känna dina tunga flåsande andetag mot mitt ansikte, känna den fasansfulla och lamslående skräcken du utsatte mig för. Den skr...

Om Mig


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se