En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Veronica Jonsson

Veronica Jonsson

10 december 2013 20:38

Det första jag tänker på är;
Hur du ej kan ha några nära vänner???!!! Du är ju en sådan smartnos. Wow, skriver som en gud...verkligt förstående. Berätta gärna privat till mig om du vill/hinner/orkar.

KRAM

http://blogg.improveme.se/veronicajonsson

Sara Modigh

10 december 2013 21:48

Tack :) Anledningen till att jag inte har några nära vänner är väl för att jag inte har orken att hålla dem kvar.

 
Nina

Nina

30 oktober 2013 14:41

Ville bara fråga om jag får länka till din sida från min www.firellia1.blogspot.se

http://www.firellia1.blogspot.se

Sara Modigh

30 oktober 2013 15:02

Ja, det kan du får göra :)

 
Ingen bild

Sara Wiechel

19 oktober 2013 22:29

Hej hur ska jag göra för att minska Mina Problem ?

1 Socialfobi
2 panikångest
3 Anorexia
4 Deperiton
5 hjärtproblem
6 lungproblem
7 självskade tankar/beteende
8 självmords tankar
9 stress
10 prestations ångest

Mvh Sara

Sara Modigh

19 oktober 2013 23:00

Det viktigaste är att bestämma sig för att kämpa. Man får ingenting gratis här i livet. Du kan med hjälp av en psykolog lägga upp en plan för hur du ska hantera dina psykiska svårigheter.
Det kan vara med hjälp av till exempel KBT, DBT, Medveten närvaro och så vidare.

När det gäller psykisk ohälsa finns det inga enkla och universala problem lösare utan det är individuellt vad som fungerar för dig.

Vad man kan säga är i alla fall att man måste kämpa och utsätta sig för de saker som skapar ångest så att man kan lära sig att hantera ångesten och förstå att den inte är farlig.
Du måste också lära dig att hantera ångesten på ett korrekt vis och sluta fly genom självskadande beteenden.

 
Ingen bild

Oscar

26 september 2013 11:33

Jag gör ett projekt om emo. Och jag hade velat ha din mail så jag kan fråga dig lite frågor om kulturen... Hade varit schysst.

Sara Modigh

26 september 2013 18:25

Haha , ja visst. Polyhymnia__@hotmail.com

 
Ingen bild

elin

22 september 2013 18:12

hej de är så här att jag är 17 år och känner rätt mycket ångest och så att jag har svårt att hänga med i vardagen f¨r ofta ont i huvudet och magen kan det bero på det eller jag vet inte precis vad ångest är och hur det känns! tack på förhand

Sara Modigh

23 september 2013 23:02

Att du ofta har ont i magen och ont i huvudet kan bero på många saker. Det bästa du kan göra är att kontakta din vårdcentral så att du kan få hjälp.

 
Ingen bild

Sigrid

19 september 2013 05:46

Hej Sara. Jag tycker inte du är konstig alls och det är inte konstigt att du gör det du gör och har varit ledsen med tanke på vad som ahr hänt och den uppväxt du haft . Jag har läst lite på din blogg om din uppväxt. Jag tycker du borde ta avstånd från psykiatriker och psykiatriska droger. Det de gör är falskt och helt fel. Jag är medlem i CCHR/KMR och du kan beställa videor här och se vad vi gör för att stoppa psykiatrin. se.cchr.org.'Det sk mediciner som de ger dig är droger och skadliga för kroppen och hjärnan. Man blir bara värre av dem i längden.
De skapar också självmordstankar nör man försöker sluta med dem eftersom de har tagit så mycket näring ur kroppen. Ifall man vet det när man avvänjer sig så är det lättare - att veta att det är drogen och inte du.

Sara Modigh

19 september 2013 15:24

Alla mediciner är droger sm är skadliga för kroppen. Allt som man stoppar i sin mun kan potentiellt vara skadligt och det går inte att komma ifrån.

 
erika chotai

erika chotai

16 september 2013 00:47

Vilken fin blogg!

mvh erika.

http://iloapp.kulturkonsthalsamiljo.eu/blog/erikac

Sara Modigh

16 september 2013 00:49

Tack så mycket :)

 
Ingen bild

M

12 september 2013 06:39

Hejsan läste din blogg mkt intressant, då jag upplever detsamma med psykiatrin, riktigt värdelös, Jag har haft ett tungt narkotikamissbruk med heroin i 6-7 år, står nu på medicinen Metadon, men har inte en chans i helvete att få ut något för sömnen eller min svåra (dokumenterade) ångest av psykiatrin, har du något tips? Vad har du för mediciner? maila gärna mig vore intressant o bolla idéer.. Ha en bra dag m.nessling@gmail.com mvh M

Sara Modigh

12 september 2013 14:24

När man har eller har haft ett missbruk hamlar man väldigt ofta mellan stolarna. Man bollas fram och tillbaka mellan psykiatrin och missbrukarvården.
Psykiatrin står sig ofta ovilliga att förskriva mediciner till personer med dokumenterade missbruk. Så det kan bli svårt för dig att få mediciner.
Jag tycker att du ska kräva av psykiatrin att de hjälper dig med både sömnproblemen och ångestproblematiken, vare sig de gör det med medicin eller med annan form av behandling.
Jag själv har tagit avstånd till alla mediciner och lever i dag med konstant ångest som jag lärt mig att hantera utan medicin.
Vad det gäller sömnproblem så finns det hjälpmedel att få tillgång till som till exempel kedjetäcken, avslappningsövningar och man kan även få DBT för ångesten.

 
Sandra

Sandra

11 september 2013 18:57

Hej! Jag har precis skickat iväg ett mail till dig med min historia. När får man veta om den kommer upp osv? Kram / - Sandra

http://downinhell.blogg.se

Sara Modigh

11 september 2013 19:57

Jag har mailat dig med svar. Men inom loppet av ett par dagar brukar vara normen , lite beroende på hur många som skickat in historier. Lägger upp just din historia i morgon.
Mvh Sara

 
Minna

Minna

8 september 2013 18:17

hej! Kom in på din blogg för första gången idag. Har inte bildat mig en jätte stor uppfattning om bloggen/dig men tänkte ändå fråga/höra eller konstatera, hehe! Jag lider också av ett antal psykiska men även fysiska diagnoser. Jag har 100% aktivitetsersättning men är ganska mycket på resande fot. Har varit inlagd 6månader på LPT sluten avdelning här i min kommun vilket resulterade i sämre mående och för många traumatiska upplevelser m.m MEN när jag va ute och reste för drygt ett år sedan fick jag LPT i Jönköping då dom i min kommun fick för sig att jag skulle göra något dumt men så va inte fallet, jag mådde bara dåligt. Men bemötandet i Jönköping va så galet bra jämfört med min kommun, hjälpen jag fick på 35h där va så bra att jag helt ärligt hade frivilligt kunnat stanna ett par dagar. Istället skickas jag hem 35mil till min kommun och bemötandet jag får är fruktansvärt, ingen hjälp eller nää INGET förutom att dom låste in mig ett par dagar tills de bara kom på att jag skulle få bli utskriven, precis de jag velat hela tiden eftersom jag inte va i behov av någon slutenvård. Vilket fall, hur tycker du psyk är i Jönköping? Bemötandet på psykakuten och avdelningarna? Vore intressant att höra eftersom jag tyckte de va bra (men då jämför jag med min kommun som är usel) hehe. Ta hand om dig

http://stolenmoments.blogg.se

Sara Modigh

8 september 2013 19:14

Jag har blivit både bra och dåligt bemött. Väntetiderna är extremt långa, ett halvår ungefär tar det att få en träff med sin egen doktor. Så det har hänt att jag fått gå utan medicin i upp till ett år på grund av tidsbrist.
Jag har också vart inlagd på Ryhov, akutpsykiatriska avdelningar, men jag har avskytt det. Inte för att de varit dåliga eller elaka (även om viss personal var lite kyliga mot mig på grund av mitt självskadebeteende) utan för att jag får sådan panik av att vara någon annanstans än hemma.
För mig så har BUP i Jönköping varit helt förfärligt dåligt. Men när jag fyllde 18, flyttade jag över till öppenpsyk och det överförandet gick allt annat än smidigt.
Tog även där extremt lång tid att få remiss.

Sedan har det varit strul med psykologer som aldrig kommer och aldrig hör av sig. Mediciner som skrivs ut hejvilt utan uppföljning och så vidare.

Om Mig


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

Fråga mig

125 besvarade frågor

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Instagram

Kategorier

Arkiv

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se