En blogg om psykisk ohälsa, MS och Livet

Alla inlägg under december 2013

Av Sara Modigh - 15 december 2013 06:00

 

Vilken är din favorit juldekoration (julgran räknas inte!)?

 


För mig personligen så tycker jag nog att Elljusstakarna och lamporna som alla har i fönstren är de finaste juldekorationerna. För mig skulle det inte kännas som jul utan alla ljus.

Jag har vuxit upp i Huskvarna och det finns en lägenhet på vägen till skolan som jag gick på där det i alla år hängt samma jul-lys-sakimojs. Då visste man att julen nalkades när man såg den där runda saken som blinkade i olika färger.

Undra om den fortfarande hänger kvar? Den gjorde det för några år sedan i alla fall.

 

Jag och Jakob pyntar ju aldrig inför de olika högtiderna utan har samma året om. Mest för att vi har så dåligt med plats. 

Så vi har inget eget sådant där som vi tar fram varje år. Men jag funderar på två jullampor som min mamma hade som jag tycker är väldigt fina som jag skulle vilja ha. Det ena är en svart ljusstake med långa smala pinnar med en liten lampa längst upp på varje och den andra är en rund ring med massa lampor runt. 

 

Har ni några favorit juldekorationer?

 

Av Sara Modigh - 14 december 2013 16:00

Vist är det något alldeles speciellt med att få brev. Jag hoppas på att få några fina juklort i år. Blir alltid lika glad när jag får brev. I alla fall när det inte är räkningar. Men nu för tiden så får jag bara brev från sjukhuset med nya tider till nya undersökningar. Ett tag fick jag brev nästan varje dag från sjukan. 

Men inte nu längre. Nu ekar det tomt igen. Har funderat på att kanske skaffa en brevvän :P

 

Av Sara Modigh - 14 december 2013 06:00

 

Är Kalle Anka ett måste på Julafton?

 

Nej, Det skulle jag inte påstå att det är. Jag är inte uppvuxen med att titta på det. Faktum är att vi aldrig har tittat på Kalle ankas jul mer än det året då vi alla låg hemma och var sjuka. 

Men det är absolut inte något jag känner att jag saknat eller hade velat göra. Vi spelade in Kalles jul ett år så har ju sett hela programmet senare och att titta på samma sak flera gånger är inte riktigt min grej. Blir uttråkad väldigt snabbt av Kalles jul.

 

Men favoriterna är i alla fall

Husvagnssemestern och Tomteverkstaden

 

 

 Vad säger ni? Måste man se kalle anka på julafton? 

Vilka klipp är era favoriter?

Av Sara Modigh - 14 december 2013 00:47

Nu har jag klagat lite på bilen och mår bättre igen. Det är svårt att hålla sig på topp jämt. Fick ett fint meddelande som gjorde min dag bättre och jag har ju dessutom vart och firat min bror som fyller 18 år idag. Det var skönt att få vara ute lite och jag tackar alla höga makter som finns att bilen väntade med att gå sönder tills vi var hemma. 

Som det är nu så är jag efter ett par timmar ute helt mörbultad i kroppen. Men jag är varm i hjärtat av alla fina människor som finns i min omgivning. 


Jag har egentligen mycket att vara glad för men ibland överskuggas det av att det händer skitsaker. Jag vet verkligen inte hur vi ska göra med bilen. Men det måste väl lösa sig på ett eller annat sätt.

Jag måste försöka att ta mig igenom det igen och inte låta stressen ta död på mig som det gjorde sist.

Inte för att jag vet hur det skulle gå till men.

Förstår alla de studier som visat att ekonomisk otryghet bidrar tilll psykisk ohälsa.


Av Sara Modigh - 13 december 2013 22:23

Jag försöker verkligen att hålla humöret uppe och jag kämpar på allt jag kan.

Men alltså jag vet inte vad jag ska ta mig till. Nu har den tredje bilen för i år gått sönder. Hur ska man kunna leva när man inte orkar gå och inte har råd att köpa ny bil var tredje månad?

Bilen är ju för mig det viktigaste verktyget för att jag ska kunna må bättre. Jag behöver bil för att kunna ta mig till sjukhuset, jag behöver bil för att ta mig ut. Jag har inte energin nog att åka kommunalt verken fysiskt eller psykiskt. 

Bilen är mitt viktigaste verktyg i bättring i både livskvalitet och i mitt sjukdomstillstånd. Utan bil är jag totalt isolerad och utan möjlighet till vård. 

Vad ska jag göra? Hur har andra människor råd med bilar? Lade 25000 på en bil för bara två-tre månader sedan och idag kraschade den också. 

Tjugofem tusen rakt i sjön. Hejdå alla pengar   

  

Av Sara Modigh - 13 december 2013 16:04

Kära tomten, om jag får önska mig vad jag vill så är det detta jag skulle vilja ha:

  • Rullator - för att hjälpa mig känna mig säker vid kortare promenader
  • Rullstol- för längre sträckor
  • stödstrumpor -till mina värkande ben
  • knä, handled - och armbågsskydd till mina värkande leder
  • Fotbad - till mina kalla fötter
  • Kylväst - för min värmekänslighet
  • Cirkulationstränare - till mina blåa fötter.
  • hörselskydd till min ljudkänslighet
  • Halkskydd - så jag vågar gå ut

Vad önskar ni er?

Av Sara Modigh - 13 december 2013 13:12

 

Fast ska man gå efter den logiken så kan du alltså inte tycka att det är bra att vara svart, asiat, man eller gammal heller, då de grupperna har minst lika stor risk att drabbas som en som är överviktig. För övervikt är inget direkt bevis på ohälsa. Sen va fan spelar det för roll om jag skulle vara en vandrande hjärtattack? Ska inte jag få leva och vara värd ett liv efter samma förutsättningar som du? Varför ska jag vara mindre värd är du för att jag är tjock?

Sen vad menar du med lat? Vad vet du om det egentligen? Blir så trött på den sortens kommentarer det visar ju bara på hur extremt lite insikt du har i hur det verkliga livet ser ut!

Om Mig


Hej! Mitt namn är Sara och jag lever med ett flertal diagnoser. Vardagen är inte lätt när man lider av psykisk ohälsa och alla fördomar man stöter på i vardagen gör inte saken lättare. Jag bloggar om psykisk ohälsa för att öka kunskap och minska tabun

  Polyhymnia__@hotmail.com

Copyright

 

Besöksstatistik

Sök i bloggen

Gilla bloggen på Facebook

 

Min instagram

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Follow on Bloglovin saramodigh

 

Länkar

Hjärnkoll

Gör som jag, visa att du tycker att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiska olikheter. Visa ditt stöd på www.hjarnkoll.se

 

RSS

Follow

Gästbok

Dela Bloggen


Träna glosor med Ovido