En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 14 februari 2014

Före och efter bilder

Av Sara Modigh - 14 februari 2014 14:30

Hej kom och testa min nya diet..

  

"Sträck på dig och se glad ut och skaffa lite självförtroende för du är vacker som du är" dieten ;)


Nej, men har ni någon gång tänkt på hur före och efterbilder i media framställs?

Jag har tittat lite på Supersize VS Superskinny,

Om ni inte vet vad det är så är det i alla fall en tv-serie där en "supersize" byter diet med en "superskinny" för att själva inse hur dåliga och farliga matvanor de har och det ska då få dem att vilja ändra matvanorna. I slutet av programmet kommer de tillbaka efter en månad med dem nya dieterna och de är alltid så fina och vackra..

Men är det verkligen så radikala förändringar som man kan tro? 

I början är alla osminkade, alla hudproblem syns tydligt och allt filmas i grått tråkigt ljus och de filmas i dem mest osmickrande underkläder. Gärna med olyckliga miner i ansiktet för att visa hur bedrövligt allt är. 

En månad senare kommer de tillbaka till kliniken. Har gått upp/ner ett par kilo och det är självklart jättebra då det tyder på att de gjort en förändring som i längden kommer ge bättre hälsa. 

Men jag tror att det ger falska bilder av hur verkligheten ser ut. För när de kommer tillbaka är det oftast med en ny fin frisyr, nyfärgat hår, jättefina sminkningar och nya kläder..Och så det viktigaste av allt, en bättre hållning och ett leende på läpparna. Det kan göra underverk!


"I verkliga livet" går inte förändringar så fort. Många ger upp för att de inte ser resultat direkt, eller provar varenda ny diet som blir populär utan att kunna hålla fast vid den tillräckligt länge för att det ska funka/ går ner i vikt för att lika snabbt gå upp allt igen. Jag är ju inte förespråkare för någon diet överhuvudtaget. Jag tycker att man bör äta allt man vill men med måtta. Ät inte mer kalorier än du gör av med och försök äta så mycket frukt och grönt som möjligt är min taktik. Ändra ditt sätt att äta för alltid istället för att i perioder gå på pulverdieter, soppdieter, äppeldieter osv för då är risken väldigt stor att man går upp igen när man börjar äta som vanligt igen.


Jag kan bara säga en sak och det är låt det ta tid. Stressa inte upp er för att vågen står still. 

Det viktigaste är inte hur du ser ut eller hur snabbt du ser resultat. Det viktigaste är att du är mån om din hälsa. Att du tar beslutet att äta mer hälsosamt för att må bättre i längden. Om det bidrar till en kroppsform du vill ha så är det bara ett plus i kanten.


 
 
Annie

Annie

14 februari 2014 15:10

Bra inlägg! håller med dig.
Jag följer inte nån diet och har aldrig gjort heller.
Men jag tränar och äter nyttigt Och unnar mig även nån sötsak ibland ;-)
Vilken skillnad det är på dina bilder!Bra gjort! :-)
Det bästa är att du ser mycket gladare ut på det senare kortet ;-)
Ha en fin fredag ;-)

Kram/

http://Lifebyannie.bloggplatsen.se

Sara Modigh

14 februari 2014 15:24

Jaa. Jag tror att det viktigaste är att man gör det som känns bäst. Jag tror inte jag skulle orka fortsätta äta på ett visst sätt om jag inte fick lite choklad eller extra god mat då och då.
Sådana där pulver dieter skulle jag aldrig klara av att hålla.

och ja, Visst är det skillnad på bilderna. Det roliga är att det är cirka fem sekunder som gått mellan bilderna ;)
Så det visar hur bara hållning och ett leende kan göra stor skillnad :)

Kram

 
cocacolakex

cocacolakex

14 februari 2014 18:21

Så himla sant och bra skrivet!

http://alicemathilda.blo.gg

Sara Modigh

14 februari 2014 22:25

Åh, Tack så mycket :D

 
G4ywh00r3

G4ywh00r3

14 februari 2014 23:11

Men åh, vilket underbart inlägg!
Måste få dela inlägget och din blogg på min!:)

http://www.nattstad.se/G4ywh00r3

Sara Modigh

14 februari 2014 23:43

Nej men vad roligt :D
Tack så mycket!

 
Ingen bild

Sofia

14 februari 2014 23:39

Oj oj så bedrövligt ledsen du ser ut på förebilden!
Men du lyckades nästan lura mig! Du ser ju helt klart smalare och gladare ut på efterbilden! :D

Sara Modigh

14 februari 2014 23:44

Haha jaa. :P

 
Ingen bild

Agnes

20 februari 2014 23:06

Du är så himla fin, seriöst en av nätets sötaste! Och jag tycker det är så grymt starkt av dig att visa upp dig som du är, med ärr och allt! Jag börjar just lära mig att gå i T-shirt och visa upp mina armar som dom är, tycker du är otroligt stark! Men måste bara säga att det blir lite trigger att se... kunde kanske varna nästa gång?
Tack för en supergrym blogg!!

Sara Modigh

20 februari 2014 23:33

Tack! Det var väldigt snällt sagt. Jag har inga "triggervarningar" i min blogg då det framgår tydligt redan i namnet "en blogg om psykisk ohälsa" att detta är en blogg som handlar om just psykisk problematik.
Jag vet hur det är att sluta självskada (då jag uppenbarligen haft den problematiken och kommit ur den) och jag vet att dessa "triggers" många gånger är något man använder som ursäkt för att "försvara" sina misslyckanden. För faktum är att INGEN utom du själv ansvarar för vad du väljer att göra eller hur du låter andra påverka dig.

Skulle du till exempel se en bild på en tjej med en tatuering, tycka "jag vill också ha en" och gå till en tatuerare för att göra en tatuering. Ja då kan du inte komma på en vecka senare att du ångrar dig och skylla på på den tatuerade tjejen för att hon visade en bild på sin tatuering.

Jag väljer att inte censurera mig då missgynnar både min psykiska hälsa och det finns väldigt många som blir styrkta av att se att det går att bli fri från självskadorna. Jag har hört så många säga att de blir inspirerade och styrkta att sluta när de ser människor med bortblekta ärr för det är ett bevis att det går att bli fri.
Känner du att du blir triggad av ärr så är mitt tips att du undviker okända bloggar, forum och liknande tills dess att du klarar av att hantera din problematik. Du måste ta mer ansvar för vad du gör på internet. Det går att välja att klicka bort och scrolla förbi mycket. Det har jag också fått lära mig och det går!
Lycka till i framtiden!
MVH Sara

 
Ingen bild

beundrare

25 mars 2014 07:46

Sjukt grymt gjort av dig! Snygg är du dessutom ;-)

Sara Modigh

25 mars 2014 13:18

Tackar :P

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Skapa flashcards