En Blogg om Psykisk ohälsa, MS och Livet

Senaste inläggen

Av Sara Modigh - 27 juli 2013 22:25

 Har haft en fin dag idag, familjen samlades och lade blommor på mammas grav och sedan åkte vi alla hem till mormor för att tända ljus, prata och äta middag tillsammans. Även om det är en sorglig dag i dag har vi haft trevligt och har kunnat skratta. 


         

Av Sara Modigh - 27 juli 2013 12:25

 

 

Mamma, Kan inte förstå att det gått ett helt år sedan en av de hemskaste dagarna i mitt liv. Dagen då du för alltid lämnade oss.

 


Tre dagar innan min tjugoandra födelsedag, dagen då mamma dog. Minns det så väl, Minns vad jag hade för kläder på mig, jag minns vilka skor jag hade på mig, jag minns känslan då vi åkte till dig, minns att jag såg en granne ute med sin hund medans jag hoppade ur den fortfarande rullande bilen för att springa in. Såg ambulansen parkerad utan för din dörr. Minns tankarna "detta får inte vara sant".

Jag kunde inte tro på det, jag ville inte acceptera det.

Smärtan av att förlora sin mamma är obeskrivlig. Jag får sådan panik varje gång när jag tänker på att jag aldrig någonsin kommer få träffa henne igen.

 

De första veckorna efter mammas död kunde jag knappt sova eller äta. Jag drömde mardrömmar och fick synvillor i mörker. Jag var så rädd. All trygghet sögs ut ur min kropp dagen då min mamma dog. Jag minns också ovissheten man kände innan vi visste vad som hänt. Alla frågade "hur dog hon?, Vad hände?" Men jag hade inget svar. Den ena konstiga teorin efter den andra dök upp i mitt huvud. Att mamma dog var ju så oväntat så mina tankar drogs åt mord , luftburna virus och att det skulle vara något dödligt med huset. Mammas granne dog ju helt oväntat bara ett par månader innan mamma så teorierna flög hej vilt. För det kunde ju inte vara en sjukdom? Då skulle vi väl ha vetat? Då skulle ju vårdcentralen sett det när hon var där!

Men , ja. Varför tänkte jag så. Borde ju förstått att vårdcentralen inte bryr sig om att undersöka sina patienter. Det vet jag ju av egen erfarenhet. Var det så att de avvisade min mamma på samma sätt som de jämt avvisar mig? Hade min mamma levt idag om grundligare undersökningar gjorts? om bara vårdcentralen gjort sitt jobb? Det är inget jag någonsin kan få veta.

 


När jag tänker tillbaka på de första månaderna efter mammas död är det som om jag inte kan förstå att de hemska månaderna och den svåra smärtan är min. Det är som att tänka tillbaka på en annan livstid. Någon annans liv.

Men den smärtan börjar komma tillbaka nu.

 

Varför var du tvungen att dö? Jag behöver ju dig!!

 

Jag önskar att jag kunde få träffa dig bara en gång till. Fast ändå inte. För då skulle jag behöva uppleva den hemska känslan av att förlora dig igen.

 

 

 

Sorgeprocessen har inte varit lätt. Man säger ju ofta att sorgen har fem faser

" Förnekande, ilska, köpslående, depression och acceptans "

 

Jag antar att jag är i fas ilska just nu. Det hoppar fram och tillbaka, vissa dagar är jag arg på allt. Arg på mamma för att hon inte tog sin trötthet på allvar, Arg på vården som missade ett så stort och allvarligt hjärtfel. Speciellt när allt som hade krävts för att hitta ledtråd till felet var ett simpelt EKG test. Jag är arg på världen och arg på mig själv, Varför fattade jag inte hur sjuk hon var?

Andra dagar önskar jag bara att jag och mamma hade kunnat byta plats. Kunde det inte vara jag och mitt värdelösa liv som dog istället för min mamma.

Men det allra flesta dagar känns det som jag lever i en deprimerad och förnekande verklighet. Jag vill inte tänka på mamma för jag vill inte erkänna att hon är borta.För att hjälpa vår sorgeprocess skickade jag ut ett mail på Facebook till alla mammas vänner där jag bad dem hjälpa oss barn att sätta ihop en minnesbok. Det var lite frågor om hur de träffade mamma och vad de hade för roliga minnen tillsammans. Men bara en enda person mailade sina svar till mig. Det var underbart att få läsa.

Men samtidigt är jag väldigt besviken att ingen av mammas vänner, inte ens de som stod henne närmast vill hjälpa hennes fyra barn med denna minnesbok. Jag antar att det var för mycket begärt att be någon skriva ner sina bästa minnen av någon som gått bort och skicka till personens familj.

Men jag hade verkligen önskat att vi haft denna minnesboken nu. För minnen är allt vi har kvar. Det är bara genom att minnas mamma som vi kan hålla henne i livet.

 

 

Av Sara Modigh - 27 juli 2013 02:58


Jag ligger och tänker på allt som var.
Tankar, kärlek och minnen är det enda som finns kvar.
Jag funderar, är detta stunden?
Jag undrar är detta sekunden?
Jag frågar men jag hittar inte svaret.
Är detta tiden för det sista andetaget?

Av Sara Modigh - 26 juli 2013 15:57

Lite filmer på mina sötnosar :)

Fluffis och Ghost inte så jättesugna på att bada:


 


Ghost vill kela: 


Myskatter


 

 
  Beauty stal godis ur lådan jag glömde stänga.
 

 

Av Sara Modigh - 26 juli 2013 14:00

Sju år har gått sedan dagen då jag fick SMSet  som slutade med: Ps Vill du bli ihop med mig?

Jakob skulle åka iväg på läger med sin familj och skickade sms:et till mig innan de åkte. Jag svarade ja direkt, även om jag tyckte det var lite töntigt att fråga i ett sms ;)


Nu var jag bara tvungen att vänta en hel vecka innan jag fick se min fina pojkvän. Mins att jag tyckte tiden gick så långsamt den där veckan. Men det är nog för att tiden går så fort när vi är tillsammans.

Sju år har gått. Det är ju inte klokt. Är jag gammal nog att ha haft samma kille i sju år? 


   


Jag älskar dig mer och mer för varje dag som går och vi har verkligen fått gå igenom många svåra tider. 

Men allt det svåra har gjort oss starkare. Vi har klarat så mycket och vi kommer fortsätta klara allt.


Jag älskar dig

       
Av Sara Modigh - 25 juli 2013 14:45

  

Modern family är en av de roligaste tv serierna som jag sett. Varje avsnitt får mig att skratta. 

Jag och Jakob har just tittat klart på tredje säsongen och jag längtar verkligen tills nästa kommer ut. 


Modern Family är en tv-serie som gör parodi på den moderna familjen. Manus författarna och producenterna har vid flera tillfällen hittat inspiration i sina egna familjer för att skapa otroligt roliga avsnitt till serien. 


Trailern ger inte serien rättvisa, den är mycket roligare än den verkar.


Jag ger denna serien 5 av 5 Fluffisar

 

Av Sara Modigh - 24 juli 2013 21:11

Idag har jag varit och handlat. Jag har känt att jag har en brist på klänningar, så kom hem med tre nya efter besök på Ohlsons och Lindex. Min syster hade en jättefin klänning vid midsommar, och skurk som jag är så åkte jag nu och köpte en likadan :P

Så nu kan vi leka tvillingar , eller nått. 

       


Förutom nått besök hos pappa och Matildas teater så är detta första gången jag är ute på en månad på grund av mina myrkrypningar. Det har blivit något bättre i fötterna. Men har fortfarande myrkrypningar i knäna, magen och händerna.

Det var jobbigt ute, jag trodde flera gånger att benen skulle ge vika. Men det gick bra som tur var.


Måste bara säga det att, jag har aldrig vart så mycket för Ohlsons. Men vad mycket snyggt de hade fått in. Speciellt inredningsmässigt. Såg några jättefina "äppellådor", men tyvärr var de vita slut just nu. Så vi får åka tillbaka om ett tag och köpa. 

Av Sara Modigh - 24 juli 2013 14:15
Detta är gammla svar från bloggresponse, men jag vill påminna er om att ni får gärna ställa frågor till mig. Jag svarar så gott jag kan på allt. Så tveka inte att fråga. Jag har flera olika "frågesidor" som till exempel Blogresponse

Ask.fm och "Fråga mig" här på bloggplatsen. Fråga Mig är den jag använder mest och jag förmodligen svarar på fortast. Ni kan ävenn sika ett mail till mig om ni vill fråga utan att er fråga syns på dessa internet sidor. Min mail är polyhymnia__@hotmail.com

     

Presentation


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

Fråga mig

75 besvarade frågor

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Kategorier

Arkiv

  Polyhymnia__@hotmail.com

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

Min instagram

Instagram

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se