En Blogg om Psykisk ohälsa, MS och Livet

Senaste inläggen

Av Sara Modigh - 2 april 2013 23:00

Första påsken utan mamma har faktiskt gått bra. Vi hade det ju trevligt och träffade många människor. Men sent igår kväll slog tanken mig "men vi har ju inte firat med mamma i år" det han gå ett par förvirrande nanosekunder innan jag kom på varför vi inte ätit påskmiddag och fått påskägg hemma hos mamma. Då sved det till i hjärtat ganska ordentligt.
Jag kommer rätt ofta på mig själv med att "glömma" att mamma är död.
Självklart har jag aldrig glömt det på riktigt. Men jag förtränger det för att skydda mig själv. Men när dessa automatiska tankar kommer som "vad längesen jag pratade med mamma , Det borde jag säga till mamma, Det måste jag fråga mamma, det måste jag visa mamma" och så vidare blir man så brutalt påmind om att det inte går. Hon är ju borta.

Många säger ju att första året är värst, det är så många "första gången utan mamma" man måste gå igenom. Men jag tror själv att jag inte riktigt fattat någonting än. Jag tror att det kommer bli värre när sanningen sjunker in på riktigt.


Jag sitter just nu och tänker på hur vi brukade fira påsk när vi var små.
Vi brukade få leta påskägg. Minns ett år då mamma hade gömt en ledtråd som ledde till nästa ledtråd som ledde till nästa som man fick följa för att slutligen hitta ägget. Minns också att vi brukade klä ut oss till påskkärringar och påskgubbar för att sedan åka in till stan och räkna ägg i skyltfönstren ( en slags tävling som är/var varje år i Jönköping). Vet att jag ett år van pris för bästa utklädnad.
Hittade en gammal bild på Mig, Matilda och Alfons från när vi var små och utklädda.

 


Av Sara Modigh - 1 april 2013 23:05

Funderar på att lägga ner min grupp "Gemenskap Mot Psykisk Ohälsa" som jag startat och varit moderator för sedan 28 oktober 2011. Anledningen till detta är att jag blir så motarbetad varje gång jag försöker få personer att lyssna eller förstå vilka regler som gäller i gruppen. Även de gånger jag ändrat något i gruppen har det blivit stora diskussioner som slutat med att ett flertal medlemmar försöker få mig att få dåligt samvete för att jag gör deras mående sämre när jag exempelvis byter visningsbild på gruppen , tar bort scar memes, redigerar bildtexter eller tar bort triggande bilder.

Idag har jag suttit och funderat en hel del, och vet faktiskt inte hur jag ska gå vidare. Ska jag sluta med gruppen helt och ta bort den? Ska jag bara skita i att ha regler och låta folk löpa amok bäst dem vill? Ska jag låta någon annan ta över som moderator och sluta vara med i gruppen själv?
Jag vet faktiskt inte. Känns inte så bra att jag ska ha ont i magen av ångest varje gång jag fått en kommentar på grund av bråk i gruppen som blir när reglerna inte följs och jag säger ifrån.

Jag vet inte ens hur stort intresset för gruppen är då jag fick höra från en person att många i gruppen anser att jag sårar, kränker och behandlar dem illa och Att gruppen är oproffsigt skött. Hur proffsigt kan man vänta sig när det är en grupp för psykiskt psykisk ohälsa ,skött av en person med en komplex psykisk ohälsa på en internetsida för ungdomar? Jag gör det jag kan för att försöka hålla lite ordning, har ett par regler som jag vill att man ska följa och så vidare. Jag ger tips och råd. Jag skriver inte kommentarer som "Finns <3 " utan när jag skriver så är det om jag anser att det jag har att säga faktiskt är av vikt. Jag är inte den där lulligullande personen som fjäskstöttar folk, Jag är kanske lite hård ibland och det är för jag vet av erfarenhet att det man behöver höra inte alltid är det man vill höra.

Så ja, hur gör jag nu?ska jag ha kvar gruppen? om gruppen blir kvar ska jag ha regler i gruppen och i så fall hur ska jag få folk att följa dessa regler om jag ej får säga ifrån när någon eller några bryter mot reglerna?


 


#gemmpo

Av Sara Modigh - 1 april 2013 13:21

Det har hänt mycket i påsk. Det började på Långfredagen med att några ur Jakobs släkt kom och hälsade på hemma hos oss. Vi satt och spelade Alias. Det var väldigt trevligt. Sen på lördagen var vi hemma hos pappa på påskmiddag och igår söndag var vi hos mormor och åt påskmiddag.
Så nu är jag helt slut. Båda nätterna som varit har jag sovit väldigt mycket. Lördag till söndag sov jag från 23.00-12.30 (13.30) och i natt sov jag från 3.00 till 13.00 , Nästan jämt när jag varit ute så behöver jag extremt mycket sömn för att ta igen mig. Det var ett helvete när jag gick i skolan och behövde 20-timmars sömn för att orka leva ett tag.
I alla fall så har jag haft det trevligt i påsk även fast det har varit väldigt jobbigt vissa stunder. Stress, sorg, ångest, illamående, migrän och trötthet tilltrotts en lyckad helg.

 

Av Sara Modigh - 31 mars 2013 23:14

Något som jag sett mycket på internet den senaste tiden är att folk lägger upp texter och bilder om hur dem mår och sedan skriver dem i texten att "det är inte för att få uppmärksamhet". Det spär ju bara på alla dessa fördomar om att folk som inte döljer sin psykiska ohälsa dygnet runt bara visar hur dem mår för att få uppmärksamhet. Skriver man, "jag gör inte/skriver inte detta för att få uppmärksamhet" antyder man ju att andra gör det enbart för uppmärksamhet. Tycker att det blir så dumt när man skriver så. 

Av Sara Modigh - 31 mars 2013 12:58

Tänkte en gång för alla förklara min hotmail-adress "Polyhymnia__@hotmail.com".

Polyhymnia, dotter till Zeus, Var en av de nio muserna. Hon presiderade över lyrik, och tros ha uppfunnit lyran.

Polyhymnia betyder "en av många psalmer"), och var i den grekiska mytologin musa för den heliga poesin, heliga psalmen och vältalighet samt också pantomim.
Hon avbildas som mycket allvarlig, fundersam och meditativ, och ofta håller ett finger till munnen, klädd i en lång kappa och slöja och med armbågen vilandes på en pelare.

 

Polyhymnia är också ibland räknad som en musa av geometri och meditation.

Många av de antika grekiska tänkarna ger kredit och beröm till Poyhymnia och säger att det är hon som hjälpte dem med inspiration till att tänka stora tankar.


Det har alltså INGENTING med polygami att göra!
Jag skulle aldrig i hela mitt liv gå in i ett förhållande där en av personerna gifter sig med fleras människor. Jag är inte intresserad av några polyrelationer överhuvudtaget. Så nu vet ni det. Sluta fråga om jag är polygam.


Av Sara Modigh - 30 mars 2013 00:15

 

       

Av Sara Modigh - 29 mars 2013 23:15

 Har skaffat ask.fm så vill ni ställa frågor till mig så kan ni göra det där :) http://ask.fm/SaraModigh


Av Sara Modigh - 28 mars 2013 17:51

Då var det dags att packa kvasten och fara till Blåkulla och träffa djävulen. 

 


Presentation


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

Fråga mig

56 besvarade frågor

Sök i bloggen

Gilla Bloggen

BloggTOPPEN

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

  Polyhymnia__@hotmail.com

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

Min instagram

Instagram

Gemenskap Mot Psykisk Ohälsa

 

För ett par år sedan startade jag en grupp för ungdomar som på olika sätt mådde dåligt. En grupp där vi tillsammans kunde hjälpa och stötta varandra när det var som svårast. 

 

Nu finns Gemenskap Mot Psykisk Ohälsa på flera olika socialamedier.

     

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

 

Hjälplänkar:

Här finner du några tips på bra länkar:http://www.bris.se - Barnens Rätt I Samhället


http://www.hopp.org - Riksorganisationen mot sexuella övergrepp


http://www.kuling.nu - För dig som har en föräldrar med psykiskt sjukdom


http://www.maskrosbarn.org - Stöder dig som har föräldrar som missbrukar och/eller är psykiskt sjuka


http://www.shedo.org - Om ätstörningar och självskadebeteende


http://www.drugsmart.com - Information om alkohol och droger


http://www.somaya.se - En tjejjour som riktar sig främst till dig med muslimsk och/eller utländsk bakgrund


http://www.ungaboj.se - För dig som är ung och drabbad av brott


http://www.tuvaforum.se - Om någon gör dig psykiskt/fysiskt och sexuellt illa


http://www.kvinnojouren.se/ - Sveriges kvinnojourers riksförbund


http://www.atstorning.se/ - Kunskapscentrum för ätstörningar.


http://www.anbo.se/ - AnBo är en förening för dig som är anhörig eller närstående till någon med Borderline.


http://www.livlinan.org/ - För dig som är ung och lever nära någon som mår psykiskt dåligt

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

 

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se