En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Direktlänk till inlägg 17 december 2015

Förlorade år

Av Sara Modigh - 17 december 2015 11:00

Jag har nått långt i mitt liv. Jag har vandrat genom sjukdomar, katastrofer och rena helveten på jorden för att nå dit jag kommit idag. 

Men när jag vänder mig om ser jag det kaos jag tagit mig igenom men jag ser också allt som jag missat.

Jag har aldrig fått vara ung och dum, aldrig fått gå på festivaler, gå på häftiga fester, uppleva fösta gången på krogen med vännerna när man var arton år eller ge mig ut och resa med vänner.

Jag har inget av det där som man "ska" uppleva innan det blir försent. För hela min uppväxt har varit sjukdom och helvete.

Som barn mådde jag alltid dåligt, var rädd och ängslig. Ju äldre jag blev desto värre blev det och från det att jag var sjutton fram tills jag var tjugotre, så har jag bara existerat för att överleva. Allt var så svart och de åren som borde vart så glada och bekymmersfria är för alltid förlorade i depression och svåra självskadebeteenden. 


Jag känner att jag har missat så otroligt mycket på grund av min psykiska ohälsa. 


Jag blir så ledsen när jag tänker på hur mycket jag har gått miste om och jag kan inte låta bli att tänka på hur mycket jag dessutom kommer att gå miste om i framtiden. 

För jag kan inte låta bli att tänka att detta kanske är den tiden i mitt liv då jag mår bäst och det bara kommer gå neråt från och med nu. 

För jag vet ju att då jag har MS så finns det en stor risk att jag kan komma att bli väldigt sjuk i framtiden och den psykiska ohälsan kommer alltid finnas med mig och kan bli värre igen. 


Kommer jag någonsin kunna ha jobb, körkort, barn eller är det också sådana milstolpar som jag aldrig kommer få uppleva på grund av mina sjukdomar? 


Jag känner att detta är min tid och jag vill uppleva så mycket som möjligt, men jag vet inte riktigt vad.

Men när tillfällen ges så försöker jag ta chansen. Jag var till exempel i London i våras, var på stor släktträff på Öland, har testat go-kart, har varit på Boda borg två gånger i år, sjöng på en julmarknad, har varit på hockey och nu i mellandagarna ska jag på mitt livs första LAN och jag ska delta i en CS:GO tävling haha.

 

Jag börjar få mersmak och vill uppleva fler saker, men det är svårt att hitta på något. 

Har kikat lite på sådana där hemsidor som har olika utbud av aktiviteter man kan göra. 
Ja har funderat lite på någon form av racing, men jag har inget körkort. Men så hittade jag istället "Stockholms grymmaste bilbana". Det låter ju faktiskt rätt kul att som vuxen ta med ett gäng kompisar och tävla att köra sina små radiostyrda bilar på en 30 meter lång bilbana. 


Jag hittade den bilbanan när jag tittade på ballbreaker.se, de verkar ha lite "lugnare" aktiviteter. För jag känner att bungyjump. fallskärmshoppning och middagar för flera tusen kanske inte riktigt är något för mig. Här hade de istället mer bowling, racingsimulatorer, shuffleboard tävlingar och liknande och det kanske är något som är värt att testa känner jag.

skulle verkligen vilja göra mer roliga saker i mitt liv. Uppleva mer innan det är försent. 


Har ni några tips på vad man kan göra? Eller vad skulle ni själva vilja uppleva? 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Modigh - 27 april 2021 20:34

När man äntligen hittat något som fungerar, när jag äntligen börjat få kontroll på min sömn och min dygnsrytm. Vad händer då?  Jo, läkemedlet jag tar för att hjälpa mig komma till ro och bli trött på kvällarna ska nu inte längre subventioneras till...

Av Sara Modigh - 21 april 2021 14:30Det har gått en lång tid sedan jag skrev sist, och det är mycket som har hänt under det senaste året. Jag har flyttat till en egen lägenhet, jag har fått en ny kontakt inom psykiatrin kallat Voss-teamet och jag har fått boendestöd som hjälper till oc...

Av Sara Modigh - 17 februari 2020 20:15

   ┏━━━━━━༻❁༺━━━━━━┓ MS-plack   Corpus callosum (Hjärnbalken ) - Multipla halvcentimeter stora förändringar   Centrum semiovale (Centrala...

Av Sara Modigh - 13 februari 2020 12:36

Det är så svårt att hitta mening med det här. Livet känns så hopplöst men vi har en vacker värld.  Så varför kan jag inte leva som jag bör. Vill känna att jag tillhör men är bara till besvär.    Så kan du lyfta mig från hålet jag har fastna...

Av Sara Modigh - 20 december 2019 04:47

Jag måste sova, men jag kan inte. Alldeles för mycket tankar snurrar runt inom mig. Jag får inte tyst på dem vad jag än gör. Så fort jag sluter ögonen kommer tankarna och med dem kommer ångesten. Jag vet inte vart jag ska göra av allt som virvlar...

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Träna glosor med Ovido