En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 4 april 2014

Så mycket att göra och så lite tid

Av Sara Modigh - 4 april 2014 12:00

Jag vet inte hur mycket jag kommer hinna blogga under april. Nu är det mindre än en månad kvar tills jag gifter mig och det är mycket att stå i just nu. 

Jag börjar känna mig nervös nu. Den där ångesten som brukar komma inför stora fester med mycket folk börjar smyga sig på. Men jag måste erkänna att jag trodde ångesten skulle vara större vid det här laget. Jag har haft mer ångest inför att fira jul eller gå på andras bröllop. Det visar ju hur långt jag kommit i min kamp mot sjukdomen. 
För några år sedan hade jag aldrig klarat med all denna stressen och pressen med att planera bröllop. För det är jobbigt. Det är grymt stressigt och det är så mycket som måste göras, som man måste tänka på och det kommer hela tiden upp nya saker som man inte tänkt på som kan ta mycket tid.


Som här om dagen till exempel. Då kom vi på att vi måste pilla av alla etiketter från vattenflaskorna vi köpt. Det var ju en historia i sig. Det visade sig bli ett jätteprojekt.

Limmet från etiketterna ville verkligen inte försvinna. Vi lade alla flaskorna i blöt och skrubbade och skrubbade med en nagelborste men det hjälpte ju inte alls. 
Så vi fick gå vidare till att försöka skrapa bort limmet med den slöa sidan av en vanlig kökskniv. Men det bara smetade ut limmet över hela flaskan i stället. 
Jag trodde jag skulle bli vansinnig!

Tillslut fick vi hämta Svinto och vi satt i två timmar och skrubbade och skrubbade med det där svintot och tillslut var limmet borta från alla 10 flaskor. 


Så på det projektet försvann ett par timmar som vi inte hade planerat skulle försvinna. 


Det känns som att vi fortfarande har en hel del kvar att göra. 


Just nu sitter jag och försöker släppa tanken på den förra klänningen, för det går inte att ha den längre. Jag fick köpa en ny och den ser helt annorlunda ut. Men men. Nu blir det som det blir!


Allt blir inte alltid som man tänkt sig och det är ändå något jag måste öva på att kunna ta. Så då får väl detta bli ett utmärkt tillfälle!


 
 
Maria

Maria

4 april 2014 21:29

Åh vad roligt att ni ska gifta er, jag ser verkligen framemot alla bröllopsfoton. Det är ju mycket att göra, men det är ju pyssel inför något kul. Önskar er all lycka!

http://www.borderlinelivet.blogg.se

Sara Modigh

4 april 2014 23:44

Tack så mycket :D
Det är mycket pyssel nu, så hoppas att jag inner färdigt. Men det går framåt i alla fall :P

 
Ingen bild

Carmen

5 april 2014 15:04

Jag önskar lycka till med erat bröllop !! Hoppas även att få se några bilder från det efteråt =) kram !

Sara Modigh

5 april 2014 19:12

Tack så mycket! och Ja, det kommer nog upp lite bilder i bloggen sedan :)

 
Ingen bild

Hanna

16 april 2014 00:41

Lite nagelacksborttagning hade räckt...

 
Pälsklingar

Pälsklingar

18 april 2014 00:53

Hihi, jag gifte mig 2011. Det var ett ganska litet bröllop och lite lagom avslappnat i ett kapell i mina hemtrakter i Värmland med efterföljande fest på hembygdsgården. Trots all planering gick saker fel och när allt kom omkring så var det inte hela världen. ;) Det jobbigaste var nog att gå till och från altaret, då snurrade det lite för mig faktiskt. Har mycket svårt för att vara i centrum för uppmärksamhet i sociala sammanhang. När jag var yngre kunde det svartna för ögonen på mig, men har blivit bättre på att hantera det med åren (tack och lov)

http://palsklingars.blogg.se

Sara Modigh

18 april 2014 01:11

Ja, jag har också svårt för det. Men jag hoppas på att det kommer gå bra. Har försökt acceptera att saker kommer gå fel, för så är det väl i princip alltid. Men precis som du säger så är det inte hela världen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30



Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards