En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Senaste inläggen

Av Sara Modigh - 20 november 2013 01:11

Mår okej idag, men har varit trött och fick sova se stund på soffan under dagen för att orka hålla mig från sängen tills det är dags att sova för natten. Antar att jag är så trött idag pågrund av gårdagen.
Jag är fortfarande väldigt utmattad, det känns som när man är riktigt riktigt förkyld och man sover och sover men blir aldrig piggare. Vaknade med huvudvärk i morse men de har som tur är försvunnit. Har fortfarande svårt art gå, men jag känner i alla fall att jag klarar av att gå korta bitar.

SYMPTOM

Utmattad
Svårt att styra vänster sida av kroppen
Yrsel - är kvar men den är inre så allvarlig längre.
Myrkrypningar - bara när jag sätter hakan mot bröstet.
Brännande känsla i husen då och då. Främst fötterna och ryggen.

Av Sara Modigh - 18 november 2013 22:00

Idag är det lite bättre, men fortfarande inte helt bra. Har varit på sjukhuset och träffat en sjukgymnast. Det var intressant och tack gode Gud att jag var bättre idag än jag varit under veckan annars hade jag aldrig klarat av alla övningar som jag fick göra. Är fortfarande totalt utmattad men har lite mer energi nu när jag inte är lika yr.

?symptom
Utmattad
Huvudvärk
Yrsel
Illamående
Myrkrypningar fast inte så mycket längre.
Lite av den brännande känslan
Lite domnande känsla i huden på vänster Arm
Lite ont i vänster axel

Av Sara Modigh - 18 november 2013 00:18

Även fast jag börjar må bättre nu så är det psykisk tortyr. Jag är så fruktansvärt utmattad. Jag har ingen energi alla och samtidigt så kryper jag snart på väggarna av att jag är så uttråkad. Jag har kunnat gå lite bättre idag, det är fortfarande svårt och jag måste verkligen koncentrera mig för varje steg jag tar, men Gud va skönt det är att veta att man kan ta sig till toan själv om man skulle behöva det. Dock så är det ju en kraftansträngning son kräver mer energi än jag har att vara uppe och gå. Men har i alla fall kunnat sitta upp idag och jag har suttit en liten stund vid datorn. Het fortfarande ångestattacker med jämna mellanrum.

?symptom
Yrseln
Myrkrypningar
Brännande känsla
Utmattad
Illamående
Huvudvärk
Ont i vänster axel
Svårt att gå
Svårt att kontrollera vänster arm

Av Sara Modigh - 16 november 2013 00:14

Börjar må bättre nu. De senaste dagarna har verkligen varit ett helvete. Under i alla fall en vecka har jag vart så yr att jag blivit åksjuk. Det har känts som om jag suttit på en karusell och inte kunnat gå av. Jag har dessutom fortfarande problem med mitt ben som nu spridits till hela min vänstra sida. Har knappt kunnat gå överhuvudtaget den senaste tiden.
Jag är dock inte riktigt lika utmattad längre och idag har jag kunnat sitta upp lite mer och jag har kunnat äta bättre. Jag har dessutom orkat vara vaken hela dagen. Något mer som är positivt är att de symptom jag hade förra månaden med öronsus och synproblem har blivit bättre.
Jag hoppas verkligen att de problemen jag har nu snart går över.

Av Sara Modigh - 12 november 2013 15:07

Nu hade jsg slut på färdigskrivna inlägg, mår jag inte bättre till imorgon så får det bli en bloggpaus. Klarar knappt v att skriva för jag är så dålig just nu. 

Av Sara Modigh - 11 november 2013 13:45

Psykisk ohälsa jämförs ofta med friska människors tankar, känslor och humör. Det är ungefär samma sak som att jämföra en förkylning med cancer.
När någon säger "det är ju bara att sluta vara så negativ" grundar de det ofta på sina egna upplevelser av att vara på dåligt humör eller ha en dålig dag. Men det är inte samma sak! 

Det är skillnad på att ha en dålig dag och att vara sjuk. Det handlar inte om att gaska upp sig lite grann eller att ta sig i kragen så blir det bra igen.

Många som lever ihop med någon med psykisk ohälsa glömmer ofta bort att det är en sjukdom som gör att personen Kanske inte uppskattar precis allt som görs, att personen mår för dåligt för att vara glad, och då tar man som anhörig åt sig och intalar sig själv att den sjuka gör det med flit. Att personen gör saker bara för att djävlas.  
Men det är i princip samma sak som att säga att den cancersjuka med metastater skaffade dem för att jävlas och att den inte uppskattar något som du gjort för den.


När man inte har något hopp, allt är helt kolsvart. Man klarar inte ens av att ta sig upp ur sin säng, så förväntas man ändå tacka alla runtomkring " Tack för att du står vid min sida", man ska vara glad och trevlig och visa sin tacksamhet hela tiden. För annars är man en idiot. 

Men det går emot hela sjukdomsbilden i många psykiska sjukdomar. Man kan inte vara glad och trevlig när man är i en djup depression, man har inte förmågan att ens ta in att någon står vid sidan och försöker hjälpa till alla gånger. 

Man är helt borta, helt avskärmad från den verkliga världen. Men det betyder inte att man inte är tacksam i efterhand. Jag är otroligt glad för alla som stått vid min sida. Speciellt Jakob som fått ta många hårda smällar och har ått bära på otroligt mycket för att kunna hjälpa mig igenom många av mina svåraste stunder. Hade han inte funnits där så hade jag inte levt i dag. Han är min kraft och styrka till att orka fortsätta kämpa och jag kan inte tacka honom nog. Det går inte med ord att beskriva vad hans närhet har betytt för mig. 

 

Av Sara Modigh - 10 november 2013 13:15

På Kattkommando Syds hemsida kan man nu köpa nästa års almanacka. Gillar du eller känner du någon som älskar katter så har du den perfekta gåvan. Du gör någon glad samtidigt som du hjälper till att rädda en katt.

          

Klicka på bilderna för att komma till sidan

 

För ett par år sedan hjälpte jag kattkommando syd med att vara jourhem åt en jättesöt och fin liten katt som kallades Mia och hos oss födde hon också sina kattungar. 

Det var så otroligt mysigt att få vara med om att ha en hög kattungar hemma och jag är så glad över att jag kunde se till att dessa fem katter räddades och kunde ges fina liv hemma hos fina människor. 

 

 Av Sara Modigh - 9 november 2013 14:00

"Du har ju satt dig själv i sitsen så det är ditt eget fel"

Det där är en kommentar man stöter på ofta, vare sig det gäller ett självskadebeteende, en övervikt, en undervikt eller en oönskad graviditet och så vidare.

Det är en otroligt kränkande kommentar att få slängd i ansikten om man mår dåligt över något och vill ha stöd.

Vad spelar det för roll om man "valde" att börja dricka, vad spelar det för roll om man "valde" att börja självskada, Vad spelar det för roll om jag gått upp/ner i vikt av dåliga matvanor eller om jag blivit gravid av oskyddat sex.. Ska inte jag ha rätt till hjälp, förståelse och stöd då?

 

Mänskligheten i dag är så otroligt hårda och dömande mot varandra. Jag blir på riktigt så otroligt rädd för mänskligheten.

Idag måste man gjort allt i sin makt för att hålla sig frisk för att ha en "giltig" sjukdom som man förtjänar att bli stöttad för. 

Fy skam för att hjälpa och stötta någon som gjort ett misstag liksom.


Om jag nu skulle ha oskyddat sex och bli gravid, tvingas till att göra abort eftersom jag på grund av min sjukdom inte kommer klara av vare sig en graviditet eller att ta hand om ett barn. Har jag då inte rätt till stöd när jag måste gå igenom det trauma det faktiskt kan vara att göra en abort? 


När jag blottar mina känslor om hur jobbigt jag tycker att det blivit ska jag då inte få känna mina känslor och få hjälp och stöd, bara för det faktum att det blivit jobbigt på grund av ett misstag jag begått?


Låt oss säga att jag skulle sätta mig i en bil och av misstag köra av vägen, ska jag då inte få må dåligt och vilja ha någon som hjälper och stöttar mig igenom det traumat? Det var ju ändå jag som valde att sätta mig i en bil trots att jag vet om riskerna med att köra bil!

Om Mig


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

Fråga mig

117 besvarade frågor

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Instagram

Kategorier

Arkiv

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se