En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 13 juni 2016

Relpax jag saknar dig

Av Sara Modigh - 13 juni 2016 19:44

Jag har stora problem med migrän, har ofta ont i huvudet och migrän bland flera gånger i veckan. 

Så jag har ju en vid behovsmedicin som jag tar för att ta mig igenom migränanfallen. Jag har provat massor med olika mediciner innan jag hittade den jag tar idag.

Jag har provat både tabletter och nässpray. Det jag kommit fram till är att jag verkligen inte tål Sumatriptan som är ett ämne som finns i de flesta migränmediciner. När jag tar migränmedicin som innehåller sumatriptan får jag svåra bröstsmärtor som är så otroligt obehagliga och så får jag svårt att andas. Jag har sedan 5-6 år tillbaka istället tagit en medicin med Eletriptan som verksamt ämne och den medicinen har fungerat jättebra för mig. Inga hemska eller vidriga biverkningar och huvudvärken försvinner. Den är också bra för att jag kan ta medicinen och få effekt även om migränanfallet redan pågår. Vilket inte funkar med sumatriptan. Att ha en medicin som funkar även om migränen är i ful gång är viktigt för mig då jag så ofta har ont i huvudet, näst intill dagligen. Men det är ju inte varje gång jag har ont i huvudet som det är migrän, men det är med den huvudvärken migränen ofta börjar. Jag kan inte avgöra om det kommer bli migrän eller inte så därför väntar jag tills jag vet säkert innan jag tar medicin mot migrän. 


Så den medicinen som jag har haft de senaste åren har verkligen varit min räddning, jag har mått så mycket bättre och den har hjälpt mig så fantastiskt mycket. 

Men idag är jag frustrerad, för hur svårt kan det vara att skriva ut en jävla migränmedicin när man ringer in till vårdcentralen och ber om en förnyelse på mitt recept på Relpax? 

Ni kan ju gissa vad läkaren bestämde sig för att skriva ut istället för den medicinen jag bad om!

 
Just precis, medicinen som jag inte tål.

Jag har ätit Relpax i flera år och det är en medicin jag verkligen behöver för att kunna leva.

Hur kan en läkare utan att ens träffa eller rådfråga mig bara ändra typ av medicin sådär när man ringer in och ber om ett nytt recept för att tabletterna man har är slut?

Detta är tabletter som jag inte tål, tabletter som jag inte kan eller kommer kunna ta någonsin. 

Tabletter som jag redan provat och vet inte fungerar för mig. 


Så många frågor uppstår, varför skriver hen inte ut den medicinen jag har tagit de senaste 5-6 åren, varför byta utan att rådfråga mig, varför skriva ut en medicin som jag inte tål, varför inte skriva ut den medicinen som jag ringde in och bad om?


Nu sitter jag här med migrän och ingenting som kan hjälpa mig. 

Tack så jävla mycket!

 
ANNONS
 
Ingen bild

C

13 juni 2016 20:54

För att Replax kostar 775:- för 18 tabletter och sumatriptan kostar 75:- för lika många....

Beställ telefontid nästa gång. En läkare som aldrig träffat dig eller vet om din reaktion väljer ju det billigare alternativet.
Fast läkaren kunde ju slagit en pling om ditt telefonnummer fanns tillgängligt.

Sara Modigh

14 juni 2016 00:59

Som sagt i inlägget så har jag ju haft den här medicinen i fem -sex år utan problem. Alltså aldrig varit någon som mixat med dos eller medicinsort alla andra gånger jag förnyat mitt recept. (vilket blir ett par gånger per år)
Det känns ju oerhört onödigt att uppta en läkare med ett besök eller en telefontid med något så simpelt som att förnya ett recept varje gång det ska göras. Jag menar det är ju bara att skriva ut samma medicin en gång till. MEN att ändra någons medicin utan att rådfråga patienten tycker jag är både omdömeslöst och respektlöst av läkaren. Sådana förändringar bör inte ske utan konsultation med patienten ifråga.
Tänk om jag skulle dyka upp på min vanliga behandling på sjukhuset och få veta att jag inte längre får Tysabri utan måste återgå till den verkningslösa bromsmedicin jag hade innan. (för att spara pengar) Det hade ju inte vart okej !
Som patient har man rätten att ta del av och vara med och bestämma i de besluts som tas i behandlingen.
Har jag en medicin jag är nöjd med borde jag ju få ha kvar den och inte tvingas ta en medicin som jag får hjärtproblem av.

 
Annorlunda

Annorlunda

14 juni 2016 00:47

Hej, bara så du vet så är Stalkers-Mia igång igen med din text här: http://nouw.com/annorlundamamma/info-25730826

Kram Ann

http://nouw.com/annorlunda

Sara Modigh

14 juni 2016 01:00

Att hon inte tröttnar någon gång!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - Tisdag 10 sept 16:30


"Du skrattar ju, så då kan du väl inte må så dåligt?"   Ja, jag är en person som skrattar mycket tillsammans med familj och vänner. Jag har en "bubblig" och energisk personlighet och människor i min närhet säger ofta att de blir glada av att vara...

Av Sara Modigh - Torsdag 25 juli 03:00


De allra flesta människorna jag känner älskar sommaren och värmen. Sommaren är semester, sol, bad, fest, värme och allt som är roligt.  Men för mig är det allt annat än roligt, hela sommarhalvåret innebär en försämring i min MS. Ju varmare det blir...

Av Sara Modigh - Söndag 23 juni 03:15

För bara lite mer än ett år sedan fick jag en kommentar som verkligen satte sig djupt i mig. En kommentar här på min blogg som för mig så länge var mitt safe space där jag kunde ventilera och bearbeta mina tankar och känslor. Min blogg som tidigare...

Av Sara Modigh - Onsdag 15 maj 02:40

Det finns en stor del av mig som säger att jag aldrig kommer att få den kärlek och närhet som jag behöver. Som säger att jag aldrig kommer kunna känna mig trygg.  Jag känner mig så ensam och svag, jag har ingen som helst tillit till mig själv och i...

Av Sara Modigh - Fredag 15 mars 06:13

         

Om Mig


Mitt namn är Sara, jag är i tjugoårsåldern och lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se