En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Amanda ❤️

Amanda ❤️

23 december 2014 10:52

Hej! Kan du mejla din bloggbakgrund (inte headern utan den bakom haha) till mig? Din blogg jätte fin och bra :)

Min mejl: amanda.tomic@hotmail.se

http://amandatomic.bloggplatsen.se

Sara Modigh

23 december 2014 10:57

Tack tack. Har skickat ett mail till dig :)

 
Ingen bild

E.D.

9 december 2014 10:10

Hej, Jag har haft ångest i snart 30 år ,haft olika psykologer har medicin ,men inget Hjälper, Vad ska jag göra? För att må bättre?

Sara Modigh

9 december 2014 11:31

Ja det är väldigt svårt det där. Jag tror att det är väldigt individuellt vad som fungerar. Det kan vara väldigt svårt att hitta just det som funkar för dig.

Jag började må bättre först när jag slutade vara rädd för min ångest och accepterade den som en del av mitt liv. Jag slutade fly från saker som jag fick ångest av och jag övade på att utsätta mig för ångestfyllda situationer. Jag tog ett steg i taget i en takt som jag bestämde. Det har tagit lång tid men jag har inte alls lika mycket ångest längre och den ångesten jag har är inte lika stark som förr.
Men om detta är något som hjälper dig vet inte jag.

Jag skulle försöka göra saker som man mår bra av, försök skratta varje dag, för det är något som jag försöker med och det tror jag lyfter humöret och gör livet lättare även om det är svårt.
Sedan tror jag också att det är bra att prata eller på annat sätt få ur sig sina känslor. Att hitta ett utlopp. Jag har mitt utlopp här i bloggen, men man kan också måla, sjunga, skriva brev, träna, ja vad som helst som fungerar för just den personen.

Jag hoppas verkligen att du kan hitta ditt sätt, du får försöka pröva dig fram. Jag önska dig all lycka

Med vänlig hälsning, Sara

 
Ingen bild

Lottie.2574@gmail.com

13 oktober 2014 11:43

Hej Sara!
Jag heter Liselotte och arbetar på Mediagruppen Karlstad. Mina främsta arbetsuppgifter är att skriva för en tidning som heter ASP Bladet, (finns på nätet och Facebook) och jag läser även korrektur och fotograferar. I varje nummer brukar vi ha en debattartikel från någon som inte arbetar på tidningen. Så nu undrar jag om du vill skriva en debattartikel om självskadebeteende? Cirka två A-sidor blir lagom. Tyvärr får du ingen ersättning, men jag kan skicka en tidning när den är tryckt. Vänligen Liselotte Frejdig, Lottie.2574@gmail.com

Sara Modigh

17 oktober 2014 21:14

Tack för erbjudandet och jag är ledsen att jag måste tacka nej.

 
Ingen bild

Karin Linder

4 september 2014 10:44

Hej! Jag heter Karin och är frilansjournalist. Jag skriver ett reportage om lågstatussjukdomar, där jag förstått att psykisk sjukdom ingår. Jag skulle vilja prata med dig om hur du blr bemött av främst vården, men också resten av samhället. Detta för tidningen Arbetaren.

Är det något du skulle vilja ställa upp på?

Jag finns på linder_karin@msn.com

MVH Karin

Sara Modigh

4 september 2014 12:06

Jag ställer gärna upp. Har skickat ett mail till dig.
Med vänlig hälsning Sara

 
Ingen bild

jojje

9 augusti 2014 21:57

är så kär i min tjej men mått dåligt några dagar fått panikångest, tror att jag inte har känslor kvar, vart tar de vägen då paniken sätter in=

Sara Modigh

9 augusti 2014 22:02

Panik är en väldigt kraftfylld känsla och den känslan kan lätt överrösta allt annat man känner.
Så hur känner du när du inte har panik?

 
Ingen bild

MiaMiaMia

17 juli 2014 00:29

En väldigt ensam människa som ironiskt nog uppskattar att vara social över allt annat. Jag är varken en ensamvarg eller eremit men däremot lever jag mycket riktigt som en. Mycker förtryckt av depression, något jag håller på och kämpar emot och vinner över trots att jag inte kommer längre i jakten. Allt som händer får en att kännas sig värdelös, liten, obetydligt och omöjlig, så om någon kan bevisa motsatsen skulle det vara fantastiskt. Men det kommer väl aldrig att hända? /Min E-mail: mia2@home.se

Sara Modigh

17 juli 2014 12:22

Ja, Det är väldigt svårt att bygga upp nya vänskapskontakter. Nu vet jag inte vart du bor. Men i vissa städer finns det ju sådana där "träffa nytt folk" sidor på Facebook där de hittar på saker tillsammans. Jag tror att det kan vara ett bra sätt att hitta vänner med liknande intressen.

 
Ingen bild

Mia

15 juli 2014 23:48

Jag är en kvinna, mamma, fru till två barn som är födda 00 och 02. Pojken är 14 år och flickan är 12 år. Jag är 43 år. Vi bor på landet i ett stort hus med våra djur. Vi bor i Kronobergs län som ligger i Småland. Vi söker seriösa, ärliga vänner, utåtrikta människor i vår ålder att kunna umgås med att hittar på olika saker med. Hoppas på svar! Man kan säga att våra barn är utfluga nu. Både gott och ont. Kan man säga att det är. Dom bor i en stödfamilj som man tycker mycker om. Jag har Autism, Asberger, utvecklingstörning m.m Bra att man kan utnyttja Socialen på pengar m.m Nu är jag och min man fira från allihopp och vi kan göra precis vad vi vill nu med våra egna liv. Bra va! Det är ju bra att Socialen kan tar hand om våra barn när man inte har någa vänner alls. Som inte vill har med oss att göra. Det är ju bra med skattepengar. Ni får ju ändå betala med skattepengar till Socialen. När man är kontaktlös. Vi ska utnyttja socialen till max.

Sara Modigh

16 juli 2014 00:04

Jag hoppas att nu kan hitta några vänner i er ålder :) Lycka till i ert letande MVH Sara

 
Ninni

Ninni

4 juli 2014 10:23

hej. Jag läste din fråga om körkort och jag kan säga att jag har adhd och jag hade väldigt svårt för teorin men jag fick en bra körskolelärare som förklara det till mig och jag gjorde dem här testerna om och om igen lärde mig bilderna på testerna. Frågade min körskolelärare om de var något jag undra över.. Det tog mig 8 år från och til latt kunna ta körkort. Men medicinen hjälpte mig på vägen då jag fick min diagnos väldigt sent. Koncentrationen är viktig om man inte får tillräckligt mycket hjälp Mvh Ninni

http://ninnicka.se

Sara Modigh

4 juli 2014 13:26

Tack för att du delar med dig :)

 
Ingen bild

Angelina

18 maj 2014 22:33

Hur gör du när du ska bada? Skiter du i andras blickar eller badar du inte ute?

Sara Modigh

18 maj 2014 23:44

En väldigt bra fråga. Förr tyckte jag att det var hemskt att gå ut och jag skämdes väldigt mycket över mina ärr. Men i dag har jag lärt mig att hantera blickar och sanningen är att en glad skrattande trevlig ung kvinna som badar inte får så värst mycket blickar på sina ärr. Ett leende, en självsäkerhet och trevlig attityd kan dölja mycket. Personer i min omgivning har vid flera tillfällen sagt att de inte tänker på att jag har ärr och att det är lätt att missa i och med att jag är så pass självsäker och alltid har ett leende och är snäll och trevlig mot alla runt omkring mig.
Självklart händer det då och då att någon stirrar oförskämt mycket, dock hände detta oftare förr. Men då har jag helt enkelt vänt ryggen till och ignorerat eller stirrat tillbaka.

 
Markolainen

Markolainen

17 maj 2014 20:14

Vilka diagnoser lider du av? Främst de psykiska då.

http://markolainen.bloggplatsen.se

Sara Modigh

17 maj 2014 23:08

Jag är diagnostiserad med Asperger, ADD, Generaliserat ångestsyndrom med panikångest och Atypisk depression.

Om Mig


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

Fråga mig

128 besvarade frågor

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Instagram

Kategorier

Arkiv

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se