En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2013

Leva loppan på mina skattepengar

Av Sara Modigh - 26 augusti 2013 14:00

Jahopp, trevlig kommentar jag fick helt plötsligt då,.

Ta och fundera några sekunder på den där kommentaren och titta igenom min blogg ett tag, vad ser du. Var tror du jag fick pengar till att köpa en bil ifrån.. dig? Nej det lovar jag, det var INTE du som köpte en bil åt mig!


Ja, vi köpte en bil rätt så fort efter att den gamla gick sönder. Min sambo som jobbar ett par mil härifrån är beroende av en bil för att snabbt och enkelt kunna ta sig till och från jobbet. 

Att ha en bil är det enda sm kan hjälpa mig att ta mig ur mitt hem överhuvudtaget och är därför en viktig del i min kamp för att bli friskare. 

Du kämpar på ditt jobb, jag kämpar mot psykisk ohälsa. Skillnaden är att du är ledig kvällar och helger, du kan ta semester och vila upp dig. Det kan inte jag. Jag kämpar dygnet runt, dag in och dag ut. Jag har inte en lugn stund där jag kan vila och sluta kämpa mot mitt dåliga mående. 

Mitt liv är en lång kamp, så varför inte unna mig den lilla friheten att ha en bil?

För pengarnas skull? Vad har du egentligen med det att göra?


Jag lovar att jag inte kan "leva loppan" på de pengar jag får från försäkringskassan. De räcker knappt till hyran.

Utan min sambo hade jag inte haft en chans att betala allt som kommer när man bor i en hyresrätt. 

Jag skulle inte ha råd med el, vatten eller mat. Jag skulle inte kunna ha tv eller internet. Jag skulle inte kunna köpa möbler eller några andra bekvämligheter. Hur kan det vara "att leva loppan" Att ständigt oroa sig för utförsäkring, för man vet att man inte klarar av att jobba och man skulle få det jättefattigt om man blev av med de få tusenlapparna man får i månaden. Det är de pengarna som håller oss flytande just nu. 


De pengarna som hjälpt mig att ha råd med psykolog och läkartider, att ha råd med medicin och de sista slantarna som blir över går till räkningar eller mat. 


Jag är inte rik av bidrag som jag får från försäkringskassan varje månad. Men ja, jag hade råd att köpa en gammal begagnad bil. Gissa varför!


Jo, min mamma dog förra året och lämnade lite pengar efter sig som jag använde för att se till att ha en bil så att jag kan fortsätta kämpa för att en dag kunna ha ett jobb jag med! Så låt mig vara. Kom inte med ditt jävla skitsnack om att "jag är en parasit och lever loppan på dina pengar"


DU har inte gett mig ett ruttet korvöre! 


 
 
Mizca

Mizca

26 augusti 2013 15:35

Jag blir så arg av den där kommentaren. Visst, jag skall vara ärlig och säga att jag är rätt snabb på att döma andra också och hade kanske reagerat likadant MEN jag tänker lite till när jag har möjlighet och nu satt jag och funderade på den där kommentaren du har fått.
Vem säger att du köpte en bil för din ersättning från FK egentligen? Det kan ju likväl vara din kille som köpt den, nån i din närhet som vet att ni måste ha en bil och ville vara snäll och köpte en begagnad åt er, du kan ju ha sparat länge, haft en buffert utifall att. Och vem säger att man inte får ha en bil bara för att man råkar vara sjuk och går på försäkringskassan.

Jag tycker du verkar ha väldigt bra svar på tal :) Go girl.

http://www.mizca.se

Sara Modigh

26 augusti 2013 15:52

Ja, min mamma dog för ett år sedan så använde de lilla pengar hon lämnade efter sig till att köpa en bil som är nödvändig för att min hälsa inte ska försämras.

 
Ingen bild

Matilda

26 augusti 2013 18:03

fyyyyyyyyyyy vad irriterad jag blir !
Den personen borde skämmas för ditt ruttna beteende. Vissa är helt enkelt tröga i bollen som tror att hela deras skattepengar går till arbetslösa personer. >_>

Sara Modigh

26 augusti 2013 19:25

Jaa, det är så sjukt att de dessutom inte vill hjälpa sjuka eller utsatta människor överleva.

 
MissManic

MissManic

28 augusti 2013 02:04

FY FAN vad arg jag blir på såna kommentarer!! Såna som oss lever loppan, jag kan säga till den arga att jag har inte råd att leva loppan heller - för jag får ut 0:00 kronor varje månad!!!

Ta och tänk ett steg längre. Din arga bitterfitta!

Kram på Dig Sara

http://missmanic.se

Sara Modigh

28 augusti 2013 14:53

Jaa, jag är så trött på människor som hen. Det är inte första gången jag får höra sådant heller.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards