En Blogg om Psykisk ohälsa, MS och Livet

Senaste inläggen

Av Sara Modigh - 27 april 2013 19:45

Det är mycket strul nu med detta tv byte. Först gick det inte att borra hål i väggen där dem beskrivit (och skickat med en mall) att man skulle sätta upp wetternet boxen. Fick gå och be om hjälp. Då satte dem den bredvid istället så har flera jävla hål i väggen som jag måste komma på nått sätt att dölja. Skit bajs på det!
Sen så räckte inte sladden som ska sitta i boxen till uttaget så måste åka och köpa en ny sladd. Än så länge har detta bytet kostat oss 4000 som vi inte har ..


Någon som har en ide hur man döljer fula hål i en vägg när man inte har möjlighet att tapetsera om eller skruva fast något i väggen?

Av Sara Modigh - 26 april 2013 01:37

Jag har fått svar på mina blod prover jag tog förra veckan, och mycket riktigt. Det var folsyrabrist jag hade igen eller fortfarande snarare eftersom jag fuskat med e tabletterna.
Fick en ett brev där det stod att Folat värdet var 4. Vet inte om de menar att jag har 4 nmol/L . Men antar det. Och det är väl en brist? har ingen aning för det specificerades inte i brevet :P
Sämsta svaret jag fått i brev någonsin.
 
Dina blodprover är normala, förutom Folat som är fyra. Tyder då på att Folat är onormalt. Men det står ju inte om det är för mycket eller för lite. Hur jag ska ta mina Folacin tabletter eller hur länge om jag ska tillbaka för mer prover nån gång i framtiden? Haha , Jag vet inte. Hur mycket Folacin ska jag ta? Någon som har nått förslag?

Försökte googla fram ett svar och det verkar som om mindre än 15 nMol/L så kan det föreligga en brist och under 6 nMol/L så är det en brist. Men vet ju inte om det stämmer. eller ens är rätt slags Folat? för det fanns ju en annan som man skulle ha 180 - 725 nmol/L av och i så fall har jag ju en jättestor brist. Så det känns ju inte så rätt.

I alla fall så har jag ätit Folacin i en vecka nu och den pirrande och stickande känslan jag hade i benen har försvunnit. Jag har bytt ut kruksallad mot machésallad så att jag får i mig mer Folat naturligt. Jag har också försökt äta mycket jordgubbar. Äter ju sedan innan även spenat varje dag och äter bara fullkornspasta och fullkornsris så fattar inte varför jag får sådan brist, likadant med b-12 jag äter ju kött. Aja. Jag äter väl inte tillräckligt. Antar att det börjar ta på min kropp att jag bara ätit en gång om dagen de senaste tio åren. Men har faktiskt vart duktig de senaste dagarna. Har försökt att äta frukt på morgonen och kvällen Ibland lite yoghurt och riskakor också. Så äter 2-3 gånger varje dag nu :)

Av Sara Modigh - 25 april 2013 23:51

Är det okej att knarka? Nej, det tycker inte jag!

Ett drogmissbruk kommer inte lösa några problem. Droger är farliga på så många olika sätt.

Blir så trött ibland när människor pratar om droger som om det vore helt okej att knarka bara för att man haft en tuff uppväxt. Ja det kanske är därför man börjar, ja man kanske flyr från smärtorna från det man upplevt. Men det gör ju inte själva missbruket okej. Man jämför ju ofta självskadebeteenden med  narkotika- eller alkoholmissbruk, och jag skulle aldrig någonsin säga till en annan människa att det är okej att självskada sig ( eller röka, dricka eller knarka) För att fly från sina problem. 


 "jag har ADHD" , "min morsa misshandlade mig" , "min morfar knullade mig", "jag har sett massor dö framför mig" "jag har blivit utsatt för mordförsök"

Jahopp ,vad av detta blir bättre av att knarka? Dina obehagliga upplevelser kommer inte att raderas ur ditt liv för att du har ett drogmissbruk."Jag tar bara heroin och amfetamin" , " jag tar det bara med ***** och vi gör det bara två veckor om året",


Det spelar ingen roll om du "bara" tar heroin och "bara" tar det då och då. Det är ett flykt beteende som inte löser några problem. Det är farligt och dumt. 


Visst att man gett upp och skiter i sitt liv. Men att försvara knarket och säga att det är något bra. Nä det gillar jag inte. 


   


Vet inte vad jag ville få ut med detta blogginlägget. Var bara tvungen att skriva ut hur jag känner om knark utan att få skit för det. 


Av Sara Modigh - 25 april 2013 22:30

Veckans blogg funkade ju inte så bra då jag inte läser så särskillt många bloggar. Så tänkte göra det till veckans tips i stället så jag har lite bredare att välja på. Så här tipsar jag om allt möjligt. 

Ni får gärna komma med tips på bloggar, hemsidor, youtub kanaler och så vidare som jag kan tipsa om i framtiden. 


Idag tänkte jag tipsa om en Tv-Serie som jag tycker väldigt mycket om, Nämligen:

Supernatural

 

 Supernatural berättar historien om Sam (Jared Padalecki) och Dean Winchester (Jensen Ackles), två bröder som kämpar mot varelser som vanliga människor inte tror finns. När bröderna var små förlorade de sin mamma i en mystisk brand. Efter den händelsen försökte deras pappa hitta anledningen till hennes död, medan han tränat sina söner i att kämpa mot ondskan. Sam åkte iväg för att studera juridik medan Dean stannade och hjälpte pappa med demonjakter. Det plötsliga försvinnandet av deras pappa återförenar bröderna som åker runt hela USA i en svart Chevrolet Impala av 1967 års modell och undersöker paranormala händelser och annat oförklarligt. Många av dessa händelser är baserade på folksagor, myter och Amerikanska legender men de stöter även på klassiska övernaturliga varelser som vampyrer, varulvar och spöken.


Jag tycker att detta är en väldig underhållande serie som är både spännande och rolig. Rollkaraktärerna är ibland väldigt överdrivna vilket gör att det blir mycket humor i serien. Gillar man amerikanska skräck komedi serier så gillar man nog denna serien. Ska absolut köpa senaste säsongen när jag får råd :)


Här är en tariler från första säsongen:Av Sara Modigh - 25 april 2013 03:39

Jag saknar mamma så att det gör ont. Det känns dom om mitt hjärta håller på att splittras i tusen bitar. Vissa dagar går det bra och andra så är de ett helvete. Just nu är det jobbigt. Ju mer jag tänker på att jag aldrig mer kommer få se henne igen desto värre känns det. Att tänka på att aldrig någonsin kunna höra mammas röst säga något till mig, att aldrig mer kunna känna hennes doft, att aldrig mer det är det värsta. Får panik när jag tänker så. Får försöka ta en dag i taget.

Av Sara Modigh - 24 april 2013 01:05

Att man kan bli så stressad av en sådan liten skitsak? Jag sitter med gråten i halsen och vet inte vad jag ska ta mig till.
Har börjat grina flera gånger i kväll / natt bara för jag är så stressad över hur vi ska få detta att fungera. Verkar som vi kommer behöva säga upp vårat internet för att ha tv eller tvärt om, säga upp tvn och bara ha internet. Jag fattar verkligen inte hur det är tänkt?? Det finns ett uttag som man ska koppla nån box i, vilket innebär att vi måste koppla ur våran router. Men man fick inte seriekoppla den boxen med en router så hur ska vi då få tillgång till vårat internet?? 
Inte nog med att vi var tvungna att lägga tretusen spänn på en ny box, nu måste vi köpa nytt internet också? Jag har inga pengar till allt detta!


Kan inte någon snäll och teknik-kunnig människa inte ta och ploppa fram och magiskt ta och fixa detta?

Orkar inte.


Å ja, jag inser vilket i-landproblem detta är. Men det ger mig sådan ångest. Jag är sjukskriven och lider av svår social fobi. Om jag inte har tv eller dator så innebär det att jag sitter och stirrar in i en vägg hela dagen och det slutar väldigt ofta i självskador och sämre mående.


Den här mojängen-->skall kopplas till den här mojängen-->     Vilket gör att vi måste ta ur sladden som sitter i där i nu som gör att vi kan koppla internet i vardagsrummet. Det innebär att allt internet vi har kommer att försvinna. Var ska vi koppla routern? 

Eller är det så att de vi pratade med inte hade hel koll och man faktiskt ska koppla routern till boxen? Jag fattar noll. Teknikskit!! *arg Sara*

Av Sara Modigh - 23 april 2013 18:04

Jahopp, nu har vi fått vår nya box och beställt kanaler. MEN det är inte en inspelningsbar box så måste köpa en ny box för 3000 . Jävla skit vätterhem till att lägga ner tvnätet vi använder.  Måste koppla tvboxen till fibernätverket , och jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Finns ju inga uttag alls typ. Hur ska man kunna ha två tv-apparater och två datorer genom ett uttag? Gah vad frustrerande och komplicerat allt är nu. 

Av Sara Modigh - 23 april 2013 00:09

Precis som rubriken lyder så har något tråkigt har hänt med min personlighet.
Jag har blivit en av alla dessa som tänker "är det verkligen något att må dåligt över?".


Tankarna kommer automatiskt och jag slår bort dem så fort jag upptäcker att jag tänker så. Men varför i hela friden tänker jag så? Vem är jag att döma andras mående? Jag vet ju själv hur hemskt det är när man mår riktigt dåligt och ingen tror på det eller kan förstå hur dåligt man mår.


Jag tänker "dina föräldrar ska ju bara skiljas" , det är väl inget som är så farligt att du måste sitta hemma och rispa dig i armarna. Eller så tänker jag, "sitter du och deppar ner dig och rispar dig bara för att du upplever den obligatoriska olyckliga tonårskärleken?"


Jag hatar att jag får dessa tankar. Men jag antar att de kommer från nån form av frustration över att dessa ungdomar inte inser hur mycket bra de faktiskt har i sina liv som de borde fokusera på. Det är så tråkigt när folk förstorar upp sina problem.


Presentation


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

Fråga mig

57 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gilla Bloggen

BloggTOPPEN

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

  Polyhymnia__@hotmail.com

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

Min instagram

Instagram

Gemenskap Mot Psykisk Ohälsa

 

För ett par år sedan startade jag en grupp för ungdomar som på olika sätt mådde dåligt. En grupp där vi tillsammans kunde hjälpa och stötta varandra när det var som svårast. 

 

Nu finns Gemenskap Mot Psykisk Ohälsa på flera olika socialamedier.

     

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

 

Hjälplänkar:

Här finner du några tips på bra länkar:http://www.bris.se - Barnens Rätt I Samhället


http://www.hopp.org - Riksorganisationen mot sexuella övergrepp


http://www.kuling.nu - För dig som har en föräldrar med psykiskt sjukdom


http://www.maskrosbarn.org - Stöder dig som har föräldrar som missbrukar och/eller är psykiskt sjuka


http://www.shedo.org - Om ätstörningar och självskadebeteende


http://www.drugsmart.com - Information om alkohol och droger


http://www.somaya.se - En tjejjour som riktar sig främst till dig med muslimsk och/eller utländsk bakgrund


http://www.ungaboj.se - För dig som är ung och drabbad av brott


http://www.tuvaforum.se - Om någon gör dig psykiskt/fysiskt och sexuellt illa


http://www.kvinnojouren.se/ - Sveriges kvinnojourers riksförbund


http://www.atstorning.se/ - Kunskapscentrum för ätstörningar.


http://www.anbo.se/ - AnBo är en förening för dig som är anhörig eller närstående till någon med Borderline.


http://www.livlinan.org/ - För dig som är ung och lever nära någon som mår psykiskt dåligt

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

 

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se