En Blogg om Psykisk ohälsa, MS och Livet

Senaste inläggen

Av Sara Modigh - 3 juni 2013 00:45

 


Vad har du för motivation för att bli fri?


Min motivation är helt klart mitt eget mående. Jag vill vara så frisk som möjligt och för att vara det så måste man ta sig ur sina missbruk. Idag vet jag ju hur mycket bättre jag mår när inte självskadorna är med i bilden på samma sätt som de har varit. Jag insåg aldrig hur mycket ångest självskadandet i sig faktiskt skapade, för allt jag tänkte på var den lilla stunden av lättnad jag kunde känna.

Jag får även motivation av Jakob. Jag vill vara duktig för hans skull. Jag vill vara fri och det är nog den viktigaste motivationen man kan ha. Att vilja vara fri. 

Av Sara Modigh - 2 juni 2013 14:24

Så här gosig är Ghost

Av Sara Modigh - 2 juni 2013 12:00

 

Dag 2:

Vilket ställe på din kropp är mest påverkat av självskadandet?


Mina armar är det stället jag har mest ärr på , för det är där mina självskador mest fokuserats de senare åren då mitt självskadebeteende var som värst. När jag var yngre skar jag min mer på benen, magen, bröstet och till och med ryggen. 

Jag har haft tur när det gäller nervskador. Jag har haft påverkningar i mina händer så att det har varit myrkrypningar och kraftlöshet i händerna. Men det har som tur är försvunnit helt. Det enda jag fortfarande har problem med är att jag får hemska ilningar i hela armen om jag håller i något som är kallt. 

Av Sara Modigh - 1 juni 2013 12:00

 


Dag ett

Hur länge har du självskadat? Diskutera varför du började.


Jag har självskadat sedan jag var runt sex år.

För mig var det så att jag märkte när jag var väldigt liten, typ sex år. Att jag fick mindre ångest när jag tillfogade mig själv smärta. Det började rent instinktivt med att jag knät mina händer och liksom grävde in mina naglar i handflatorna. Så där som man ibland gör när man är rädd, nervös eller stressad. Jag kopplade smärtan med att få kontroll och känna en viss lättnad. Så jag började knyta händerna med flit, sedan gick det över till att jag nöp mig själv rev mig själv, bet mig själv och började slå mig själv. Efter många år av detta utvecklades det till att jag började skära mig för att få mer smärta och då också mer kontroll och mer "frihetskänsla"


Det är från lekistiden som jag har mina första minnen av att skada mig själv (med filt) fysiskt för att dämpa inre smärta. 

Men jag började inte skära mig för ens i högstadiet. Så om man räknar med att jag är helt fri från förra återfallet så har jag självskadat genom att skära mig i nio år. 

Jag började skära mig för att det kändes som ett naturligt steg då jag hade rivit, bitit och slagit mig själv i flera år.

Jag förstod aldrig riktigt vad ett självskadebeteende var, eller att det fans andra som gjorde som jag. Hade jag vetat mer om självskadebeteende skulle jag aldrig ha börjat.  
Av Sara Modigh - 1 juni 2013 02:11

Var nyss en person på bilddagboken som taggade mig i en kommentar, bara för att säga ett en människa var ful.

Jag antar att det berodde på att denna människa klagat mycket på hur ful och äcklig jag är. Men jag tycker verkligen inte att man behöver säga något om någon annans utseende hur fula de än är. Jag förstår inte poängen att säga till någon att de är fula. 


Vad spelar det för roll, Man får väl vara ful om man vill det?


Jag säger inte ofta att människor är fula, eftersom jag lever efter att leta efter det positiva i varje situation. Jag väljer att se det som är bra istället för det som är dåligt. Men är det något som jag faktiskt tycker är fult så är det trångsynta människor som försöker trycka ner andra på grund av hur de ser ut. Vet inte varför, men sådana människor blir alltid mycket fulare i mina ögon än en snäll, glad och trevlig person. 

Kanske är det för att om någon kommenterar hur ful någon är så tittar man automatiskt efter det fula hos dem? 

 Jag skulle i alla fall inte skriva till henne vad som är fult på henne enligt mig. För tro mig hon är inte vacker i mina ögon efter allt hon skrivit.  Jag brukar aldrig vara såhär elak som jag varit nu.

Börjar ångra mig.


  


Fast å andra sidan så har hon klagat på mitt utseende i flera dagar nu efter att jag skrev om att alla ska trivas med sig själva och att alla är vackra på sitt sätt, så då bör hon väl tåla det jag skrev? eller? 


Jag vet inte. Det kanske är så att hon har jättekass självkänsla och det är därför hon skriver till andra att de är fula? 

Men men, det är inte sättet att lösa sina problem på. 


Alla skulle må mycket bättre om de fokuserade på bra och positiva saker istället för det som kan tänkas vara negativt. 

Av Sara Modigh - 31 maj 2013 21:53

Jag har varit på Jönköpings marknad idag. Det var apmycket folk. Men gick bra eftersom det var utomhus och bra väder. Hade ganska mycket ångest i början, men det lade sig efter ett tag. Känns riktigt bra att jag kan klara något sådant stort.  

 

Köpte en väska, en ring som är gjord av en silvergaffel, ljustakar i gjutjärn , ett familjespel, lite plastmappar att ha papper i , födelsedagspresent till "någon" och ett litet skrivblock att ha i bilen.

Så det var kul att man hittade lite saker :) 


         


Efter marknaden hälsade vi på lite hos pappa, Det var trevligt även om det bara var en kort sväng för vi var tvungna att åka och handla kvällsmat. Vi passade även på att tanka och köpa olja till bilen. Vilket jag gick in och köpte helt själv. Det är första gången på MÅNGA år som jag gått och köpt något själv. Så det är jag riktigt glad över att jag klarade. 


Har varit en bra och utmanande sag i dag. Riktigt nöjd faktiskt, men helt slut i huvudet.


Nu ska vi äta kyckling och klyftpotatis 

Av Sara Modigh - 31 maj 2013 15:01

För första gången på flera månader har jag fått sova helt ostört från katter. 

Det har vart helt otroligt skönt att inte ha en katt skrikandes i hörat, klättrande i ansiktet och krafsnade på huvudet en gång i timmen. 

Ghost, som är den som brukar störa, kom inte en enda gång idag. Så nu sen jag gick upp har han varit som ett litet plåster. Han sitter just nu och slickar bort all min hud från en fläck på min arm, nyss satt han på mig.

 


Han är allt söt den där katten. Men ibland är han bara föör jobbig. Men tack Ghost för att jag fick sova en natt i alla fall. :) 

Nej

Av Sara Modigh - 30 maj 2013 15:23

FAN vad mycket självskadetankar jag har i dag. Var kommer de ifrån? 

Jag bara helt plötsingt slogs med ett jättesug efter att sätta något vasst mot min arm och känna blodet rinna längst med armen.


Får försöka göra något kreaktivt av känslorna istället. 


 NEJ NEJ NEJ, Jag ska inte självskada!


Presentation


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

Fråga mig

61 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gilla Bloggen

BloggTOPPEN

Kategorier

Arkiv

  Polyhymnia__@hotmail.com

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

Min instagram

Instagram

Gemenskap Mot Psykisk Ohälsa

 

För ett par år sedan startade jag en grupp för ungdomar som på olika sätt mådde dåligt. En grupp där vi tillsammans kunde hjälpa och stötta varandra när det var som svårast. 

 

Nu finns Gemenskap Mot Psykisk Ohälsa på flera olika socialamedier.

     

 

Hjälplänkar:

Här finner du några tips på bra länkar:http://www.bris.se - Barnens Rätt I Samhället


http://www.hopp.org - Riksorganisationen mot sexuella övergrepp


http://www.kuling.nu - För dig som har en föräldrar med psykiskt sjukdom


http://www.maskrosbarn.org - Stöder dig som har föräldrar som missbrukar och/eller är psykiskt sjuka


http://www.shedo.org - Om ätstörningar och självskadebeteende


http://www.drugsmart.com - Information om alkohol och droger


http://www.somaya.se - En tjejjour som riktar sig främst till dig med muslimsk och/eller utländsk bakgrund


http://www.ungaboj.se - För dig som är ung och drabbad av brott


http://www.tuvaforum.se - Om någon gör dig psykiskt/fysiskt och sexuellt illa


http://www.kvinnojouren.se/ - Sveriges kvinnojourers riksförbund


http://www.atstorning.se/ - Kunskapscentrum för ätstörningar.


http://www.anbo.se/ - AnBo är en förening för dig som är anhörig eller närstående till någon med Borderline.


http://www.livlinan.org/ - För dig som är ung och lever nära någon som mår psykiskt dåligt

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

 

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se