En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Karin Linder

4 september 2014 10:44

Hej! Jag heter Karin och är frilansjournalist. Jag skriver ett reportage om lågstatussjukdomar, där jag förstått att psykisk sjukdom ingår. Jag skulle vilja prata med dig om hur du blr bemött av främst vården, men också resten av samhället. Detta för tidningen Arbetaren.

Är det något du skulle vilja ställa upp på?

Jag finns på linder_karin@msn.com

MVH Karin

Sara Modigh

4 september 2014 12:06

Jag ställer gärna upp. Har skickat ett mail till dig.
Med vänlig hälsning Sara

 
Ingen bild

jojje

9 augusti 2014 21:57

är så kär i min tjej men mått dåligt några dagar fått panikångest, tror att jag inte har känslor kvar, vart tar de vägen då paniken sätter in=

Sara Modigh

9 augusti 2014 22:02

Panik är en väldigt kraftfylld känsla och den känslan kan lätt överrösta allt annat man känner.
Så hur känner du när du inte har panik?

 
Ingen bild

MiaMiaMia

17 juli 2014 00:29

En väldigt ensam människa som ironiskt nog uppskattar att vara social över allt annat. Jag är varken en ensamvarg eller eremit men däremot lever jag mycket riktigt som en. Mycker förtryckt av depression, något jag håller på och kämpar emot och vinner över trots att jag inte kommer längre i jakten. Allt som händer får en att kännas sig värdelös, liten, obetydligt och omöjlig, så om någon kan bevisa motsatsen skulle det vara fantastiskt. Men det kommer väl aldrig att hända? /Min E-mail: mia2@home.se

Sara Modigh

17 juli 2014 12:22

Ja, Det är väldigt svårt att bygga upp nya vänskapskontakter. Nu vet jag inte vart du bor. Men i vissa städer finns det ju sådana där "träffa nytt folk" sidor på Facebook där de hittar på saker tillsammans. Jag tror att det kan vara ett bra sätt att hitta vänner med liknande intressen.

 
Ingen bild

Mia

15 juli 2014 23:48

Jag är en kvinna, mamma, fru till två barn som är födda 00 och 02. Pojken är 14 år och flickan är 12 år. Jag är 43 år. Vi bor på landet i ett stort hus med våra djur. Vi bor i Kronobergs län som ligger i Småland. Vi söker seriösa, ärliga vänner, utåtrikta människor i vår ålder att kunna umgås med att hittar på olika saker med. Hoppas på svar! Man kan säga att våra barn är utfluga nu. Både gott och ont. Kan man säga att det är. Dom bor i en stödfamilj som man tycker mycker om. Jag har Autism, Asberger, utvecklingstörning m.m Bra att man kan utnyttja Socialen på pengar m.m Nu är jag och min man fira från allihopp och vi kan göra precis vad vi vill nu med våra egna liv. Bra va! Det är ju bra att Socialen kan tar hand om våra barn när man inte har någa vänner alls. Som inte vill har med oss att göra. Det är ju bra med skattepengar. Ni får ju ändå betala med skattepengar till Socialen. När man är kontaktlös. Vi ska utnyttja socialen till max.

Sara Modigh

16 juli 2014 00:04

Jag hoppas att nu kan hitta några vänner i er ålder :) Lycka till i ert letande MVH Sara

 
Ninni

Ninni

4 juli 2014 10:23

hej. Jag läste din fråga om körkort och jag kan säga att jag har adhd och jag hade väldigt svårt för teorin men jag fick en bra körskolelärare som förklara det till mig och jag gjorde dem här testerna om och om igen lärde mig bilderna på testerna. Frågade min körskolelärare om de var något jag undra över.. Det tog mig 8 år från och til latt kunna ta körkort. Men medicinen hjälpte mig på vägen då jag fick min diagnos väldigt sent. Koncentrationen är viktig om man inte får tillräckligt mycket hjälp Mvh Ninni

http://ninnicka.se

Sara Modigh

4 juli 2014 13:26

Tack för att du delar med dig :)

 
Ingen bild

Angelina

18 maj 2014 22:33

Hur gör du när du ska bada? Skiter du i andras blickar eller badar du inte ute?

Sara Modigh

18 maj 2014 23:44

En väldigt bra fråga. Förr tyckte jag att det var hemskt att gå ut och jag skämdes väldigt mycket över mina ärr. Men i dag har jag lärt mig att hantera blickar och sanningen är att en glad skrattande trevlig ung kvinna som badar inte får så värst mycket blickar på sina ärr. Ett leende, en självsäkerhet och trevlig attityd kan dölja mycket. Personer i min omgivning har vid flera tillfällen sagt att de inte tänker på att jag har ärr och att det är lätt att missa i och med att jag är så pass självsäker och alltid har ett leende och är snäll och trevlig mot alla runt omkring mig.
Självklart händer det då och då att någon stirrar oförskämt mycket, dock hände detta oftare förr. Men då har jag helt enkelt vänt ryggen till och ignorerat eller stirrat tillbaka.

 
Markolainen

Markolainen

17 maj 2014 20:14

Vilka diagnoser lider du av? Främst de psykiska då.

http://markolainen.bloggplatsen.se

Sara Modigh

17 maj 2014 23:08

Jag är diagnostiserad med Asperger, ADD, Generaliserat ångestsyndrom med panikångest och Atypisk depression.

 
Ingen bild

Angelina

13 maj 2014 00:03

Har du haft någon kontakt med soc? Eventuellt flyttat till ett familjehem?

Sara Modigh

13 maj 2014 14:04

När jag gick på högstadiet hade jag kontakt med Soc. Minns inte mycket av det mer än att de satt med i ett hörn under möten med skolan.
Jag har aldrig bott i ett familjehem även om det kanske kunde ha varit bra.
Jag fick också gå på någon ungdomsbehandling som verkligen förstörde mycket för mig. Kände inte att de lyssnade eller förstod och jag tvingades ut i situationer som jag var rädd för vilket ledde till traumatiska upplevelser i en redan svår situation. Jag kan än i dag inte gå nära en busshållplats utan att få panikångest. Det spelar ingen roll om jag ska åka med bussen eller inte ångesten kommer så fort jag går för bi eller är nära.

 
Ingen bild

Agnes

14 april 2014 19:45

Hej, jag har ställt en fråga via din mail som jag hittade nedan!

Ha en bra dag!

Sara Modigh

14 april 2014 21:32

Okej :) Svarat på det nu :)

 
Ingen bild

Lotta

15 mars 2014 21:16

Hej Sara
Jag är en 49 årig trebarns mamma som fick diagnosen MS 2001-2002,jag känner verkligen igen mig när du pratar om dina symtom.
Ville fråga dig hur din "broms"fungerar, själv tog jag Avonex ett tag men fick biverkningar som liknade reumatism.
Då fick jag sluta och är nu sedan en lång tid utan någon medicin alls.
Hoppas att du får känna dig symtom fri och att din psykiska ohälsa lättar lite.

Sänder dig många kramar (fast jag inte känner dig) som jag hoppas kan stärka dig.

Sara Modigh

15 mars 2014 21:36

Tack Lotta :)

Just nu så är jag 5 dagar ifrån min andra dos Tysabri. Vet ju inte riktigt hur god effekt den ger på sjukdomsaktiviteten i hjärnan. Men redan efter ett par dagar efter första dosen Tysabri mådde jag bättre än jag gjort på länge. Dock kan jag nu känna vissa gamla symptom komma tillbaka. Vet inte om det är för att Tysabrin håller på att gå ur kroppen eller om det är på grund utav stress.
Som första broms fick jag Extavia och den fungerade inte alls för mig, fortsatte att få skov och fick många biverkningar av den medicinen så jag är väldigt glad över att jag fått börja med Tysabri.

Tack för omtanken!

Om Mig


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

Fråga mig

125 besvarade frågor

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Instagram

Kategorier

Arkiv

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se