En Blogg om Psykisk ohälsa, MS och Livet

Senaste inläggen

Av Sara Modigh - 9 maj 2013 15:33

Jag blir på allvar helt galen. Hur F får man all denna teknik att fungera. Allt bara strular ju!
Varför? Varför? Varför, var vätterhem tvungna att stänga ner antenn nätverket så att vi inte kan få ha normala tv-boxar?.
Köpt ännu en till box nu eftersom ip-boxen var så kass. Vi köpte en robert boxer box med bordsantenn. Men får man in några signaler på den där antennen? NEJ inte något alls! Så fick åka och köpa en antenn själva. Får man in nått på den? NEJ. VAD i hela fridens namn ska man göra??Av Sara Modigh - 9 maj 2013 01:56

Idag var jag och kollade på min syster när hon spelade teater. Det gick bra fast vi var så sena att vi fick springa till teatern för att hinna in precis när dem började presentera föreställningen. 

Min otroligt söta och duktiga syster, ÄR så stolt över henne :) 

 


 


 


 


  De avslutade hela föreställningen med att låta Tildisen spela sin egen låt, Men killen som skulle koppla pianot hade tydligen satt sladden fel :)  Men duktiga Tilda tar det lugt och fixar problemet :) 


 
  De tråkiga är att min kamera har fått nått problem och tillåter bara att man spelar in i max 2och en halv minut sen stänger inspelningen av sig. Så de längre låtarna slutar mitt i tyvärr .. 

Av Sara Modigh - 9 maj 2013 00:15

Denna veckans tips är Ellen DeGeneres talkshow-klipp som finns på youtube. 


Mina favorit klipp är till exempel dessa:
Kolla in på The Ellen DeGeneres Show på youtube för att hitta dina egna favoritklipp.

http://www.youtube.com/user/TheEllenShowAv Sara Modigh - 8 maj 2013 13:25

Är helt slut efter gårdagens ångestattack. Puschade mig själv aldelers för mycket. Mitt huvudkänns helt mosigt och det gör ont som tusan. Ryggen värker och kroppen känns som den väger ett ton. Orkar knappt röra mig alls. Har ingen energi alls. Så jag hoppas verkligen att idag blir en lugn och bra dag, för jag behöver verkligen sammla all energi jag kan. 

Av Sara Modigh - 7 maj 2013 16:45

Jag försöker ta körkort. Själva körandet går bra. Men jag måste verkligen börja med teorin. Men jag känner att det inte kommer funka att sitta och träla sig igenom en teoribok. Så hur ska man göra för att lära sig? 

Testade en sida på internet där man fick frågor. Men då var det ju bara frågor. Hade vart bättre om de var frågor och man fick förklarat vad som var rätt och varför när man svarat fel på något. Det hadde vart bra.


Kan ju säga att jag misslyckades ganska reält på provet haha :P

 

Men är inte förvånad eftersom jag inte läst någon teori alls :P

Hade fel på 33 av 65 frågor , gud va dåligt haha. 


___________________________________________________________________________________


Testade en gång till. Gick lite bättre andra gången , Men lär mej ju ingenting.

 


Kom på att jag kanske skulle länka till sidan också. 


http://www.trafiktesten.se/493/gratis-teoriprov-f%C3%B6r-k%C3%B6rkort--k%C3%B6rkortsfr%C3%A5gor

Av Sara Modigh - 6 maj 2013 23:23

Att skapa en positiv syn på livet är verkligen inte lätt. Speciellt inte när det känns som om allt bara går åt helvete hela tiden. Man har många stora problem i sitt liv och livet är verkligen en kamp. Men jag vet hur viktigt det är att stanna upp och ta tillvara på alla ljusglimtar som finns. Det är med ljuset vi kan mota bort allt de mörka.


Jag tänker på psykisk ohälsa som en kolsvart rum. I rummet finns allt i livet både bra och dåligt. I dessa mörka rum tenderar man att slå tårna på alla hemska saker i sitt liv och andra dåliga saker är täckta i självlysande färg. Detta gör att det enda man ser , hör och känner är allt som är negativt. Det är så svårt att hitta det som är bra där i mörkret utan att snubbla över nått dumt. Men så länge man fortsätter gå så kommer man förr eller senare hitta något bra.


Då gäller det att komma ihåg det bra, glädjas av det och låta glädjen skapa ett ljus. Med detta lilla lilla ljus lyser man sig fram till nästa positiva sak i rummet. Man samlar på allt ljus man kan få tag på. Det är som stjärnor på en mörk natthimmel. Detta ljuset är den livsviktiga energi man behöver för att fortsätta kämpa.
Tillslut när man samlat tillräckligt länge kanske man har tillräckligt med ljus för att lysa upp hela rummet.

 För mig är det väldigt viktigt att ta tillvara på det som är bra, Det är det som ger mig kraft och energi att fortsätta kämpa.. Men jag märker hur få det är där ute i cyberrymden som verkar uppskatta eller ens se positiva saker. Det är så tråkigt när folk ignorerar allt som är bra och låter sig uppslukas av det negativa.
En sak som jag tycker är jätte bra att tänka på är att många kan ha en helt vanlig bra dag och så händer det något negativt, du kanske tappar dina nycklar, missar bussen, trampar i något äckligt eller bränner maten. Efter detta så låter man hela dagen vara förstörd på grund av denna negativa sak. "Jävla skit dag", "Allt går åt helvete" och så vidare. Tänk vad mycket bättre vi skulle må om man gjorde så med positiva saker istället. Du har en tråkig inte allt för bra dag och en snygging ler mot dig på bussen, du hittar en peng på gatan, det är ett avsnitt av din favoritserie på tv eller middagen blir väldigt god, Och vips så är det den bästa dagen på länge, Gud vilken bra dag!

Allt handlar egentligen om attityd och att ta tillvara på småsaker. Istället för att älta och grubbla över negativa saker, spendera dagarna med glada och positiva tankar.

Av Sara Modigh - 6 maj 2013 00:40

Jag har verkligen svårt att hitta bloggar som jag fastnar för. Speciellt nu när det finns så otroligt många bloggar, så försvinner alla bra i mängden. Jag har följt ett fåtal bloggar men dessa bloggare har så gott som slutat blogga.
Jag läser några gamla klasskompisars bloggar. För jag tycker ju personligen att det är roligare att läsa om någon man vet vem det är.
Men nu vill jag ju hitta nya bloggar att läsa. Bloggar som INTE handlar om mode och dagens outfit. Det är det absolut tråkigaste jag vet att "läsa" om. Jag söker en personlig, ärlig och humoristisk blogg som man snabbt kan fastna för. Har ni några tips?
Vilken är eran favoritblogg och vad handlar den om?

Av Sara Modigh - 5 maj 2013 23:43

 

En miljon människor världen över beräknas dö i självmord varje år. Det betyder att självmord står 2700 dödsfall varje dag och det betyder att 113 personer dör till följd av självmord varje timma. Var med och hjälp Självmordsupplysningen att nå sitt mål med projektet att varaktigt bidra till att minska antalet självmord i Sverige. För att nå dit krävs resurser i form av volontärer och pengar. Självmordsupplysningen är nästan helt beroende av frivilliga bidrag. Gå in på https://sjalvmordsupplysningen.se/ och ge ditt stöd. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Presentation


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

Fråga mig

58 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gilla Bloggen

BloggTOPPEN

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

  Polyhymnia__@hotmail.com

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

Min instagram

Instagram

Gemenskap Mot Psykisk Ohälsa

 

För ett par år sedan startade jag en grupp för ungdomar som på olika sätt mådde dåligt. En grupp där vi tillsammans kunde hjälpa och stötta varandra när det var som svårast. 

 

Nu finns Gemenskap Mot Psykisk Ohälsa på flera olika socialamedier.

     

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

 

Hjälplänkar:

Här finner du några tips på bra länkar:http://www.bris.se - Barnens Rätt I Samhället


http://www.hopp.org - Riksorganisationen mot sexuella övergrepp


http://www.kuling.nu - För dig som har en föräldrar med psykiskt sjukdom


http://www.maskrosbarn.org - Stöder dig som har föräldrar som missbrukar och/eller är psykiskt sjuka


http://www.shedo.org - Om ätstörningar och självskadebeteende


http://www.drugsmart.com - Information om alkohol och droger


http://www.somaya.se - En tjejjour som riktar sig främst till dig med muslimsk och/eller utländsk bakgrund


http://www.ungaboj.se - För dig som är ung och drabbad av brott


http://www.tuvaforum.se - Om någon gör dig psykiskt/fysiskt och sexuellt illa


http://www.kvinnojouren.se/ - Sveriges kvinnojourers riksförbund


http://www.atstorning.se/ - Kunskapscentrum för ätstörningar.


http://www.anbo.se/ - AnBo är en förening för dig som är anhörig eller närstående till någon med Borderline.


http://www.livlinan.org/ - För dig som är ung och lever nära någon som mår psykiskt dåligt

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

 

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se