En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Senaste inläggen

Av Sara Modigh - 5 december 2013 14:45

 

Något som jag har otroligt svårt för är att komma på saker som jag är bra på.

Jag tycker inte att jag är bra på något för det går alltid att vara bättre. 

Det är väl något jag borde jobba på.

Men hur gör man det? 

Jag tycker ju oftast att jag är oduglig till allt, och inte kan något alls. Jag har väldigt höga krav på mig själv när det gäller allt jag gör, vilket gör att jag aldrig känner mig nöjd för åter igen kommer tanken "det kunde varit bättre"


Sen har jag ett dåligt drag där jag direkt blir väldigt kritisk om någon typ skriver "min blogg är bäst" eller "läs min blogg för den perfekta blogg upplevelsen" som många skriver i sina bloggar. Tror aldrig jag tyckt någon av alla dessa bloggar varit bra. Kanske det beror på att jag själv är så kritisk mot mig själv?


Visst min blogg kanske inte är den sämst i värden och jag har blivit bättre på att blogga.

Men jag tycker fortfarande inte att jag är tillräkligt bra även om just bloggandet är en av få saker som jag faktiskt tycker att jag är bra på. 


Men jag måste försöka lära mig att se saker som jag är bra på, även om det är att inte vara bäst. Man kan vara bra på saker även om man inte är bäst, och även om andra tycker att du är dålig så behöver det ju inte betyda att du är dålig!

Av Sara Modigh - 5 december 2013 06:00

 


Vad är det bästa med julen?


Det bästa med julen enligt mig är tiden innan julafton. När folk börjar sätta upp ljusstakar och julstjärnor i fönsterna.

När det blir mörkare och mörkare. Det blir kallt och snön börjar falla. 

Alla hus blir pyntade och det börjar visas julfilmer på tv och det kommer julavsntt i alla tv-serier man följer. All den mysfaktorn som kommer innan med bak av lussebullar och pepparkakor som fyller luften med en lukt av jul. 

 

Vad tycker ni är det bästa med julen?

 

Av Sara Modigh - 5 december 2013 02:10

Vaknade av att det plingade på dörren och precis som alltid kommer hjärtklappningen, men idag upptäckte jag något läskigt. Det kändes verkligen som om mitt hjärta slog konstigt. Det var som små mellanrum mellan var tredje hjärtslag. Har aldrig känt så förut, så det hjälpte ju inte direkt mot min ångest.
Mådde ganska bra under dagen men jag känner mig ofta febrig trotts att jag aldrig har temperatur över 37,5.
Vet inte varför men idag har jag haft extra ont i kroppen. Det är jobbigt. Har vart väldigt trött och är väldigt Värmekänslig. Trots att det är vinter så måste jag sova under en takfläkt med en kall handduk på huvudet.

Av Sara Modigh - 4 december 2013 16:59

Av Sara Modigh - 4 december 2013 06:00

 

Vad är det bästa respektive det värsta du fått i julklapp?

 

Jag vet faktiskt inte riktigt. Jag tror att jag skulle säga att när jag fick mina stålhättekängor så var det nog den bästa julklapp jag fått. Just för att jag hade önskat mig ett par sådana i flera år. Så när jag äntligen hade dem i min hand så var jag så otroligt glad. 

När det kommer till den värsta julklappen har jag ingen aning. Jag brukar få saker som jag önskar mig och viss har jag fått saker som jag inte känner att jag har användning för men det brukar ju ändå vara fina och bra saker. 

 

Nu var detta dock inte en julklapp, men kom och tänka på det nu så tänkte berätta det ändå. 

När jag var liten och fyllde kanske 10-11-12 år, så fick jag använda batterier i födelsedagspresent av en av mina småbröder... Som han ville ha tillbaka några timmar senare XD Haha. Det är nog den "värsta" present jag någonsin fått.

Fast riktigt roligt så här i efterhand :P

 

Vad är det bästa och/eller det värsta ni fått?

Av Sara Modigh - 4 december 2013 03:22

Mår fortfarande inte helt bra, men har varit ute och fixat med bröllopsplanering under dagen. Är helt slut i kroppen och knäna värker i vanlig ordning. Jag är frustrerad över att inte orka det jag vill orka. Om ni någon gång varit på ett badhus och badat en hel dag och känt er helt möra i både kroppen och huvudet. Så känner jag mig hela tiden och alla som någon gång sprungit tills de spytt av utmattning har känt den känslan jag får av att gå extremt korta sträckor. Det är på riktigt inte roligt. Jag vet inte hur jag ska klara mig om inte detta ger med sig. Jag saknar känslan av att vakna och känna mig utvilad. Jag saknar min förmåga att gå utan att behöva koncentrera mig. Jag önskar att jag kunde äta utan att bita mig i tungan och jag önskar att jag kunde styra min hand till att göra det jag vill att den ska göra. Något som dessutom skrämmer mig mycket är att jag har börjat få svårt att prata. Det är lite sluddrigt och jag säger ofta helt fel ord. Det är som om jag förlorat kontrollen över vilka ord som kommer ut ur min mun.

Av Sara Modigh - 3 december 2013 06:00

       1. Vilken är den bästa julkalendern som visats på tv?


Den allra bästa julkalendern enligt mig är Mysteriet på Greveholm , originalet från 1996.

Jag var ganska liten när den gick men minns fortfarande hur vi satt hela familjen och tittade på den julkalendern. Den var både spännande och lite otäck. Min syster gömde sig bakom soffan när det blev otäckt :)

För ett par år sedan hyrde jag hela julkalendern på video och jag och Jakob kollade igenom hela kalendern på ett par dagar. 

Dock så såg jag aldrig förra årets Greveholm. Hörde många som sa att den var bra men även många som tyckte att den var dålig. Vad tyckte ni som sett den?


Vilken juklalender är bäst enligt er?

Om Mig


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

Fråga mig

119 besvarade frågor

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Instagram

Kategorier

Arkiv

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se