En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Senaste inläggen

Av Sara Modigh - 2 december 2013 01:51

Jag håller humöret uppe med lite vardagslyx med popcorn och ett extra avsnitt av NCIS. Har även idag haft rätt ont i huvudet, men idag gick det i alla fall över någorlunda efter en värktablett. Men börjar bli lite orolig då det känns som om jag äter mer och mer panodil. Har försökt att inte ta något. Men både idag och igår tog jag en panodil och igår tog jag även en Ipren för min huvudvärk var så handikappande. Känner mig trött och stel i kroppen och har börjat fundera på om det är spänningshuvudvärk jag har, för har ont så ofta och det gör extra ont när jag tillexempel böjer fram huvudet. Då känns det som om alla blodkärl blir över fyllda och det gör jätteont i huvudet.
Men men, fick en glad överraskning idag, det låg nämligen en påse med en lussebulle och någon slags chockladkaka utanför min ytterdörr. Väldigt mystiskt.

Dagens symptom har förutom huvudvärken varit:

Utmattad 5
Illamående 1
Brännande känsla 6
Svårt att gå 5
Svårt att kontrollera vänster arm 3

Av Sara Modigh - 1 december 2013 06:15

       Årets önskelista

 

Nu är det hög tid att börja filura på vad man ska önska sig i julklapp.

Jag är en sådan människa som har svårt för att önska mig saker då jag oftast köper det jag behöver när jag behöver det. Men i år har jag tillsammans med Jakob kommit upp med en liten (stor) lista

 

 Sara och Jakob önskar sig:

  • Konservburksöppnare
  • Presentkort på A6
  • Kläder (tröjor, mjukisbyxor, leggings,trosor,) (till Sara)
  • Trådlös Fjärrutlösare till Canon Eos 500D
  • Trådlös fjärrutlösare till min andra kamera Canon PowerShot SX40 HS
  • Batteridrivet ljus
  • Fotbad
  • Tv-serier - 

               http://cdon.se/film/how_i_met_your_mother_-_säsong_8_(3_disc)-20641703  

               http://cdon.se/film/bones_-_säsong_8_(6_disc)-20641701

               http://cdon.se/film/supernatural_-_säsong_8_(6_disc)-21190647

               http://cdon.se/film/modern_family_-_säsong_4_(3_disc)-23929569

               http://cdon.se/film/body_of_proof_-_säsong_3_(4_disc)-23928606

               http://cdon.se/film/mike_%26_molly_-_säsong_2_(_3_disc)-23545123

               http://cdon.se/film/futurama_-_säsong_7_(2_disc)-21894998

               http://cdon.se/film/futurama_-_säsong_8-24030987

               http://cdon.se/film/smash_-_säsong_2-20899448

                

 

 

Vad önskar ni er i år?

Av Sara Modigh - 1 december 2013 02:38

Nu är det dags för mig att försöka sova. Har haft väldigt ont i huvudet idag. Vet inte varför jag har ont i huvudet så ofta. Kanske det beror på Extavian? Men det verkar som om jag kommer få byta medicin. Fast det beror ju helt på vad nästa MR säger. Har ändå hållit uppe humöret. Är det något jag är glad över så är det min förmåga att hålla mitt humör uppe. Det krävs mycket jobb, men mitt mål i livet är att skratta varje dag.
Visst man kan inte vara på topp jämt. Men om man åtminstone kan le över något så har man uppnått något.
Jag mår bättre och bättre men är väldigt trött på att må dåligt. Önskar verkligen att jag kan få gå tillbaka till normalt.
Just nu är mina dagar rätt tråkiga, men mycket bättre nu när jag orkar sitta lite mer vid datorn.


SYMPTOM

Utmattning 3
Huvudvärk 5
Ont bakom ögonen 3
Yrsel 4
Brännande känsla på ryggen 5
Ont i höften 1
Trött i huvudet 4

Sex

Av Sara Modigh - 30 november 2013 14:30

Jag väljer att skriva ett inlägg som är väldig jobbigt för mig att skriva, då jag vet att det finns många som kommer känna igen sig som förmodligen känner sig väldigt ensamma. Det gjorde i alla fall jag.


När jag började självskada hade jag aldrig hört talas om fenomenet att skära sig själv. Jag hade aldrig sett eller hört om någon som skadade sig själv med flit. Jag tyckte att jag var jättekonstig, och när det inte längre räckte till att skada mig genom att slå och skära mig själv så började jag självskada mig genom att låta mig utnyttjas sexuellt. 

Det låter säkert jättekonstigt. Hur kan det bli så?

Det vet jag faktiskt inte. jag var ung, blyg och osäker på mig själv. Jag hatade mig själv och min kropp, och när jag i högstadiet mådde som sämst så började jag "låna ut" min kropp. 


Jag ville inte ha den så killarna som vill ha den kunde få den. det var rent äcklig och smutsig tortyr för min själ. 

Det var förnedring som jag tyckte att jag förtjänade , och sex var det ända jag dög till. 

I skolan var jag osynlig, oduglig och missanpassad. Men i mitt sex-självskadande hade jag en identitet . där fanns jag och där blev jag sedd.


Det blev en destruktiv spiral där jag hatade mig själv kände mig värdelös och äcklig, jag sex-självskadade för att söka nån form av ångestlindring genom att straffa mig själv för att jag är så äcklig och oönskad, samtidigt så inbillade jag mig själv att jag var åtrådd och att jag betydde något när dessa män ville ha mig, efteråt kände jag mig ofta ännu smutsigare, äckligare och dum i huvudet och så började allt om igen. 


Jag förstod aldrig varför jag gjorde som jag gjorde.Än idag skäms jag över vad jag gjorde mot mig själv. Kanske för att jag skyller allt på mig själv för att jag inte förstod mitt beteende och än idag har svårt att förstå hur det kunde bli så som det blev.

Jag har så många psykiska ärr från allt jag utsatte mig för. 

Jag mår än idag fruktansvärt dåligt över allt som hände.

 

http://intetillsalu.se/sv/Hjalp

Av Sara Modigh - 30 november 2013 03:43

Jag mår inte så dåligt längre men det kan definitivt bli mycket bättre. Jag är fortfarande inte tillbaka till normalt men jag har mer energi och inte lika svåra symptom. Jag har haft mer ork att göra saker så idag har jag och Jakob fixat med lite bröllopsplanering och vi har också försökt Hitta på julklappar.
Jag är fortfarande väldigt trött efter som jag låg vaken i många timmar i natt med svår smärta i knäna och höften/svanken. Har fortfarande lite ont men det börjar gå över. Har de senaste två Åren fått ont i benen nästan varje gång jag går ut, i alla fall om jag anstränger mig för mycket, och just nu krävs det tydligen väldigt lite för att jag ska bli överansträngd.

SYMPTOM

Utmattad 4
Smärta 6
Yrsel 3
Huvudvärk 1
Ont bakom ögonen 2
Brännande känsla 5
Trött i hjärnan 6

Av Sara Modigh - 29 november 2013 23:45

 

Att ha pengar skulle underlätta så otroligt mycket. Jag mår så extremt dåligt över att jag drar ner vår ekonomi. Jakob vill jättegärna flytta till hus, och det är något som jag också gärna skulle göra. Men inte om det innebär att vi kommer behöva ta lån varje månad för att hå råd att bo där. 

Vi har börjat titta på hus och räkna lite . Och det verkar som om det kommer bli svårt att hitta ett hus specieel eftersom vi nu måste titta på möjliheterna för handikapsanpanning. Jag tycker att det är roligt att titta och drömma bara för skojs skull. Men när jag och jakob tittar tillsammans så slutar det ofta med att vi bråkar och Jakob skriker på mig att vi aldrig kommer ha råd att bo i hus och jag känner mig helt jävla värdelös. Jag är bara en börda som kostar Jakob möjligheten att få flytta till ett hus. 


Fy fan va dåligt jag mår över det!


Jag vet inte vad jag ska göra, Allt är mitt fel om jag bara var frisk och normal och skaffade ett jobb så skulle vi inte ha de här problemen. Av Sara Modigh - 28 november 2013 22:23

Idag har jag mått lite bättre var på sjukhuset och tog lite prover bland annat ett graviditetstest, ett EKG och ett blodprov som skulle skickas till Danmark så en bit av mig har åkt till Danmark idag : p
När jag varit på sjukhuset så åkte vi till pappa och hälsade på och det var så skönt med lite social kontakt. Detta är nog första gången på många år som jag faktiskt saknat det sociala, så det är ju ett friskhetstecken i alla fall.
Nu är jag riktigt trött och har ont i hela kroppen , jag märker ju att jag får ner ont och får mer brännande känslor i kroppen när jag ansträngt mig. Men det var det värt eftersom jag fick träffa pappa.

SYMPTOM

Utmattad 4
Smärta i vänster ben och axel 5
Brännande känsla i ryggen 7
Svårt att gå och röra vänster armen 4
Ont i huvudet 1
Ont bakom ögonen 1

Av Sara Modigh - 28 november 2013 04:20

Mår riktigt riktigt dålig just nu! Ligger i sängen och försöker sova. Men kan inte. Jag känner nig så frustrerad och rastlös. Har ångest och känner mig väldigt deppig, jag vill bara skrika och gråta men jag orkar inte. Ibland vill jag bara ge upp, sluta kämpa. Jag är trött på allt och framför allt är jag trött på mig själv. Varför ska allt vara så jävla svårt. Ursäkta att jag svär men vad i helvete? Varför varför ska det vara så jobbigt?
Jag önskar just nu mer än allt annat att jag åtminstone kan få en enda dag där jag får må bra hela dagen, alltså inga psykiska problem och inga fysiska problem. Det skulle vara så skön!

Jag kan inte minas några sådana dagar, vet inte om jag någonsin haft en dag där jag mått bra hela dagen.

Om Mig


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

Fråga mig

119 besvarade frågor

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Instagram

Kategorier

Arkiv

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se