En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Jasmin

17 augusti 2015 18:54

Hej Sara!

Jag har medfödda hälsoproblem som har gett mig kronisk värk stora delar av kroppen men framför allt ryggen. Jag har tagit starka smärt mediciner genom åren, behövt byta då jag har utvecklat tolerans och starkare smärtor. hursomhelst så blev jag tillskriven saroten idag och då jag inte har tagit det förut så googlade jag och kom till din blogg. såg inlägget du skrev om saroten och blev lite skrämd av alla biverkningar, ja vet att det va mer än ett år sen men jag undrar hur det gick med det och om det gav dig nån smärtlindring i slutänden? jag undrar också om du vet hur jag kan kontakta personen med den långa komentaren som kallade sig (En som vet).
Tack i förhand

Sara Modigh

17 augusti 2015 22:55

Hej Jasmine!
För det första så vill jag bara säga att googla på en medicin man aldrig ätit förut och läsa om massa biverkningar den kan ge många gånger kan kännas väldigt lockande, men jag hoppas att du är medveten om risken för att drabbas av noceboeffekt när man gör det.
Saroten fungerade inte alls för mig, jag har alltid vart väldigt känslig för biverkningar och tål i princip inga mediciner alls.
Jag valde därför att hantera min smärta utan medicin då jag upplevde att biverkningarna var värre än den smärtan jag har.
Men jag har hört många som blivit otroligt hjälpta av den här medicinen.

Vad det gäller personen som skrev den kommentaren så vet jag inte alls vem det är och jag kan tyvärr inte på något sätt ta reda på vem som skrivit då det är en anonym kommentar.

Mvh Sara

 
Johan

Johan

17 augusti 2015 13:16

Jag har atypisk autism. Hur hanterar du det?
Jag har vart tvungen att använda mig av logik för att hantera mina känslor och tankar. Jag har benhård kontroll över mina känslor så det inte blir för mycket. Jag har nämligen väldigt starka känslor för mina vänner och allt vad det är. Om jag släpper på dem för mycket så går det inte bra så jag använder mig av känslomässig kontroll och logik. Jag försöker släppa på rätt mängd vid rätt tillfälle.

http://www.drangen.bloggplatsen.se

Sara Modigh

17 augusti 2015 14:17

Det är svårt att säga. Jag har Aspergers syndrom som en av mina diagnoser. Men då jag har så många diagnoser är det svårt för mig att skilja vad som här till vilken diagnos.
Man jag gör mitt bästa för att försöka lyssna på min kropp när det blir för mycket, men ändå inte undvika saker bara för att det är jobbigt. För mig har det vart viktigt att försöka hitta en balans och göra det bästa av situationen.

 
Ingen bild

linda

16 juni 2015 10:44

Hur märkte du att du fick MS? Vilka undersökningar gjorde doktorn för att fastställa din diagnos? Mvh Linda

Sara Modigh

16 juni 2015 11:25

Korta sammanfattningen är att jag började få olika känselstörningar i kroppen och sen problem med synen och trötthet. Jag sökte hjälp på vårdcentralen ett par gånger för de olika symptomen som dök upp och efter 4-5 skov så fick jag en utredning där de gjorde en MR och tog ett LP prov.

Jag har skrivit en lite längre sammanfattning över hur jag blev sjuk, sökte hjälp och så vidare i detta inlägget : http://saramodigh.bloggplatsen.se/2014/03/07/10584358-mina-skov-ett-ar-med-multipel-skleros/
Där länkar jag också till aktuella inlägg.
Man kan följa hela min process i bloggen från tidiga symptom till diagnos.

Med vänlig hälsning, Sara

 
Ingen bild

J_N_johansen@yahoo.dk

5 maj 2015 18:05

Hej Sara! Jag vill fråga dig om du upplevde muskelkramper, muskelsmärta, muskelspänningar, ledvärk av Buspiron?
tacksam för svar!
Natalie

Sara Modigh

5 maj 2015 18:51

Det kan jag tyvärr inte svara på då jag inte har helt koll på vilka biverkningar som kommit från vilken medicin.
Upplever du att du har problem med biverkningar så prata med din läkare!

 
Ingen bild

m

14 april 2015 13:46

hur lång tid tog de från dess att du gjorde anmälan till försäkringsbolaget till att du fick pengar? var de en lång och jobbig process? eller gick det relativt fort?

Sara Modigh

14 april 2015 15:17

Det bästa är att höra med ditt eget försäkringsbolag.
Men tre veckor brukar väl handläggningen ta efter det att journaler och sådant kommit in till försäkringsbolaget. Det som brukar ta tid är ju just att beställa journalerna, du måste få hem papper och skicka tillbaka där du ger godkännande för det och sen sak vårdenheten få förfrågan och kopiera journalen och skicka det och hur lång tid det tar är ju olika.
Men processen i sig är bara att fylla i ett papper i princip och sen får man se om man är beviljad att få någon ersättning.

 
Ingen bild

Grape

25 mars 2015 19:55

Min 'kompis' sa precis att hon nt vill att jag ska komma på hennes kalas som är om några dagar hon bjöd in mig för någon vecka sen, men vad ska jag göra? Ska jag gå iaf eller stanna hemma, om jag ska stanna hemma måste jag berätta för mamma och pappa och det vill jag helst inte.

Sara Modigh

26 mars 2015 13:32

Det bästa är väl att prata med din kompis och fråga varför hon tog tillbaka inbjudan.
Sen tycker jag att du borde berätta för dina föräldrar även om du tycker det är jobbigt.

 
Ingen bild

J_N_johansen@yahoo.dk

15 mars 2015 08:19

Hej Sara! Du är verkligen en stark kvinna!!! Glad för att du träffade en snäll man!!!Kram från natasha / ex misshandlad gift med 2 stora barn och GAD,))

Sara Modigh

15 mars 2015 09:36

Tack så mycket Natasha!
Du verkar också vara en stark kvinna som tagit dig igenom mycket :)

 
Amanda ❤️

Amanda ❤️

23 december 2014 10:52

Hej! Kan du mejla din bloggbakgrund (inte headern utan den bakom haha) till mig? Din blogg jätte fin och bra :)

Min mejl: amanda.tomic@hotmail.se

http://amandatomic.bloggplatsen.se

Sara Modigh

23 december 2014 10:57

Tack tack. Har skickat ett mail till dig :)

 
Ingen bild

E.D.

9 december 2014 10:10

Hej, Jag har haft ångest i snart 30 år ,haft olika psykologer har medicin ,men inget Hjälper, Vad ska jag göra? För att må bättre?

Sara Modigh

9 december 2014 11:31

Ja det är väldigt svårt det där. Jag tror att det är väldigt individuellt vad som fungerar. Det kan vara väldigt svårt att hitta just det som funkar för dig.

Jag började må bättre först när jag slutade vara rädd för min ångest och accepterade den som en del av mitt liv. Jag slutade fly från saker som jag fick ångest av och jag övade på att utsätta mig för ångestfyllda situationer. Jag tog ett steg i taget i en takt som jag bestämde. Det har tagit lång tid men jag har inte alls lika mycket ångest längre och den ångesten jag har är inte lika stark som förr.
Men om detta är något som hjälper dig vet inte jag.

Jag skulle försöka göra saker som man mår bra av, försök skratta varje dag, för det är något som jag försöker med och det tror jag lyfter humöret och gör livet lättare även om det är svårt.
Sedan tror jag också att det är bra att prata eller på annat sätt få ur sig sina känslor. Att hitta ett utlopp. Jag har mitt utlopp här i bloggen, men man kan också måla, sjunga, skriva brev, träna, ja vad som helst som fungerar för just den personen.

Jag hoppas verkligen att du kan hitta ditt sätt, du får försöka pröva dig fram. Jag önska dig all lycka

Med vänlig hälsning, Sara

 
Ingen bild

Lottie.2574@gmail.com

13 oktober 2014 11:43

Hej Sara!
Jag heter Liselotte och arbetar på Mediagruppen Karlstad. Mina främsta arbetsuppgifter är att skriva för en tidning som heter ASP Bladet, (finns på nätet och Facebook) och jag läser även korrektur och fotograferar. I varje nummer brukar vi ha en debattartikel från någon som inte arbetar på tidningen. Så nu undrar jag om du vill skriva en debattartikel om självskadebeteende? Cirka två A-sidor blir lagom. Tyvärr får du ingen ersättning, men jag kan skicka en tidning när den är tryckt. Vänligen Liselotte Frejdig, Lottie.2574@gmail.com

Sara Modigh

17 oktober 2014 21:14

Tack för erbjudandet och jag är ledsen att jag måste tacka nej.

Om Mig


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

Fråga mig

125 besvarade frågor

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Instagram

Kategorier

Arkiv

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se